یکی از هوسهای دوران بارداری که با درصد بالایی در بین زنان باردار دیده شده، هوس کردن ترشی و ترشیجات است. به نظر میرسد یکی از دلایل رایج هوس ترشی در بین زنان باردار، طعم شور و بافت ترد آنهاست که باعث میشود زنان زیادی به آنها علاقه پیدا کنند. در این مقاله سعی کردهایم درباره چرایی هوس ترشی توسط زنان باردار، اطلاعاتی را با شما به اشتراک بگذاریم.
پس با همراه باشید، شاید این سوال شما باشید.
برخلاف چیزی که همیشه مادران و مادربزرگها میگویند، ویار ترشی ربطی به جنسیت کودک شما ندارد. در حقیقت هیچ مدرک علمی برای تایید این موضوع وجود ندارد، بنابراین برای خرید لباس نوزاد خود از سونوگرافی استفاده کنید نه ویارهایی که در طول بارداری در شما ایجاد میشود. تحقیقات نشان میدهد که هوسهای بارداری، دلایل محکم و علمی بسیاری دارند:
تغییرات هورمونها ممکن است یکی از دلایلی باشد که باعث ایجاد هوس در دوران بارداری شود. در واقع افزایش شدید استروژن و پروژسترون در سه ماهه اول بارداری باعث ایجاد تهوع و استفراغ صبحگاهی میشود و در ادامه ممکن است شما هوس خوراکیهای بهخصوصی مانند ترشی داشته باشید. این احتمال وجود دارد که در این دوران به بو و مزه بعضی غذاها حساس شوید؛ به همین دلیل بعید نیست به خوراکیهایی که بوی خاصی ندارند، بیشتر علاقهمند شوید.
یک توضیح علمی دیگر درباره دلیل میل شما به ترشی در دوران بارداری وجود دارد؛ میل به ترشی میتواند به دلیل کمبود سدیم رخ دهد. برخی افراد میگویند که نیاز به سدیم همراه با حجم خون در دوران بارداری افزایش مییابد، در نتیجه هوس به ترشی به این معناست که شما به سدیم بیشتری در این دوران نیاز دارید. در حقیقت برخی افراد هوسهای بارداری را پاسخ بدن به کمبودهای مواد مغذی تعبیر میکنند. البته باید بدانیم که ترشی و ترشیجات نمیتوانند نیاز بدن به مواد مغذی را تامین کنند و صرفا یک هوس کمارزش یا بیارزش هستند. در نتیجه بهتر است همچنان خرید مکملهای مخصوص شیردهی و بارداری را در اولویت خریدهای خود قرار دهید زیرا ترشی، شکلات، چیپس و خوراکیهایی از این دست مواد مغذی لازم جهت رشد جنین و شیردهی را تامین نخواهند کرد.
مکملهای بارداری یکی از انواع مکملهای دارویی به شدت مهم برای دوران بارداری هستند. در دوران بارداری، تنها راه تغذیه جنین، بدن مادر است. به عبارت دیگر، تمامی مواد تغذیهای مورد نیاز جنین از طریق خون مادر به او داده شد و در نتیجه مادر باید از مواد مغذی بسیار بیشتری استفاده کند. در چنین شرایطی مادر باید رژیم غذایی مناسبی داشته و از رژیم غذایی بسیار سالمی استفاده کند.
بسیاری از مادران در کنار رژیم غذایی سالم، میتوانند مطابق با دستور پزشک، مکملهای دوران بارداری، نظیر مکمل آهن، فولیکاسید و کلسیم را مصرف کرده و به سلامت خود و روند رشد جنین کمک کنند.
فرهنگ خوراکیها در هر کشور و منطقه جغرافیایی میتواند متفاوت باشد. به طور مثال در ایران زنان باردار، هوس ترشی و شیرینی میکنند اما در ژاپن، برنج بیشترین هوس را در بین زنان باردار شامل میشود. در حقیقت شما همیشه از مادر و مادربزرگ خود شنیدهاید که در دوران بارداری هوس ترشی یا شیرینی داشتند، این شنیدهها بر روی عملکرد شما در این دوران موثر خواهد بود.
فواید و مضرات مصرفی ترشی در دوران بارداری
درست است که مصرف ترشی در دوران بارداری باعث برطرف شدن هوس شما شده و بخشی از سدیم مورد نیاز بدن شما را تامین میکند اما ترشی و ترشیجات، جزو دسته غذاهای سالم نیستند. در واقع حجم زیادی از هر مادهای ممکن است در این دوران برای شما مضر باشد. این احتمال وجود دارد که سدیم اضافی باعث احتباس آب و افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا در دوران بارداری شود. این نکته را همیشه در نظر بگیرید که رفع هوس ترشی خوب است اما اگر نتوانید تعادل را در مصرف ترشی برقرار کنید، حجم سدیم در بدن شما افزایش مییابد و این موضوع برای سلامتی شما و جنین خوب نیست.

آیا ترشی حاوی ویتامین است؟
باید بگوییم که بله ترشی حاوی ویتامین است؛ در حقیقت اکثر ترشیها حاوی ویتامین K و ویتامین C هستند. ویتامین K به لخته شدن خون شما کمک میکند و استخوانهای شما را قوی نگه میدارد. ویتامین C به رشد بافت و سیستم ایمنی نوزادان کمک میکند. با این حال میزان بالای سدیم موجود در ترشی نشان میدهد که نباید در مصرف آن زیادهروی کنید.
به طور کلی خوردن ترشی در دوران بارداری بیخطر است اما باید در مصرف آن، حد اعتدال را رعایت کنید. درباره مصرف ترشیها خانگی، این نکته را در نظر بگیرید که ممکن است باکتریهای مضری در فضای بستهبندی ترشی رشد کنند و این موضوع باعث به وجود آمدن عوارض جدی بارداری شود. ترشیهای فروشگاهی به دلیل داشتن مواد نگهدارنده، انتخاب بهتری در این دوران حساس هستند.
این نکات را برای مصرف ترشی در دوران بارداری در نظر بگیرید:
حتما به برچسب روی بستهبندی دقت کنید تا بتوانید بررسی کنید چه میزان سدیم، شکر و … در این بستهبندی وجود دارد. بعد از بررسی برچسب موجود بر روی ترشی، میتوانید میزان مصرفی متعادل خود را مشخص کنید.
در زمانهایی که وسوسه میشوید از ترشی بیش از حد مجاز و استاندارد استفاده کنید، حتما بستهبندی را دور از دسترس خود قرار دهید تا به تعداد محدود مصرف آن راضی شوید.
دستورالعمل نگهداری موجود بر روی بستهبندی را مطالعه کنید. این احتمال وجود دارد که پس از باز کردن درب ترشی، مجبور شوید آن را داخل یخچال نگهداری کنید.
برای بیرون آوردن ترشی، خیارشور، زیتون و مواردی از این دست از داخل شیشه، حتما از چنگال استفاده کنید تا احتمال ورود باکتری به داخل شیشه به حداقل ممکن برسد.
جمع بندی
هوس یا ویار کردن در دوران بارداری، یک بخش طبیعی از این دوران است. اگرچه هوس شما به خوردن ترشیجات، جنسیت جنین را مشخص نمیکند اما این خوراکیها میتوانند به عنوان یک میانوعده خوشمزه و ترد برای شما حال خوشی را ایجاد کنند. این نکته را همیشه در نظر داشته باشید که ترشی را در حد اعتدال مصرف کنید تا میزان سدیم موجود در بدن شما افزایش پیدا نکند. در دوران بارداری توجه به سلامتی و نوع خوراک شما، یکی از مهمترین اقداماتی است که باید به آن توجه ویژهای داشته باشید.