زمانی که افراد اقدام به ساخت و ساز میکنند، برخی از قسمت ها دور از دسترس آن ها می باشد و باید حتما از داربست های ساختمانی استفاده کنند. این داربست ها به وسیله ی لوله داربست اجرا میشوند. داشتن اطلاعات در مورد این لوله ها بسیار مهم است زیرا میتواند شما را در اجرای داربست کمک زیادی کند و از خطرات جلوگیری کند.
لوله داربست را میتوان در اندازه های مختلف از 3 تا 6 متر تهیه کرد. شما میتوانید با توجه به سایز داربست، لوله ها را انتخاب کنید. لوله ها با روش های مختلف به یکدیگر متصل میشوند و داربست را به وجود میآورند. این لوله ها با مشخصات فنی متفاوتی در بازار وجود دارند که شما باید با توجه به نظر مهندس مناسب ترین آن را خریداری کنید.
انواع لوله داربست
لوله داربست در دو نوع در بازار وجود دارد. لوله های درز دار و لوله های بدون درز انواع مختلف این لوله ها میباشند. لوله هایی که بدون درز هستند، استحکام بسیار بیشتری نسبت به لوله های درز دار دارند که همین امر باعث قیمت بالاتر آن ها نیز شده است. شما هر کدام از مدل های این لوله ها را که دوست دارید میتوانید با مراجعه به سایت مدرن سازان تهیه کنید. مدرن سازان یکی از شرکت های با تجربه و دارای تخصص در این زمینه میباشد. در این شرکت انواع لوله داربست به همراه قطعات بسیار زیاد دیگری مانند، قالب جدول، بست داربست، پایه های قابل تنظیم، صفحه زیر ستون و … با بهترین کیفیت ها وجود دارند.
مشخصات فنی لوله داربست
یکی از مهم ترین و اصلی ترین اجزای داربست، لوله داربست نام دارد. این لوله ها دارای مشخصات فنی خاص و متفاوتی هستند که قدرت انتخاب را برای شما بالا میبرند. از مهم ترین مشخصات فنی این لوله ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- ضخامت این لوله ها متفاوت است. به طور کلی میتوان بیان کرد که ضخامت آن ها بین 3.5 تا 5.3 میلی متر میباشد.
- طول این لوله ها متفاوت است و شما بر حسب نیاز خود میتوانید هر اندازه که دوست دارید از آن ها انتخاب کنید.
- قطر این لوله ها یکسان است و حدود 48 میلی متر اندازه گیری شده است.
- در مورد وزن لوله داربست نمیتوان اندازه ی دقیقی بیان کرد. زیرا وزن آن ها به طول و ضخامت لوله ها وابسته میباشند.
- درز دار بودن و یا بدون درز دار بودن از مهم ترین ویژگی هر لوله داربست میباشد.
- این لوله ها از جنس فلز میباشند و میتوان آن ها را از آلیاژ های دیگر نیز تهیه کرد. البته در برخی از موارد دیده شده است که لوله داربست از جنس چوب نیز میباشد.
اصولا لوله های داربست در فاصله ی 30 تا 40 سانتی متری ساختمان قرار داده میشوند. این اندازه میتواند با نظر مهندس تغییر یابد. تمام مشخصات فنی که در بالا به آن اشاره شد روی قیمت آن ها نیز تاثیر گذار می باشد.
کاربرد های لوله داربست
لوله های داربست کاربرد های زیادی دارند که مهم ترین آن ها شامل موارد زیر میشود.
- با استفاده از این لوله ها ، افراد میتواند به نقاط غیر قابل دسترس، به راحتی دست پیدا کنند و با اطمینان کار خود را انجام دهند.
- یکی از کاربرد های مهم این لوله ها، استفاده آن ها در پروژه های ساختمانی و عمرانی میباشد. از این لوله ها برای نگهداری و ساخت بسیاری از پروژه های عمرانی استفاده میشود. به طور مثال برای ساخت پل میتوان از این لوله ها استفاده کرد.
- این لوله ها به عنوان تکیه گاه عمل میکنند و افراد با استفاده از آن ها میتوانند سازه های مورد نظر را بسازند.
- یکی دیگر از کاربرد های مهم لوله داربست، استفاده آن در راه اندازی غرفه ها و انواع نمایشگاه ها میباشد. غرفه ها و نمایشگاه هایی که تنها چند روز مستقر هستند را میتوان با استفاده از این لوله ها راه اندازی کرد.
- برج های دیده بانی، رمپ های اسکی و … از دیگر مواردی هستند که از لوله داربست استفاده میکنند.
مهم ترین نکات در زمینه ی بستن لوله های داربست
بستن لوله داربست و اجرا کردن آن بسیار مهم است. زیرا بی دقتی در آن و استفاده ی نادرست از آن ها، میتواند مشکلات و خطرات جدی برای افراد به وجود آورد. به همین سبب در بستن این لوله ها باید به نکات مختلفی دقت داشت. از مهم ترین این نکات میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- ابتدایی ترین کار در زمان بستن لوله داربست ، استفاده از تجهیزات ایمنی میباشد. این تجهیزات میتواند شامل کفش غیر لغزنده و مناسب،کمربند ایمنی و… باشد.
- لوله داربست را باید به گونه ای متصل کنید که ارتفاع آن بیش از 3 متر نرسد. البته ارتفاع لوله های داربست به ارتفاع کل ساختمان نیز وابسته میباشد.
- روی این لوله ها مصالح ساختمانی سنگین قرار ندهید تا از بروز خطر جلوگیری کنید.
- در زمان بستن لوله ها و باز کردن آن ها، خطرات زیادی افراد را تهدید میکند. به همین سبب بیشترین مراقبت باید در این زمان ها باشد.
- لوله داربست را با بست های محکم و سالم به یکدیگر متصل کنید تا خطری جان افراد را تهدید نکند و کارگران بتوانند با خیالی آسوده از آن استفاده کنند.
انواع داربست با استفاده از لوله های داربست
با استفاده از لوله داربست و قطعات مختلفی مانند میان بولت پلاستیکی، میتوان انواع مختلفی از داربست را اجرا و یا ترمیم کرد. میان بولت پلاستیکی قطعه ای است که برای ترمیم و آب بند نمودن سازه ها مورد استفاده قرار میگیرد.
از مهم ترین و کاربردی ترین این داربست ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
داربست مثلثی
در این داربست، لوله ها به صورت نر و ماده به هم متصل میشوند و شکل مثلثی و مربعی به خود میگیرند. این نوع از داربست ها برای تیر ها و پل ها بسیار مناسب میباشند. باز و بسته شدن این داربست راحت است و نیازی به داربست بند ماهر و متخصص نمیباشد.
داربست چکشی ستاره
این داربست ها دارای پایه های قائم و مهار های افقی هستند و از استحکام بالایی برخوردار میباشند. از ویژگی های مهم این داربست میتوان به راحتی و سهولت در اجرای آن اشاره کرد. در باز و بسته کردن لوله داربست با این روش، نیازی به آچار نیست و لازم نیست از داربست بند متخصص استفاده کرد. داربست چکشی را میتوان در نمای ساختمان و مراکز پالایشگاهی استفاده کرد.
داربست پایه دار
یکی از سریع ترین داربست ها در بین تمام نمونه های آن، داربست پایه دار میباشد. پروژه هایی که به زمان اهمیت زیادی میدهند و دوست دارند که کارشان فوری تمام شود باید از این داربست استفاده کنند.
داربست معلق
اگر شما نتوانید لوله داربست را بر روی زمین نصب کنید، باید از داربست معلق استفاده کنید. این داربست ها بر روی دیواره ساختمان اجرا میشوند و به صورت سکو از ساختمان بیرون میآیند. به دلیل ظاهر این داربست ، به آن سکوی پیش آمده نیز گفته میشود.