در حالی که انواع متعددی از پهپادها در بازار وجود دارد، پهپادهای گرانقیمتی مانند Sony Airspeak S1 یا هواپیمای بدون سرنشین معمولی Pixy Camera Snap که اخیراً رونمایی شده است، همه آنها توانایی یکسانی برای پرواز در هوا دارند. با این حال، محققان یک پهپاد منحصر به فرد ساختهاند که علاوه بر پرواز و میتواند در زیر آب شنا کند! در ادامه با این پهپاد جالب بیشتر آشنا میشویم.
این پهپاد میتواند به خوبی پرواز کند و در زیر آب نیز شنا کند!
محققان دانشگاه بی هانگ چین اخیراً یک پهپاد منحصر به فرد ساختهاند که نه تنها میتواند پرواز کند، بلکه میتواند در آبهای کم عمق نیز شنا کند. همچنین یک فنجان مکش مخصوص طراحی شده روی آن وجود دارد که آن را قادر میسازد خود را به هر جسم یا موجود زندهای در هوا و همچنین زیر آب متصل کند.
لی ون، مهندس مکانیک در دانشگاه بی هانگ و محقق اصلی این پروژه گفت: فکر اولیه من این بود که “بیایید چیزی را بسازیم که بتوانیم طبیعت را شکست دهیم.” بیایید روباتی بسازیم که نه تنها میتواند شنا کند و به آب بچسبد بلکه میتواند در هوا پرواز کند و در هوا بچسبد. فکر نمیکنم هیچ حیوانی بتواند این کار را انجام دهد.»
لی و تیمش از شاه ماهی الهام گرفتند که یک پرنده دوزیست است که میتواند برای شکار طعمه خود به زیر آب برود تا توانایی شنای پهپاد را طراحی کنند. بنابراین، دقیقاً مانند اینکه یک شاه ماهی هنگام شیرجه زدن در آب بال های خود را جمع میکند، این پهپاد دوزیست میتواند به سرعت پرههای روتور خود را قبل از شیرجه تا کرده و باز کند. علاوه بر این، سرعت پرههای دوار بسته به محیط تغییر میکند.
این پهپاد 40 سانتی متری میتواند تا عمق 2.2 متری زیر آب برود. اگر عمیقتر شود، پهپاد ارتباط خود را با کنترل کننده خود در خارج از آب از دست میدهد. با این حال، محققان پیشنهاد میکنند که میتوانند محدوده ارتباطی را با استفاده از امواج صوتی بهبود بخشند. با این وجود، این پهپاد با قابلیتهای فعلی خود میتواند در یک سفر چند بار در هوا پرواز کرده و زیر آب غوطهور شود.
اکنون با رسیدن به قابلیت مکش آن، محققان میگویند که از ماهی رمورا که به ماهی مکنده نیز معروف است الهام گرفتهاند. این ماهیها، برای کسانی که نمیدانند، دارای یک باله مکش طبیعی منحصر به فرد بر روی سر خود هستند که با استفاده از آن میتوانند خود را به ماهیهای بزرگتر بچسبانند تا مسافتهای زیادی را زیر آب طی کنند.
محققان با الهام گرفتن از ماهی رمورا، یک ماکت مصنوعی از پد مکش ماهی رمورا را چاپ سه بعدی کردند. با این حال، به جای استفاده از انقباضات ماهیچهای مانند ماهی، این پد مکش از فشار هیدرولیک برای ایجاد مکش مشابه برای اتصال به تقریباً هر نوع سطحی، خواه مرطوب، خشک، خشن یا صاف استفاده میکند.
این تیم پد مکش مصنوعی را در بالای پهپاد نصب کرد که به آن امکان میدهد با حفظ قدرت خود، به اجسام متحرک مختلف هم در هوا و هم در آب متصل شود تا حرکت کند. در طول آزمایش خود در آزمایشگاه، محققان مشاهده کردند که این پهپاد تنها 5 درصد از کل توان خود را زمانی که برای مدت کوتاهی در زیر آب به یک ربات غوطه ور متصل میشد، استفاده میکرد.
اکنون، با در دسترس بودن چنین پهپادی، ممکن است سالها طول بکشد تا به فضای تجاری برسد. لی پیشنهاد میکند که پهپاد آبی خاکی فعلی آنها میتواند برای اکتشافات تحقیقاتی و بررسی حیات وحش در محیطهای دوردست مفید باشد. همچنین میتوان از آن برای علامتگذاری ماهیهای زیر آب یا پرندگان در هوا برای ردیابی موقعیت آنها برای اهداف تحقیقاتی استفاده کرد.
بنابراین، نظر شما در مورد این پهپاد آبی خاکی چیست؟ نظرات خود را با ما در دانوتک در میان بگذارید.