داکت اسپلیت ها یکی از تکنولوژی های جدید در زمینه تاسیسات ساختمانی هستند که به دلیل دارا بودن بازدهی بالا در کنار مصرف بسیار پایین انرژی امروزه به عنوان پر کاربرد ترین انواع سیستم های تهویه مطبوع مورد استفاده قرار میگیرند. و مهم ترین ویژگی مثبت داکت اسپلیت ها که سبب محبوبیت بسیار آن ها در میان کاربران شده است هزینه کم انها و مصرف برق پایین آن ها نسبت به دیگر سیستم های سرمایشی و گرمایشی میباشد.
داکت اسپلیت ها که به آن ها اسپلیت های کانالی نیز گفته میشود، علاوه بر کاهش مصرف برق تا حد چشم گیر از قیمت مناسبی نیز بر خوردار هستند. همچنین هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری آن ها نیز پایین میباشد. که همگی این ویژگی ها در کنار عملکرد آسان و طول عمر مناسب از جمله مزیت ها داکت اسپلیت در نظر گرفته میشوند، که موجب افزایش فروش داکت اسپلیت در سال های اخیر شده است. اسپلیت های کانالی در حقیقت نوعی از کولرهای گازی یا همان اسپلیت ها میباشند که بخش درونی (یونیت داخلی) آن ها در درون سقف کاذب پیاده سازی شده و به هیچ عنوان نمای خارجی ندارند که با توجه به بالا بودن سطح ایستایی آن ها احتمال تهویه فضا هایی با متراژ بالا را نسبت به موارد مشابه خود خواهد داشت.
بیشترین مصرف انرژی در این سیستم متعلق به کمپرسور آن میباشد. بنابراین در صورتی که کمپرسور از نوع روتاری باشد به دلیل مصرف بالا میتوان آن را به دو نوع اینورتر و دور ثابت دسته بندی کرد. در انواع اینورتر اسپلیت های کانالی کیت اینورتر بر روی موتور قرار داده میشود تا دور موتور را متناسب با دمای اتاق تغییر دهد. وجود کیت اینورتر باعث سبب میشود تا موتور دستگاه به طور مداوم خاموش و روشن نشود و به همین دلیل انرژی کمتری نیز مصرف گردد. به این معنی که در انواع اینورتر داکت اسپلیت زانتی (Zaneti) و دیگر برند های این سیستم تهویه مطبوع دستگاه زمانی که دمای اتاق بالا و گرم است دور موتور به منظور خنک نمودن هوا بالا رفته و زمانی که دمای اتاق پایین آمده و سرد است دور موتور به صورت خودکار پیدا میکند.
در واقع دور موتور دستگاه به طور اتوماتیک کم و یا زیاد میشود که به این طریق از استهلاک دستگاه جلوگیری نموده و از این طریق و طول عمر آن را افزایش خواهد یافت. در حقیقت در گام نخست کار تهویه به وسیله داکت اسپلیت با کم کردن قدرت سیستم تهویه انتخابی سبب کم شدن مصرف انرژی و مصرف برق سیستم به دلیل کوچک تر شدن سایز دستگاه شده و در گام دوم کم شدن یونیت های خارجی و در نهایت کاهش استارت ناشی از آن موجب کم شدن سیستم میشود.
موتور دستگاه در انواع معمولی اسپلیت های کانالی به گونه ای عمل میکند که کمپرسور، گاز مبرد درون محفظه را متراکم کرده و در مرحله بعد آن را به واسطه لوله های مبرد به اوپراتور منتقل میکند تا تا با این روش اتاق را خنک نماید. با افزایش دمای محیط و گرم شدن آن، کمپرسور دستگاه به طور مجدد برای خنک کردن دوباره محیط فعالیت خود را آغاز میکند، به همین ترتیب این سیکل به طور مداوم تکرار میگردد. به همین دلیل در نوع معمولی به دلیل خاموش و روشن شدن مدام سیستم علاوه بر وارد آمدن فشار بیشتر به دستگاه و پایین آوردن طول عمر آن انرژی بیشتری نیز استفاده میشود. دور موتور در دماهای گوناگون و سیستم سرمایشی و گرمایشی نیز ثابت است و به صورت دستی تنظیم کم و زیاد میگردد.
همانطور که پیش تر نیز گفته شد مصرف اصلی انرژی در انواع اسپلیت های کانالی مربوط به واحد کمپرسور دستگاه میباشد. از این رو در این نوع سیستم تهویه مطبوع با توجه به منطقه جغرافیایی، از مدل های متفاوت کمپرسور با کارکرد های متفاوت استفاده میشود. به عنوان مثال در مناطقی با آب و هوای معتدل مانندتهران، کرج و غرب کشور استفاده از کمپرسورهای روتاری که مصرف انرژی معقول و مناسبی بیشتر رایج است. همچنین در مناطق گرمسیری و حاره ای مانند مناطق جنوبی کشورمان،استفاده از کمپرسورهای تروپیکال و پیستونی مانند داکت اسپلیت جی پلاس (G Plus) تروپیکال بیشتر به چشم میخورد. که مصرف برق بالاتری داشته و از نظر کارکرد متناسب برای استفاده در مناطق گرمسیر و حاره ای ساخته شده و راندمان بالاتری نیز دارند.
برای خرید و یا استعلام قیمت داکت اسپلیت های برند های مطرح نام برده شده در ظرفیت های مختلف به همراه گارانتی و خدمات پس از فروش میتوانید به فروشگاه اینترنتی مایسا به نشانی https://maysa-co.com/ مراجعه فرمایید و یا از طریق شماره تلفن 87700962-021 با کارشناسان مجرب این مجموعه در ارتباط باشید.