صنایع غذایی، تامین کننده نیاز بشر
مواد غذایی از شکل های ظاهری متعددی برخوردار بوده و برخی از آنها به شکل پودریاند. اغلب مواد غذایی پودری مثل زردچوبه، فلفل، دارچین، هل، سماق و… که به عنوان چاشنی و طعم دهنده کاربرد دارند. این مواد، پروسه تولید را در صنایع غذایی طی کرده و توسط دستگاههایی خاص مثل دستگاه میکسر پودر تولید میشوند. در نهایت داخل بستهبندیهای مختلف جای گرفته و به دست مصرف کننده میرسند. لذا میتوان صنایع تولید غذایی را تامین کننده نیاز بشر دانست. این صنعت با تولید محصولات مختلف و بهرهگیری از دستگاههای صنعتی، روند تولید را سرعت بخشیده و نیاز ما به مواد غذایی مختلف را برطرف نموده است.
نحوه تولید مواد غذایی پودری
مواد غذایی یکی از مهمترین مواد مصرفی برای ما انسانها به شمار میآیند. این مواد با برخورداری از ترکیبات مفید، خواص مختلف را به بدن رسانده و از این طریق باعث بهبود سلامتی خواهند شد. اما آنچه که در رابطه با این محصولات میخواهیم بدانیم، نحوه تولید مواد غذایی است. در این خصوص باید گفت هر یک از مواد غذایی با توجه به ساختاری که دارند، مراحل گوناگونی از تولید را در کارخانجات طی میکنند. برای مثال مواد غذایی پودری، روند خاصی از تولید را سپری نموده و دستگاه میکسر پودر در شکل گیری آنها، نقش بسزایی را ایفا میکند. این دستگاه اقدام به مخلوط و ترکیب نمودن 2 یا چند ماده پودری با هم نموده و در نهایت منجر به تولید بهینه و عرضه آنها به بازار خواهد شد.
هدف از تولید مواد غذایی پودری چیست؟
کاربرد مواد غذایی پودری در آشپزی باعث سهولت کار شده و آشپزان را در طبخ غذای دلخواهشان یاری میکند. مثلا نمک را در نظر بگیرید، آیا استفاده از آن به شکل پودری راحتتر است یا به شکل سنگ نمک؟ مسلما استفاده از پودر نمک، راحتتر است. اگر بخواهیم هر بار بخشی از سنگ نمک را جدا کرده و آن را برای طبخ غذا استفاده نماییم، کارمان سخت خواهد شد. یا مثلا چوب زردچوبه با همان شکل اولیه خود قابل استفاده نیست و بهتر است برای استفاده آسان، تبدیل به پودر زردچوبه شود. این یعنی اینکه برخی از مواد، قابلیت استفاده با شکل اولیه خود را نداشته و باید عملیاتی مثل مخلوط کردن روی آنها صورت گیرد. این کار با کمک دستگاه میکسر پودر صنعتی به سرعت انجام میگیرد. در واقع دستگاه میکسر صنعتی با ساختار پیشرفته خود منجر به تولید سریع این مواد شده و آنها را برای عرضه، آماده میسازد.
بررسی مراحل تولید فرآورده های پودری
شاید تصور شما از فرآورده های پودری، تنها محدود به ادویه جات باشد. اما اینطور نیست. محصولات دیگری هم وجود دارند که دارای ساختار پودری بوده و در زندگی روزانه خود بارها با آنها برخورد داشتهایم. مثل پودر لباسشویی یا پودر قهوه. این محصولات هم توسط میکسر پودر لباسشویی و دستگاه میکسر قهوه تولید شده و در نهایت روانه بازار میگردند. هدف از استفاده آنها، پاکیزگی لباسها و رفع خستگی با نوشیدن یک جرعه قهوه میباشد. اما آنچه که در این بخش میخواهیم راجع به آن صحبت کنیم، مراحل تولید فرآوردههای پودری اعم از فرآوردههای خوراکی است. در ادامه به این مراحل اشاره کردهایم:
انتقال مواد به انبارهای خشک و خنک
در نخستین مرحله، مواد اولیه وارد انبار شده و در فضای خشک و خنک نگهداری میشوند. فضایی که دارای تهویه مطبوع میباشد.
بوجاری کردن
این کار با هدف جداسازی ناخالصیها از مواد صورت گرفته و هر نوع ماده اضافی را از آنها حذف میسازد.
مخلوط سازی
مخلوطسازی مواد یا تبدیل آنها به مواد پودری توسط میکسر صنعتی پودر صورت میگیرد. برای این کار از دستگاههای مختلف مانند میکسر پودر افقی بهره میگیرند.

بستهبندی
بستهبندی آخرین مرحله محسوب شده و این کار با بهرهگیری از دستگاههای پرکن صورت میگیرد. هدف از بستهبندی، حفظ کیفیت محصولات و مصونیت آنها از هر نوع آلودگی است. در ضمن بستهبندی، نقش موثری را در فروش محصول ایفا میکند. یعنی هر چقدر این بستهبندی، زیباتر باشد، حرف بیشتری برای گفتن داشته و منجر به تبلیغات موثر محصول خواهد شد. لازم به ذکر است بستهبندی توسط دستگاههای مکانیزه صورت گرفته و این کار بدون دخالت نیروهای انسانی صورت میگیرد. لذا بهداشت محصولات حفظ شده و هیچ نوع آلودگی ای، آنها را تهدید نخواهد کرد.
آیا می توان محصولات پودری را در خانه تولید کرد؟
بعد از آشنایی با مراحل تولید محصولات پودری، نوبت میرسد به پاسخگویی به یکی از مهمترین سوالاتی که خیلی از افراد میپرسند. این سوال این است که آیا امکان تولید محصولات پودری در منزل هم وجود دارد؟ جواب این سوال، قطعا مثبت است. خیلی از افراد برای شفاف سازی بیشتر و حصول حس اطمینان، مواد اولیه را از بازار خریداری کرده و در منزل اقدام به تبدیل آنها به پودر میکنند. مثلا زردچوبه یکی از این محصولات است که امکان تولید در منزل را هم دارد. با این کار، خیالتان از بابت کیفیت و اصالت محصول، آسوده خواهد بود.
نحوه انجام این کار
اما در خصوص اینکه چطور این کار در منزل امکانپذیر میباشد؛ باید گفت این اقدام توسط میکسر خانگی صورت میگیرد. میکسر خانگی در مقابل دستگاه میکسر پودر صنعتی قرار داشته و ساختار سادهتری دارد. کار با آن هم نیازمند دانش خاصی نیست. در ضمن قیمت دستگاه میکسر خانگی، ارزانتر از دستگاههای صنعتی بوده و لذا امکان تهیه آن را میتوانید از شرکت آروند ماشین داشته باشید.
