بنیاد تتر، شرکت صادرکننده توکنهای USDT، اخیراً تصمیم گرفت که وجوه منتقل شده از صرافی افتیایکس را مسدود کند؛ وجوهی که گفته میشود بخشی از داراییهای به سرقت رفته در یک عملیات هک و حمله سایبری به این صرافی بوده است. با بلوکه کردن آدرس هکرها، تتر از انتقال و تبدیل این مبالغ جلوگیری کرد. قرارداد هوشمند ارز USDT به نحوی طراحی شده است که به شرکت تتر این اجازه را میدهد تا نه تنها موجودی کاربران را بلوکه کند، بلکه حتی تترهای آنها را بسوزاند. پیشبینی میشود مبالغ قفل شده در حساب هکر سوزانده شود و مجددا توسط تتر ایجاد و به حساب صرافی FTX بازگردانده شود.
ماجرا از چه قرار است؟
همانطور که همه به خوبی میدانند، صرافی ارزهای دیجیتال FTX خدمات تجاری خود را به حالت تعلیق درآورده است و اکنون در تلاش است تا ورشکستگی خود را در دادگاهی در ایالات متحده اعلام کند. حدود ۵ میلیون دلار از وجوه کاربران کریپتو در این صرافی ارز دیجیتال گیر کرده است. ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا نیز از طریق یک میم به این وضعیت پاسخ داد.
در ۱۱ نوامبر، چند نفر متوجه تعداد زیادی از تراکنشهای غیرمجاز و غیر رسمی از صرافی افتیایکس به کیف پولهای ناشناس شدند. مردم ادعا کردند که ممکن است که این تراکنشهای بخشی از پرونده ورشکستگی باشد، اما بعداً تیم افتیایکس در کانال تلگرام تأیید کرد که این صرافی به خطر افتاده است و همه این تراکنشها، بخشی از یک حمله سایبری و عملیات هک هستند.
در پی انتشار این اخبار، تتر، شرکت صادرکننده توکنهای USDT، تترهای انتقال داده شده را مسدود کرد که شامل ۳.۹ میلیون تتر در آوالانچ و ۲۷.۵ میلیون تتر در سولانا است. هکرها همچنین مقداری اتریوم، USDP و چینلینک را به سرقت بردند.
در حال حاضر، بیشتر صرافیهای ارز دیجیتال به دلیل سقوط صرافی افتیایکس با مشکلاتی مواجه شدهاند. در پاسخ به این وضعیت، تقریباً همه صرافیهای ارز دیجیتال مدارکی برای اثبات ذخایر خود را به گزارش عموم میرسانند تا اعتماد عمومی را دوباره زنده کنند و سرمایهگذاران خود را به سکوی معاملات بازگردانند.
تتر چیست؟
تتر (USDT) یک استیبل کوین محبوب است که علاقهمندان به کریپتو سالها از آن برای معاملات ارزهای دیجیتال استفاده کردهاند و میکنند. تتر به دلار آمریکا متصل است و از نظر تئوری نباید تحت تأثیر نوساناتی باشد که میتواند به شدت بر ارزش گذاری سایر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین تأثیر بگذارد؛ به عبارت دیگر پیشبینی شده بود که قیمت تتر در نزدیکی قیمت دلار تقریباً ثابت باشد.
مفهوم استیبل کوین بودن تتر
هدف تتر ارائه یک دارایی دیجیتال “ایمن” است که ارزش گذاری ثابتی دارد و به این ترتیب قیمت تتر ثابت میشود. این همان چیزی است که تتر را به یک استیبل کوین تبدیل میکند که ارزش آن با قیمت دلار آمریکا مرتبط است. هدف این است که تتر همیشه اتصال خود را با دلار حفظ کند و در قیمت تتر همیشه ۱ دلار بماند. استیو بامبرا، مدیر عامل Many Worlds Token میگوید: «ایده این است که یک تتر بدون توجه به شرایط بازار همیشه میتواند با یک دلار معامله شود.»
رقبای استیبل کوین تتر عبارتند از یواسدی کوین (USDC)، دای (DAI) و پکس دلار (USDP). معاملهگران کریپتو از تتر برای ارائه نقدینگی ثابت و قابل اعتماد استفاده میکنند. در میان تمام استیبل کوینهایی که به دلار متصل هستند، تتر بیشترین حجم معاملات در طول ۲۴ ساعت را به خود اختصاص داده است. این موضوع باعث میشود تتر نقدشوندهترین ارز دیجیتال باشد؛ حتی نقدشوندهتر از بیتکوین (BTC) و اتریوم (ETH) که به ترتیب بزرگترین و دومین ارز دیجیتال بزرگ در بازار هستند. تتر پس از بیت کوین و اتریوم، جایگاه سومین ارز دیجیتال بزرگ دنیا از نظر ارزش بازار را در اختیار دارد.
تتر چگونه کار میکند؟
هنگامی که یک کاربر ارز فیات خود را به خزانه تتر واریز میکند یا به عبارتی فیات خود را برای خرید USDT میفروشد، بنیاد تتر معادل مبلغ مربوطه را به صورت توکن ارز دیجیتال برای او صادر میکند. سپس USDTهای صادر شده میتوانند واریز، ذخیره یا مبادله شوند.
اگر کاربر ۱۰۰ دلار به خزانه تتر واریز کند، با رعایت برابری ۱=۱ با دلار آمریکا، ۱۰۰ توکن تتر دریافت خواهد کرد. هنگامی که کاربران توکنهای خود را برای دریافت ارز فیات بازخرید میکنند، توکنهای تتر با سوزانده شدن از بین میروند و از گردش خارج میشوند. تتر مانند بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر، روی بلاک چین حرکت میکند. توکنهای تتر در بلاکچینهای مختلفی مانند بیتکوین (BTC)، اتریوم (ETH) و ترون (TRX) در گردش هستند.
تاریخچه مختصری از تتر
بنیانهای تتر به یک دهه قبل باز میگردد؛ زمانی که جی آر ویلت (J.R. Willet) به دنبال ساخت ارزهای دیجیتال جدید بر اساس پروتکل بیت کوین بود. ویلت این ایده را با مستر کوین اجرایی کرد و یکی از اعضای اصلی آن بعداً در سال ۲۰۱۴ به یکی از بنیانگذاران تتر تبدیل شد. استفاده از تتر به عنوان نقدینگی در ژانویه ۲۰۱۵ و در زمانی آغاز شد که صرافی بیت فینکس آن را به سکوی معاملاتی خود اضافه کرد.
کارشناسان کریپتو میگویند تلاطمهای اخیری که در بازار اتفاق افتادند، (مانند سقوط صرافی افتیایکس و سقوط ترا یواسدی، یکی دیگر از استیبل کوینهای بازار به ۰.۲۳ دلار) باعث شد پیوند تتر با دلار شکسته شوند. این کاهش عمدتاً ناشی از ترس سرمایهگذاران بود که اگر پیوند یک استیبل کوین با دلار میتواند شکسته شوند، پیوند بقیه استیبل کوینها نیز میتواند.
افراد متخصص چه نظری درباره تتر دارند؟
مارک لوپرستی، مدیر عامل استراتژیک فاندز (The Strategic Funds) میگوید: «تتر بهعنوان یک استیبل کوین با پشتوانه داراییهایی که عمدتاً در خزانهداری ایالات متحده نگهداری میشوند، شانس بسیار بیشتری برای مقابله با سونامی فعلی که جهان داراییهای دیجیتال را تکان میدهد، دارد.» او میگوید تنها استیبل کوین با کیفیت وثیقه مشابه، یواسدی کوین (USDC) است.
کاویتا گوپتا (Kavita Gupta)، بنیانگذار و شریک عمومی صندوق بلاک چین دلتا میگوید: «برای تتر دشوار است که مسیر ترا را به طور کامل دنبال کند. زیرا اگر تصمیم بگیرند که حتی ۳۰ الی ۵۰ درصد وثیقه خود را برداشت کنند، نه تنها بازار ارزهای دیجیتال بلکه بازارهای مالی گستردهتر را نیز متزلزل خواهند کرد.»
منبع :
https://wallex.ir/blog/tether-blacklists-31-4m-usdt-following-ftx-s-alleged-hack-musk-reacts/