افزایش سرعت سایت یکی از مؤثرترین راههای افزایش فروش، جذب بازدیدکننده و کسب رتبهی بهتر است. جالب است بدانید 40% از خریداران اینترنتی بیشتر از پنج ثانیه برای باز شدن سایت شما صبر نمیکنند، چراکه انتظارات کاربر افزایش یافته و صبر آنها کم شده است؛ برای مثال اگر سایتی دیر باز شود، کاربر نه تنها صبر نمی کند بلکه فورا به سایتهای دیگری که سرعت دانلود بالاتری دارند مراجعه میکند. چنانچه به دنبال افزایش فروش و رضایت کاربران هستید، باید هر میلیثانیه در سرعت بارگذاری وبسایت برایتان مهم باشد.
در سال 2010 گوگل اعلام کرد که اهمیت زیادی برای سرعت سایت قائل میشود و سایتهایی که سرعت خوبی دارند را در رتبه بهتری درجستجوها قرار میدهد؛پس با سرعت خوب می توانید گوگل و کاربران را عاشق سایت تان کنید.
5 راهکاری که برای افزایش سرعت سایت معجزه می کند
روشهای زیادی برای افزایش سرعت سایت وجود دارد که ما در این مقاله سعی داریم روشهای موثر در عین حال ساده را به شما ارائه دهیم و شما با اجرای این راهکارها شاهد افزایش چشمگیر سرعت سایتتان خواهید شد.
1. انتخاب هاست مناسب
یکی از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در سرعت سایت، هاستی است که استفاده میکنید. سرویس میزبانی نقش بسیار زیادی روی کاهش و افزایش سرعت سایت شما دارد و متاسفانه اکثرا مدیران وب سایت ها قضیه انتخاب هاست را جدی نمی گیرند و در نهایت همین جدی نگرفتن باعث مشکلاتی مثل کندی سرعت، پایین آمدن سایت و … خواهد شد.
موقع خرید یک هاست خوب به موارد زیر توجه کنید:
- پهنای باند
- سرعت بالا
- مشخصات سخت افزاری
- پایداری سرور
- امنیت بالا
پس سعی کنید از هاست با کیفیت و پر سرعتی استفاده کنید تا سایت تان همیشه بالا باشد و کاربران از ماندن در سایت تان لذت ببرند؛
2. استفاده از قالب استاندارد و بهینه
شاید بعد انتخاب هاست موثرترین فاکتور در افزایش سرعت سایت استفاده از یک قالب استاندارد و بهینه باشد؛ قالب های رایگان اغلب از کدنویسی استاندارد استفاده نمی کنند و همین باعث کند شدن سرعت سایت میشود. من اوایل کار با یک قالب رایگان شروع به فعالیت کردم و وسط راه وقتی به مشکل برمیخوردم هیچکس پاسخگوی مشکلاتم نبود چرا که من بابت قالب هیچ هزینه ای پرداخت نکرده بودم و پشتیبانی اصلا وجود نداشت؛ روز به روز سایت کندتر و کندتر میشد تا بالاخره یک قالب پولی خوب خریدم و سرعت سایت به طرز عجیبی بالا رفت.
بنا به تجربیاتی که داشتم، توصیه می کنم یکبار برای همیشه قالب پولی استانداردی بخرید تا از سرعت بالای سایت لذت ببرید.
3. استفاده از افزونه wp-rocket
بعد از تهیه هاست مناسب و انتخاب قالب استاندارد حالا نوبت به استفاده از افزونه کاربردی برای بهبود سرعت سایت است. اگر دانش برنامهنویسی ندارید و با کدهای CSS، JS و دیگر کدها آشنا نیستید بهتر است کار را به افزونهها بسپارید. افزونه های مختلفی برای بالا بردن سرعت سایت وجود دارد اما افزونه Wp Rocket یکی از محبوبترین و معروفترین افزونههای افزایش سرعت وردپرس است.
این افزونه بهترین سازگاری را با سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارد و شما تنها با نصب و فعالسازی این افزونه دیگر نیاز به هیچگونه کد نویسی برای بهبود سرعت سایت خود نخواهید داشت و با چند کلیک ساده و تنظیم چند گزینه میتوانید سرعت سایت تان را به راحتی افزایش دهید.
4. بهینه سازی تصاویر
می توان گفت عکسها و تصاویر عامل اصلی کاهش سرعت سایت هستند و سهم زیادی در اندازه صفحات وبسایت دارند؛ اگر تصاویر سایت سنگین باشند، حجم زیادی از فضای پهنای باند هاست گرفته می شود و همین باعث کندی صفحه خواهد شد. سعی کنید تصاویری که در سایت استفاده می کنید همه یک اندازه و استاندارد باشند؛ برای کاهش حجم عکس هایتان بدون افت کیفیت کافیست از نرم افزار فتوشاپ قسمت Save For Web استفاده کنید.
پس بهینه سازی تصاویر موجود در سایت یکی از مهمترین اقدامات هر وبمستری برای افزایش سرعت سایت است.
5. فشرده سازی فایل های js,css
یکی دیگر از روشهای افزایش سرعت سایت و کاهش حجم کلی آن، فشردهسازی فایلهای CSS و JS میباشد. خیلی ها برای زیباسازی و ارائه رابط کاربری جذاب از کدهای CSS و JS زیادی استفاده میکنند. افزایش این کدها باعث کندی سرعت سایت میشود. بنابراین باید آنها را فشرده کرد طوری که تاثیری روی عملکرد کدها نداشته باشد. منظور ما از فشرده کم حجم کردن این فایلها نیست؛ بلکه ادغام کردن چندین فایل در یک فایل است. این فرآیند Minify نامیده میشود.
همین کار ساده باعث افزایش سرعت سایت شما میشود. پیشنهاد می کنم برای بهینه کردن فایلهای CSS و JS از افزونه wp-rocket که بالاتر توضیح دادیم، استفاده کنید.
تست سرعت سایت با gtmetrix
Gtmetrix یک ابزار تست سرعت سایت است که به کمک آن میتوانید سرعت سایت خود را بسنجید و با عوامل موثر بر سرعت آشنا شوید. برای سنجش سرعت سایت ابزارهای زیادی وجود دارد از جمله: google page speed و pingdom و … اما بدونه شک Gtmetrix بهترین ابزار آنالیز سرعت سایت می باشد و گزارش کاملتری را برای تحلیل سرعت سایت ارائه میدهد.
محبوب ترین سایت نزد وبمستران ایرانی همین سایت جی تی متریکس است، که بخش اعظمی از بازدید این سایت را ایرانی ها تشکیل داده اند و جالب است بدانید در سال 2017 بیشترین ترافیک این سایت از سمت ایران بوده است.
اگر میخواهید 0 تا 100 جی تی متریکس را فرا بگیرید و سرعت سایت تان را افزایش دهید پیشنهاد می کنم به دوره رایگان آموزش جی تی متریکس سایت سئولب به آدرس https://www.seolab.ir/academy/gtmetrix مراجعه کنید.
نتیجه گیری
داشتن یک سایت سریع هیچگاه تا این حد مهم نبوده است، چرا که اکثر افراد به اینترنت پر سرعت دسترسی دارند و انتظارشان این است که سایتها در کمتر از 5 ثانیه بارگذاری شوند. تجربه نشان داده است حتی اگر سایت شما کاربران ثابتی هم داشته باشد، کند بودن سایت بعد از مدتی باعث دلسردی تدریجی افراد شده و سبب میشود تا آنها به فکر پیدا کردن جایگزینهای بهتری باشند.
بنابراین جهتِ افزایش رضایت کاربران و کسب رتبهی بهتر در موتورهای جستجو تا جایی که میتوانید سرعت لود سایت تان را با همین راهکارها که در این مقاله ذکر کردیم بهبود دهید.
منبع :
www.seolab.ir