- بازالت رنگ تیره دارد ولی گرانیت رنگ روشنی دارد.
- سنگ بازالت یک سنگ آذرین بیرون زده است که بعد از فوران آتشفشان به سرعت سرد میشود و بلورهای کوچکی را تشکیل میدهد. اما گرانیت یک سنگ آذرین نفوذی میباشد که در زیر سطح زمین جامد میشود. در اثر بر هم خوردن، بلورهای بزرگی را تشکیل میدهد.
- بازالت برای تشکیل شدن زمان کمتری نیاز دارد در حالی که گرانیت میلیون ها سال طول میکشد.
- بازالت دارای صفحات ستونی میباشد، در حالی که گرانیت دارای صفحات افقی میباشد.
- سنگ بازالت یک سنگ متراکم، سخت و دانه ریز میباشد، در صورتی که گرانیت دانه درشت است.
- چگالی سنگ بازالت نسبت به سنگ گرانیت بیشتر است.
- گرانیت وزن بیشتری دارد نسبت به بازالت.
- مهم ترین تفاوت بین سنگ بازالت و گرانیت در این میباشد که بازالت یک عایق حرارتی و صوتی خوبی میباشد، ولی این ویژگی در گرانیت وجود ندارد.
اما دقیقا این سنگ بازالت چیست و چه کاربردی دارد؟
سنگ بازالت و گرانیت/ مزایا
بین این 2 سنگ مزایایی وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهد شد:
- طول عمر و دوام بالایی دارند.
- دارای قیمت مناسبی هستند.
- در برابر نفوذ آب، ساییدگی و خراش بسیار مقاوم میباشند.
توضیحاتی در مورد سنگ بازالت
به خاطر داشته باشید که سنگ بازالت از جمله سنگ های تیره میباشد که فراوانی آن در سطح زمین زیاد میباشد. همانطوری که از نام لاتین آن مشخص است، بازالت به عنوان یک سنگ سخت میباشد. میتوانید مقاوت و استحکام این سنگ را با سنگ گرانیت مقایسه کنید. سنگی که به عنوان بازالت شناخته میشود دارای سیلیس بالایی میباشد که آهن و منیزیم بالایی دارد.
سنگ بازالت طوسی چیست؟
سنگ بازالت طوسی یک سنگ پرآب با منشا آتشفشانی میباشد که حاصل از جریان گدازه لیتوسفر میباشد، کاهش فشار و سردشدن سریع در تماس با جو زمین، فرآیند تبلور را متوقف کرد که به این بازالت طوسی ساختاری بسیار فشرده با خمیر میکرو کریستالی تیره یا سیاه با محتوای سیلیس نسبتا کم است. رنگ این سنگ از ویژگی ماگمای اولترابازیک که از آن منشا گرفته است، گرفته شده است و همچنین این نوع از سنگ بازالت بیشتر با سیلیکات های آهن و منیزیم تشکیل شده است.
اما برای اینکه بیشتر بدانیم برای اطلاعات بیشتر در مورد سنگ نما و کف به لینک زیر مراجعه فرمایید .
https://iranianplateaubasalt.com/خرید-سنگ-بازالت/
البته میتوان گفت که سنگ بازالت طوسی ویژگی های فنی عالی دارد که در معرض تغییر نیست، درجه فشردگی بالا با مقاومت عالی در برابر تنش ها و ضربه های مکانیکی، یخ زدگی کم و مقاومت در برابر لغزش بالا میباشد. این سنگ به صورت چکشی، در پرداخت های نوک تیز یا صیقلی میآید که میتواند برای همه کاربردها از سنگ فرش بیرونی و داخلی سنگ بازالت طوسی گرفته تا پوشش ها حتی در آب و هوای سرد و مرطوب و همچنین آن هایی که تغییرات دمایی قابل توجهی دارند.
سنگ بازالت طوسی/ ادامه
کاشی های سنگ بازالت طوسی از بلوک ساخته میشود که دارای سطح فرآوری شده و ضلع های اره شده هستند که کاملا مربع و صاف میباشد و پردازش رنگ اصلی را کمی تغییر میدهد. میتوان گفت که این سنگ به دلیلی که استحکام بالایی دارد، برای سنگفرش بیرونی معابر و برای مناطق عابران پیاده بسیار عالی میباشند، همچنین برای ایجاد تضاد رنگی قوی، آن ها را با سایر سنگ های طبیعی توصیه میکنند که این گروه از سنگ بازالت را با محصولات نیمه فرآوری شده آماده برای دگرگونی های پیچیده مانند(تاپ آشپزخانه، رویه حمام، قطعات بناهای تاریخی و غیره….) میباشند.
محصولات فرآوری شده پیچیده با هدف تکمیل کردن بخش هایی از ساختمان ها را در کنار هم قرار میدهد که مانند پله ها، دیوارهای مرزی، ورودی ها، عناصر تهویه شده نما و پوشش. این محصولات در سطوح های مختلف در دسترس میباشند، همچنین سنگ بازالت طوسی با الهام گرفتن از سنگ طبیعی بازالت یک تفسیر ظریفتری از این طرح خاکی را ارائه میدهد، همچنین میتوان گفت که این بازالت طوسی دارای رگه های خاکستری تیره میباشد که برای تکمیل عناصر طراحی سبک تر مناسب میباشد.
عوامل منحصر کردن سنگ بازالت
بازالت از نظر استحکام بسیار مقاوم و یک عایق حرارتی عالی میباشد. پارامترهای عایق حرارتی آن میتواند چندین برابر بیشتر از سایر سنگ ها و مصالح ساختمانی باشد. همچنین این سنگ ها با محیط بسیار سازگار میباشند. سنگ بازالت غیر سمی، غیر قابل انفجار و اشتعال میباشد. سطح این سنگ ها لغزنده نیست. این سنگ ساختمانی با کیفیت برای آسفالت خیابان ها، تراس ها و کف ساختمان ها، ساخت میز کار، پانل های دیواری، دور شومینه و… استفاده میشود. یک نمونه بسیار کوچک از سنگ بازالت شمس آباد را میتوانیم به سنگ پای حمام اشاره کنیم.
مزایای سنگ بازالت
- برخی از سنگ بازالت ها بسیار سبک میباشند.
- عایق حرارتی خوبی میباشند.
- در برابر تغییر تغییرات دما مقاوم میباشند.
- در برابر فشار هم بسیار مقاوم میباشند.
- برای پوشش داخلی و خارجی، کف و دیوار مناسب میباشند.
معایب سنگ بازالت
- به دلیل جذب آب برای مکان های مرطوب مناسب نمی باشند.
- منافذ ها و سوراخ های این سنگ یکدست نمی باشد.
- جرم پذیری بالا و براق نبودن سنگ بازالت
- در مناطق با شرایط آب و هوایی خاص کاربرد زیادی دارند.
- در صورت قرار گرفتن در معرض آتش میشکنند.
- برخی از این سنگ ها به دلیل اینکه وزن بالایی دارند، باعث افزایش وزن ساختمان میشود و استفاده از آن در ساختمان به ویژه در نما دچار مشکل میشود.
- سنگ بازالت سنگ گرانی میباشد(به ویژه اگر در ابعاد بزرگتری باشند) و صرفه اقتصادی ندارد.
- در مقابل باران های اسیدی و موادهای شوینده و… ممکن است که واکنش نشان دهند و ظاهرشان تغییر کند.
سنگ بازالت در چه مکان هایی استفاده میشود؟
- سنگفرش
- کانترهای آشپزخانه
- روشویی و رومیزی ها
- دکوراسیون استخر
- پله ها
- دیوار و نما
- دکوراسیون استخر
- پله ها
- دیوار و نماها
- تراس
- اطراف شومینه
- کنار پنجره
توجه داشته باشید که اگر تمایل به استفاده از سنگ بازالت را در هر یک از این مکان ها داشتید، باید شرایط محیطی خود را در نظر بگیرید.
چگونه سنگ بازالت را باید تمیز کرد؟
بازالت سنگی متخلخل میباشد، برای همین رطوبت، خاک و چسب میتواند به راحتی در آن نفوذ کند. اگر این حفره ها با فرآوری های مناسب پر نشود، میتواند تمیز کردن آن را غیر ممکن کند. برای سنگ خام، در صورت جذب کثیفی و آلودگی، هیچ نوع مواد شوینده ای یا پاک کننده ای وجود ندارد که بتواند لکه ها را از روی سنگ پاک کند.
قیمت سنگ ساختمانی بازالت
سنگ های ساختمانی بر اساس عوامل های مختلف تعیین قیمت میشوند که مهم ترین این عوامل موارد زیر میباشد:
- استحکام و کیفیت سنگ
- نوع پرداخت و کیفیت فرآوری
- ابعاد و ضخامت سنگ
- سورت های گوناگون سنگ
- و…..