گاهی تصور میشود لزوما کسی که در یک حرفه به صورتِ تخصصی فعالیت میکند، حتما باید وبسایت مخصوص داشته باشد. پس کسانی که دغدغههای شخصی دارند و اصلا در هیچ حرفهای متخصص نیستند اجازه ساخت سایت ندارند!
اما این یک ایدئولوژیِ ناعادلانه و بیمعنی است. هر کسی در هر قامتی و جنسِ فعالیتی، حقِ دیده شدن و برند سازی برای نامش را دارد.
چه صاحبِ یک بیزینسِ بینالمللی؛ چه کسی که دستنوشتهها و اتدِ موسیقیهایش را منتشر میکند. همه اینها از طریقِ یک راهِ قدرتمند امکان دارد و آن چیزی نیست جز طراحی سایت
طراحی سایت به چه معناست؟
وقتی شما تصمیم به طراحی وب سایت مخصوص به خود را میگیرید، در حقیقت تازه واردِ دنیایِ حرفهایها شدید.
طراحی سایت یا بهتر است بگوئیم وب سایت، یعنی ساختِ مکانی مجازی که گوگل (برترین موتور جستوجو) بتواند آن را به دیگران نمایش بدهد.
این نمایش دادن زمانی بینقص انجام میشود که طراحی وب سایت شما با اصولِ سئو و قوانینِ موتور های جستوجو همخوانی داشته باشد.
بحث از همین نقطه آغاز میشود؛ چطور میشود وب سایتی جذاب و آبرومند طراحی کرد که هر انسانی در هر نقطه از زمین، با سرچِ واژهای که مربوط به کسبوکار و شخصیتِ شماست، واردِ سایتِ شما بشود و از مطالبش استفاده کند؟ اگر این گزارش را تا انتها بخوانید قطعا متوجه خواهید شد.
بیزینسهای موفق، طراحی سایت را جدی گرفتند

فقط کافی است یک سرچِ ساده بکنید. از آمازون تا تسلا، از اپل تا نتفلیکس و از هزاران سایتِ داخلی و خارجی دیگر که در موفقیت زبان زدِ خاص و عام هستند، همگی کارشان را با یک طراحی سایت قوی آغاز کردهاند و تا همین حالا هم مدام در حالِ بهروزرسانیاش بودهاند.
وبسایت شما جایی است که به وسیله یک دامنه (اسمِ منحصر به فرد) و یک IP از بقیه وبسایتهای دیگر جدا میشود تا قابلِ تفکیک و شناسایی باشد.
بعد از آن که انتخاب دامنه موفقیت آمیز بود، باید یک آدرس مخصوص برای ساخت سایت خود در نظر بگیرید. مثلا com، ir، org که این سه بیشتر در ایران موردِ استفاده قرار میگیرند. بعدش بحثِ جا دادنِ دادهها و اطلاعاتمان در فضایِ اینترنت پیش میآید که اصطلاحاً به هاست معروف است.
این ها فقط بخشی از پیچیدگیِ بالا آوردنِ یک سایت است و تازه از کیفیتِ محتوایی که باید در طراحی وب سایت تولید شود، حرفی نزدیم.
دلیلِ اهمیتِ طراحی وب سایت چیست؟
خیلی از ما حتی تصورِ این که روزی قابلیتِ خریدِ اینترنتی را از زندگیمان حذف کنیم، برایمان غیر قابلِ باور و خنده دار است.
در جهانی که میشود با یک سرچِ ساده در کثری از ثانیه، علتِ یک بیماری تا نحوه درمان و شرایطِ نقاهتش را فهمید و البته گاهاً یک سرما خوردگی معمولی، سرطانی بدخیم تشخیص داده شود، دیگر حرف زدن درباره حذفِ اینترنت و استفاده نکردن از آنلاینشاپها کاملا بیمعنی و دور از ذهن است.
پس حالا که دنیا تا این حد به تکنولوژی علاقهمند است و همه چیز را سرچ محور کرده است، کسبوکارها هم باید از این نمد، کلاهی برای خودشان بسازند تا دریافتِ سودِ بیشتر را تجربه کنند. فرض کنید شما فروشنده عینکهای دستسازِ چوبی هستید؛ اگر این هنرِ ارزنده را در شرایطِ تکنولوژیکالِ فعلی، به وسیله پخشِ تراکت در مترو تبلیغ کنید نتیجه بخشتر است، یا این که برای برندِ خود پرستیژ قائل باشید و با یک طراحی سایت قوی، صفر تا صدِ معرفی و فروشِ محصول را در آن جا انجام بدهید؟
قطعا راهِ دوم با شرایطِ رقابتی فعلی همخوانتر است و نتیجه خیرهکنندهتری به همراه دارد.
با انواعِ طراحی سایت آشنا شوید
سایتِ شما جایی است که به معرفی یک شخص یا برند میپردازد.
پس در نتیجه از لحاظِ موضوعی تنوعِ بالا و خیرهکننده ای دارد. مثلا یک سایت فروشگاهی است. سایتِ دیگر خبری. همین طور ممکن است شخصی، وکالتی یا آموزشی باشد.
در هر صورت طراحانِ وب سایت ها با توجه به نیازِ شما میتوانند یک سایتِ جذاب برای شما در گوگل راه بیاندازند. اما وبسایتها از لحاظِ بیانِ کد نویسی و فنی، در 4 گروه قرار میگیرند:

Static Website ؛ وبسایت ثابت
سایت هایی که به صورتِ ثابت کد نویسی میشوند، سرعتشان در لود شدن و منتظر نگذاشتنِ کاربر، بینظیر است.
چون حجمِ کدی که در طراحی این سایتها به کار بسته شده، بسیار پائین است.
زبانِ برنامهنویسیشان هم معمولا یا جاوا اسکریپت است یا html. اما جدایِ از این حُسن، وبسایتهای استاتیک به علتِ آن که برای مدیریتِ محتوا و تغییرِ ظاهرِ گرافیکیِ ثابتش، نیازمندِ متخصصانِ این حوزه است، تقریبا از مد افتاده و دیگر محبوبیتی ندارد.
یعنی به علتِ پیچیدگیِ در برنامهنویسی و همین طور ثابتبودنِ تمامِ عناصرش، شمایی که مدیرِ آن کسبوکار هستید و این سایت را سفارش دادهاید، نمیتوانید واردش بشوید و تغییراتی که میخواهید را در سایتِ خود ایجاد کنید. و این قطعا بد است!
Dynamic Website؛ وبسایت پویا
همینطور که از نامِ داینامیکش پیداست، میزانِ انعطافپذیری و پویایی بالا دارند. در ساخت سایتهای داینامیک، بعد از آن که بدنه کلی سایت راهاندازی شد و توسطِ گوگل شناخته شد، مدیریتِ محتوا به راحتی قابلِ واگذاری به افرادِ عادی مثلِ من و شماست.
یعنی اگر طراحانانِ سایت شما این نوع از وبسایت را برایتان بسازند، شما به راحتی میتوانید از قابلیتهای آمادهاش برای ایجادِ محتوا و متونِ مختلف استفاده کنید.
Portal؛ وب پرتال
تقریبا همه فن حریف ترین وبسایتی که میتوان داشت همین نوع است. انواعِ دیگرِ وبسایت که نام بردیم معمولا به صورتِ تخصصی کار میکنند و حولِ یک محور خاص محتوا تولید میکنند. اما وب پرتال، گوناگونیِ عجیبی در سرویس دهی دارد طوری که میتواند نیازِ اکثرِ کاربرانی که واردش می شوند را برطرف کند.
یعنی در گوشهای از یک وب پرتال شما لینکِ خریدِ بلیطِ هواپیما و قطار را میبینید، در طرفِ دیگرش راههای موفقیت در کنکور، در قسمتی دیگر رازهای پایبندی به زندگیِ زناشویی و چه و چه. پس یک پرتال میتواند از هر جایی لینک بگیرد و محتوا تولید کند.
Content Management Systems؛ وب سایت مدیریت محتوا
در حقیقت محبوبترین و روی بورسترین انواعِ طراحی سایت، همینها هستند. دروپال، وردپرس، جوملا و نمونههای دیگر، قالبهای نسبتاً حاضر و آمادهای هستند که تنوعِ بینظیر، منعطف و اقتصادیتری در مدیریتِ محتوایِ یک سایت دارند.
در حقیقت نوعِ آپدیت شده و تمام و کمالِ وبسایتهای داینامیک، همین نوع هستند. به صورتِ کلی اگر به دنبالِ ایمنترین راه و حرفهای ترین تیم در زمینه دیجیتال مارکتینگ و وبسایتسازی هستید، با ایران مایند بیشتر آشنا شوید. اطلاعات بیشتر در این لینک.