استفاده از روش فالینگ فیلم ( Falling Film ) در تولید رب گوجه فرنگی مدت زمان کوتاهی است که کاربرد پیدا کرده است. در این روش برعکس سیستم Force انرژی الکتریکی کمتری نیاز میباشد و ریزش آزاد از بالا به پایین به صورت فیلم نازکی از محصول بر روی سطح حرارتی باعث جذب حرارت و فلش به اندازه 4 برابر در هر سیرکوله میباشد که خود باعث صرفه جویی بسیار و کیفیت بالا میباشد. مزایای سیستم Falling در کنار استفاده از خلاء به روش اژکتور که فقط امیر ماشین تنها تولید کننده آن است باعث دسترسی به خلاء بیشتر و بهترین رنگ محصول تولیدی را در انواع روش های موجود دارا میباشد.
دستگاه اتوکلاو افقی مدل mono fan از اتوکلاو های ساخت شرکت امیر ماشین میباشد که با توجه به طراحی و تجهیزات انجام شده و تلفیقی از تکنولوژی های روز دنیا توانایی استریل و پاستوریزاسیون طیف وسیعی از ظروف شامل قوطی، شیشه انواع کیسه های پالستیکی قابل اتوکلاو و انواع محصلات گوشتی و غیر گوشتی را دارا میباشد که از بخار برای انجام فرایند های حرارتی استفاده میکند.
این دستگاه ها با ایمنی مناسب خود به صورت پیوسته فشار و دمای داخل را کنترل میکند. پروسه حرارتی به این گونه است که ابتدا محصول داخل سبدهای مخصوص اتوکلاو چیده شده در داخل دستگاه قرار میگیرد، سپس درب دستگاه به صورت اتوماتیک و به کمک سیلندرهای پنوماتیک بسته و قفل میشود.
این دستگاه دارای دریچه های خروج هوا میباشد که امکان کنترل دقیق فرایندها را میدهد مثالا فشار 2.0 بار دما 100 درجه و مدت زمان 5 دقیقه به صورت کاملا اتوماتیک به کمک plc و شیرهای پنوماتیک کنترل می شود.به منظور عملکرد بهتر یک فن جهت چرخش بخار داخل اتوکلاو نصب شده است.مرحله خنک شدن با گرادیان دمای کاملا کنترل شده جهت اتوکلاو انواع ظروف فلزی، شیشه ای، ظروف آلومینیومی حساس، پاکت های منعطف و کیسه های پالستیکی را دارا میباشد.
مشخصات کلی دستگاه اتوکلاو
1 .ابعاد استاندارد قطر 160cm_طول 5 متر_ظرفیت 4 سبد معادل 6000 عدد قوطی 500 گرمی
2 .حداکثر فشار کاری براساس سفارش مشتری.
3 .حداکثر فشار دما براساس سفارش مشتری.
4 .سیستم خود سرد کن دارد.
5 .سیستم کنترل و مانیتورینگ دارد.
6 .کنترل هوشمند عملکرد صحیح دماسنج ها را دارد.
7 .روش استریل به سفارش مشتری
در صنایع غذایی جهت از بین بردن میکروبها و آلودگی ها از مواد غذایی از فرایند پاستور کردن استفاده میکنند. و به دستگاهی که عملیات فوق را انجام میدهد پاستوریزاتور میگویند. در صنایع غذایی همچون شیر،رب گوجه فرنگی، آبمیوه و کنسانتره و پوره میوه جات جهت حذف میکروارگانیسم های خطرناک از دستگاه پاستوریزاتور استفاده میکنند. به این صورت که محصول را تا دمای مشخصی بالا برده بعد از مدت زمان (holding time) آنرا خنک میکنند. در نتیجه این عمل باعث حذف میکروبهای موجود در محصول نهایی میگردد.
پاستوریزه کردن رب گوجه فرنگی به روش پر کردن داغ(Hot fill)
در این روش محصول را ابتدا در دستگاه پاستوریزاتور تا دمای حدود 90c داغ کرده سپس داخل ظروف پر میکنیم. این روش را میتوان برای محصولاتی با ph کمتر از 4.6 مانند (آبمیوه ها، سس و رب، پوره میوه جات و….)استفاده کرد.
دستگاه پاستوریزاتور – امیر ماشین
دستگاه پاستوریزاتور – امیر ماشین
در گذشته جهت روش Hot fill از پاستوریزاتور های پوسته و لوله (shell&tube) استفاده میشد که این روش دارای معایب بسیاری بود.
جدیدترین تکنولوژی Hot fill به وسیله پاستوریزاتور های tube&tube میباشد.
پاستوریزاتور tube &tube از 4 لوله استیل داخل هم تشکیل شده است. که بین لوله ها محصول و آب داغ جریان دارند.
در این دستگاه محصول به صورت فیلم نازکی درآمده و دو طرف آن آب داغ جریان دارد.
این روش باعث گرمایش یکنواخت کل محصول و کیفیت بهتر آن میشود. داخل لوله ها میکسرهای مخصوصی قرار دارد که باعث Mix شدن محصول میگردد. در این روش محصول با یکبار عبور از پاستوریزاتور به دمای 90c میرسد طعم و رنگ محصول حفظ میگردد.
دمای آب داغ به وسیله شیر تدریجی بخار کنترل میشود و یک شیر change over دمای محصول نهایی قبل از پر شدن داخل ظرف را کنترل میکند.
این دستگاه در دو مدل با ظرفیت 5 تن و 7 تن در ساعت ساخته میشود.
دارای پمپ CIP جهت شستشوی کامل دستگاه میباشد.
کلیه قسمتهای در ارتباط با محصول از جنس 316 میباشد مابقی قسمتها از جنس 304 میباشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت امیر ماشین به آدرس http://amir-machine.ir/ مراجعه کنید.