این روزها چراغهای خطی تبدیل به یکی از پرطرفدارترین چراغهای ال ای دی بازار روشنایی تبدیل شدهاند. با ما همراه باشید تا در این مقاله کمی بیشتر به انواع مختلف این نوع چراغ و کاربرد های آن بپردازیم.
مروری کوتاه بر تاریخچه چراغهای خطی
فناوری ال ای دی را میتوان انقلابی در عرصه صنعت روشنایی نامید. انقلابی که باعث جهش شگفت انگیز و رشد این بازار شد. شاید لامپهایی که ما از آنها به عنوان لامپ های مهتابی یاد میکنیم را بتوان اولین نمونه چراغ های خطی دانست که البته با اختراع کامپیوتر و رواج استفاده از آن در فضاهای اداری، اثرات مضر لامپ های مهتابی نمایان شد و کاربران کامپیوتر ها علائم سردرد و خیرگی را هنگام کار کردن با کامپیوتر زیر نور این لامپ ها گزارش میکردند.
با گذشت زمان و در بین سال های 2010 تا 2011 فناوری ال ای دی پیشرفت فراوانی کرد و در همه ی انواع چراغ ها راه یافت. چراغهای خطی نیز از این قضیه مستثنی نبودند و ریسه های ال ای دی جای خود را به چراغهای خطی ماژولار دادند. محصولی که نور تولیدی بیشتر و با کیفیتتری ارائه میدهد، کمترین مقدار خیرگی را دارد، انرژی بسیار کمی مصرف میکند، طول عمر بالایی دارد و کاملا با سیستم های هوشمند سازی ساختمان مطابقت دارد.
انواع چراغ خطی ال ای دی با توجه به کاربرد
چراغهای خطی با توجه به کاربرد و نحوه استفاده به سه دسته تقسیم میشوند:
- چراغ خطی توکار
- چراغ خطی روکار
- چراغ خطی آویز
چراغ خطی ال ای دی توکار:
این چراغها همانطور که از نامشان مشخص به صورت توکار اجرا میشوند و خود به دو دسته تقسیم میشوند:
- چراغ توکار بدون لبه
- چراغ توکار لبه دار
در چراغهای خطی توکار لبهدار، در اطراف دیفیوزر چراغ، لبههایی به عرض حدود 1 سانتیمتر از هر طرف قرار گرفته است و چراغ به وسیله بست پروانهای شکل به سقف محکم میشود.
در چراغ های خطی بدون لبه اما اوضاع به شکل دیگریست و لبه 1 سانتیمتری به قسمت بالاتر در بدنه آلومینیومی چراغ منتقل شده است که باعث میشود بعد از اتمام کار هیچ اثری از بدنه چراغ در سقف دیده نشود و تنها خط نوری به صورت یکپارچه با سقف نمایان باشد. شیوه نصب این دو نوع چراغ به دلیل تفاوت در ساختار متفاوت است و چراغهای خطی بدون لبه را باید پیش از اتمام سازه کناف نصب کرد.
چراغ خطی ال ای دی روکار:
اگر سازه شما به گونهای باشد که امکان نصب چراغ درون سقف یا دیوار وجود نداشته باشد چراغهای خطی روکار انتخاب بهتری هستند. شما میتوانید این چراغها را داخل شیارهای بافلهای چوبی و یا به وسیله پیچ و رولپلاک روی سطح مورد نظرتان نصب کنید. از آنجایی که بدنه این چراغها حالت دکوراتیو دارند، در رنگ های سفارشی تولید میشوند تا دست شما در طراحی دکوراسیون باز باشد.
چراغ خطی ال ای دی آویز:
زیبایی بصری عنصر مهمی است که چراغهای خطی در هر سه نوع میتوانند به راحتی این نیاز را برطرف کنند و چراغ خطی آویز نیز با ظاهر دکوراتیو و جذاب خود به خوبی از عهده این موضوع برآمده. شما میتوانید این چراغها را به وسیله دو نوع آویزِ کابلی و تلسکوپی به سقف نصب کنید.چراغ خطی آویز در دو نوع چراغ خطی آویز یک طرفه و چراغ خطی آویز دو طرفه تولید میشود که در چراغ خطی آویز یک طرفه نور به سمت زمین تابانده میشود و در چراغ خطی آویز دوطرفه نور هم به سمت بالا و هم به سمت پایین تابانده میشود.
چه فضاهایی قابلیت نورپردازی توسط چراغهای خطی ال ای دی را دارند؟
از آنجایی که چراغهای خطی با توجه به مدل های مختلف نصب میتوانند حالات مختلفی مثل نصب روی سقف، دیوار، به صورت دفنی، نور خطی مخفی و … را داشته باشند میتوان گفت تقریبا در نورپردازی هر نوع محیطی میتوانید از چراغهای خطی استفاده کنید. از فضاهای هنری و دکوراتیو گرفته تا محیط های اداری، تجاری، مسکونی و حتی کارگاهی.
منبع: اکووات