امروزه با گسترش شبکههای اجتماعی، تا حدودی دسترسی همگانی به اینترنت پرسرعت و باکیفیت و همچنین وجود گوشیها و ابزارهای هوشمند، به طبع نیازهای مردم و خواستهایشان نسبت به گذشته هرروزه در حال تغییر و تحول است. از این رو شبکههای اجتماعی، سایتها و… باید بستری را فراهم کنند که در هر شرایطی پاسخگوی این نیازهای متغیر باشند. VODها یا همان Video on demand تلاش در جهت براوردن همین نیازها دارند. اکثر مردم استفاده از محتوای ویدئویی را به سایر حالتها ترجیح میدهند. حال تصور کنید که شما به عنوان یک کاربر نیاز دارید که یک ویدئوی آموزشی، فیلم، سریال و یا هر محتوای دیگری در همین لحظه مشاهده کنید، با توجه به اینکه شبکههای تلوزیونی و یا سینما از محدودیت زمانی خاصی برخوردار هستند در براوردن خواستهی شما ناتوانند. اینجاست که روشهای VOD وارد عمل میشوند.

VOD که به معنای “ویدئو به هنگام درخواست” است بستری را فراهم کرده که به کمک آن مخاطب میتواند هر محتوایی که در نظر دارد مانند فیلمها و سریالهای برتر دنیا را به صورت آنلاین و در هر زمان که تمایل دارد تماشا کند. سرویسهای VOD از مزایای بیشماری برخوردارند برای مثال این سرویسها هیچگونه محدودیت زمانبندی برای پخش محتوای خود ندارند شما میتوانید در هر لحظه به سایتهایی که از روش VOD استفاده میکنند مراجعه کرده و به محتوای موردنظر دسترسی پیدا کنید. علاوه بر این، میتوانید ویدئوی مورد نظر را متوقف کرده یا جلو و عقب ببرید به این معنی که مخاطب تسلط کامل بر محتوا داشته و میتواند اطمینان حاصل کند که نکته یا قسمت مهمی را از دست نخواهد داد. مورد اخر که از اهمیت بالایی برای مخاطبان برخوردار است، استفادهی آسان و بیدردسر از پلتفرمهای VOD میباشد. امکان استفاده از این سیستم با ابزار هوشمندی مانند گوشی هوشمند، لپتاپ و…که امروزه تقریبا همهی مردم از آن برخوردارند به راحتی امکان پذیر است. این سرویسها از محبوبیت بسیار بالایی بین مردم در سراسر دنیا برخوردارند که از معروفترین آن ها میتوان به نتفلیکس اشاره کرد.

حتی در ایران هم سایتهای مختلفی مانند فیلیمیوم، نماوا و فیلمیو وجود دارد که از روش پخش آنلاین استفاده میکنند و مخاطب زیادی هم دارند. شما با مراجعه به این سایتها نه تنها میتوانید به تماشای سریال و فیلم بپردازید بلکه میتوانید از ویدئوهای اموزشی، ویدئوهای انگیزشی و… بهرهمند شوید. این بدان معنی است که هر مخاطب به آرشیو بیپایانی از انواع و اقسام دیدئوها با محتوا و مضامین مختلفی دسترسی دارد بدون آن که به هارد و مصرف هزینههای بالا احتیاجی داشته باشد. طبق آمارهایی که براورد شده کاربران اینترنت در طول هفته به طور متوسط 18 ساعت ویدئوی آنلاین تماشا میکنند. این موضوع نشاندهندهی این است که محتوای ویدئویی برای برقراری ارتباط با مخاطبان اهمیت بسیار زیادی دارد. نحوهی عملکرد سایت هایی مثل فیلیمیوم و نماوا که از این پلتفرم استفاده میکنند به این صورت است که کاربر با پرداخت هزینهای به صورت ماهیانه و یا سالانه تحت عنوان حق عضویت برای خود اشتراک خریداری کرده و پس از ان به صورت نامحدود به همهی محتوای سایت دسترسی دارد. در صورت عدم پرداخت این هزینه معمولا دسترسی کاربر محدود شده و نمیتواند از همهی محتوای سایت استفاده کند. خوشبختانه بسیاری از این سایتها طوری طراحی شدهاند که مصرف اینترنت کاربر در آن به صورت نیم بها محاسبه میشود و این خود نکتهی مثبتی برای مخاطب به حساب میآید. افرادی که علاقه به تماشای فیلم های امتیاز بالا یا فیلمهایی که برندهی جایزهی اسکار شدهاند از جمله کودا، سرزمین خانه به دوش ها، انگل و… دارند میتوانند به راحتی با مراجعه به سایتهایی که از سیستم VOD استفاده میکنند، از تماشای آنها لذت ببرند.