سرکه سیب یک ماده غذایی عجیب است که هم میتواند یک پاک کننده لکه قوی باشد و هم میتواند باعث طراوت پوست و موی سر شود، از طرفی این ماده غذایی با ارزش باعث میشود بسیاری از مریضی ها و بیماری ها از شما عزیزان دور شود. پس اگر به دنبال یک داروی خانگی همه کاره هستید، تنها داروی موجود سرکه سیب است. ما در این مطلب قصد داریم تا درباره خواص سرکه سیب صحبت کنیم و کارایی این آنتی اکسیدان را در سلامت بدن، شادابی پوست و تمیز کردن منزل آشکار کنیم. با فکر پاک همراه باشید.
سرکه سیب چیست؟
سرکه یک محلول استیک اسید است که در نتیجه تخمیر آب سیب به وجود میآید. سرکه سیب حاوی مواد معدنی زیادی است که علاوه بر خواصی که بر روی دستگاه های تصفیه کننده خون دارد، دارای اثر فعال کننده بر روی کبد و کیسه صفرا است. سرکه دارای پتاسیم، فسفر، کلرور منیزیم، کلرورسدیم، گوگرد، ویتامین های گروهB و ویتامین D که این مواد موجود در سرکه سیب باعث طراوت و نشاط سلول های بدن شود.
سرکه زمانی ایجاد میشود که مخمر و باکتری به مواد غذایی و نوشیدنی های حاوی کربوهیدرات افزوده شوند. برخی از مواد غذایی یا نوشیدنی هایی که میتوان از آنها سرکه گرفت عبارت اند از: شراب، سیب، گلابی، توت، ملون، عسل، آبجو، شیره یا ملاس، ذرت خوشه ای یا سورگوم، نارگیل، سیبزمینی، شربت افرا، غلات، کشک، چغندر و مالت. برای تولید سرکه ابتدا باید به این غذاها یا نوشیدنی ها مخمر اضافه کنیم. سپس این مخمرها قند موجود در مواد غذایی را تخمیر کرده و به الکل تبدیل میکنند. مرحله بعدی برای ساخت سرکه، افزودن باکتری به نام استوباکتر است که الکل را به استیک اسید تبدیل میکند.
هرچه بیشتر در مورد خواص سرکه سیب بدانید بیشتر میل به مصرف آن پیدا میکنید. سرکه سیب به عنوان ماده ای برای هضم خوب غذا، رفع عفونت بدن و پوکی استخوان شناخته شده است .سرکه سیب به خاطر دارا بودن ماده مؤثره پکتین به عنوان ضد سرطان شناخته شده است و همچنین ماده بتاکاروتن موجود در آن به عنوان یک آنتی اکسیدان مهم برای بدن است.
ارزش غذایی سرکه سیب
این ماده غذایی غنی از مواد مغذی است و ارزش غذایی بالایی دارد.
- پکتین
- ویتامین B1
- ویتامین B2
- ویتامین B6
- بیوتین
- اسیدفولیک
- نیاسین
- ویتامین B5
- ویتامین سی
- پتاسیم
- کلسیم
- پلی فنول
- آمینو اسید
این سرکه میتواند بهعنوان یک مادهی طعم دهنده در غذاها استفاده شود.
سرکه سیب برای چه استفاده میشود؟
- به صورت دمنوش و ماسک
- برای تهیه ترشی های خانگی (مثل ترشی لوبیا سبز و پیاز قرمز)
- هنگام پختن برنج، برای کمی اسیدی کردن آن میتوانید کمی سرکه را اسپری کنید.
- می توانید برای شستن برخی از محصولات، کمی سرکه اسپری کنید.
- در برخی محصولات نظافت منزل از این سرکه استفاده میشود.
- از بین برنده طبیعی علف ای هرز
- سرکه سیب خانگی برای چاشنی سالاد اسفناج، سیب و گردو استفاده میشود.
اگر میخواهید از سرکه سیب بهصورت خوراکی استفاده کنید، بهتر است ابتدا با متخصص تغذیه در مورد فواید سرکه سیب و مزایای استفاده از آن برای شما صحبت کنید.
نحوه مصرف سرکه سیب
میزان مصرف سرکه سیب به عوامل زیر بستگی دارد:
- سن مصرف کننده
- وضعیت سلامتی مصرف کننده
- شرایط دیگر.
به خاطر داشته باشید که باید سرکه سیب را قبل از مصرف رقیق کنید. ۱۵ الی ۳۰ میلی لیتر (۱-۲ قاشق سوپ خوری) سرکه را در ۲۴۰ میلیلیتر آب (تقریباً یک لیوان) رقیق کنید و قبل از وعده های غذایی مصرف کنید. همچنین، سرکه سیب نباید به طور مستقیم روی پوست استفاده شود، زیرا ممکن است به پوست آسیب برساند.
خواص سرکه سیب برای سلامتی
دل درد
یکی از فواید سرکه سیب برای سلامتی، خاصیت ضد درد آن در مواقع دل درد است. وقتی دچار دل درد میشوید (به علت یبوست، غذای مسموم یا نفخ) نوشیدن مخلوط سرکه سیب و آب به درمان آن کمک میکند، چرا که این ماده دارای خواص ضد باکتری و ضدویروسی است.
تسکین دهنده دردهای عضلانی
هر ورزشکاری نیاز به یک تسکین دهنده قوی برای دردهای عضلانی دارد. برخی بر این باورند که به خاطر وجود استیک اسید در سرکه سیب، استفاده موضعی از آن میتواند دردهای عضلانی را آرام کند. اگرچه هنوز از نظر علمی ثابت نشده اما استفاده از آن در هنگام وجود دردهای عضلانی خالی از فایده نیست.
خارش پوست
چه خارش پوست شما به علت نیش پشه یا پیچک سمی باشد چه حساسیت به برگ یک گیاه خاص، سرکه سیب میتواند این آثار دردناک و ناراحت کننده را از بین ببرد. مقداری از این سرکه را روی محل خارش بمالید و منتظر بمانید که سرکه سیب کارش را انجام بدهد.
دیابت (کاهش قند خون)
یکی از متقاعدکننده ترین کاربردهای سرکه تا به امروز، کمک به درمان دیابت نوع ۲ شناخته شده است. تحقیقات زیادی ارتباط این دو را اثبات کرده است. در تحقیقی بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که انسولین دریافت نمی کردند نشان داد که خوردن ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب پیش از خواب منجر به کاهش سطح گلوکز بدن در روز میشود. در تحقیق دیگری در دانشگاه آریزونا مشخص شد در افراد مقاوم در برابر انسولین که پیش از خوردن غذای پُرکربوهیدرات، مخلوط سرکه سیب و آب مصرف کرده اند، میزان قند خون پایینتر است. دانشمندان بر این باور هستند که اثر ضد قند خون اسید موجود در سرکه سیب عامل اصلی این اتفاق است.
گلودرد
آیا از گلودرد رنج میبرید یا هیچ نشانهای از بهبود آن نمی بینید؟ نگران نباشید، سرکه سیب یک ماده کاملاً طبیعی برای درمان گلودرد است. یک چهارم فنجان سرکه سیب را با همین مقدار آب گرم ترکیب کنید و آن را قرقره کنید. این کار یک فضای اسیدی به وجود میآورد که میکروب های عامل سرماخوردگی را از گلوی شما میزداید. یکی دیگر از این ترکیب ها، آب گرم، سرکه سیب، فلفل قرمز و عسل است. این ترکیب را بنوشید.
سینوزیت
هیچ چیزی خسته کننده تر و ناراحت کننده تر از گرفتگی بینی نیست. با سرکشیدن مخلوط آب و سرکه سیب، سینوس های خود را پاک کنید و نفس راحت بکشید. همان طور که سرکه سیب از فعالیت باکتری های رشد دهنده میکروب های عامل گلودرد جلوگیری میکند، میتوانید از رشد باکتری های سینوس های خود جلوگیری نمایید. علاوه بر این، پتاسیم موجود در سرکه سیب میتواند بلغم هایی که در بینی شما خانه کرده اند را کوچک کند و درنهایت سینوزیت شما را درمان کند.
سم زُدایی
از آنجا که همه ما از رژیم های غذایی سم زُدا آگاهی داریم، اما افزودن یک یا دو قاشق سرکه سیب به رژیم غذایی میتواند گردش خون غدد لنفاوی را بهبود ببخشد که همین به بالا رفتن ایمنی بدن کمک میکند.
انرژی زایی
نوشابه های انرژی زا را کنار بگذارید. اگر احساس خستگی میکنید، از یک ترکیب انرژی زای طبیعی استفاده کنید، ترکیبی شامل سرکه سیب به علت وجود پتاسیم و آنزیم در آن. این مواد انرژی زا به شما نیروی وصف ناپذیری میبخشد. یکی از این ترکیب ها، مخلوط ۲ قاشق سرکه سیب به ازای ۲ فنجان آب است که برای شیرین کردن آن میتوانید مقداری عسل به آن اضافه کنید.
جهت مطالعه ادامه این مقاله اینجا کلیک کنید