یکی از موثرترین روشها برای داشتن ابروهایی طبیعی و خوش فرم، کاشت ابرو میباشد که این روش مورد استقبال خانمها و آقایان میباشد. امروزه از روشهایی مانند تاتو و هاشور برای پر کردن ابروها و فرم دهی آنها استفاده میشود، اما این روشها به صورت موقتی بوده و ظاهری طبیعی نخواهد داشت، همچنین با توجه به اینکه رنگ به کار برده در تاتو و هاشور که شیمیایی میباشد، با موهای طبیعی افراد تفاوت دارد. تاتو و هاشور با درد و زخمهایی همراه میباشد، که در هر بار تمدید این زخمها مجددا ایجاد میشود، اما نتایج کاشت ابرو به صورت دائمی میباشد.
به منظور کاشت ابرو باید برداشت مو از نواحی انجام گیرد که بیشترین شباهت را به موهای ابرو داشته باشد و عمدتا این نواحی پشت سر، گردن و پشت گوشها میباشد، همچنین فولیکولهای استخراج شده باید به صورت تک تار مویی باشند و در صورتی که موهای برداشت شده، این ویژگی را نداشته باشد توسط پزشک متخصص تجزیه شده و به تک تار موی تبدیل میشوند، به منظور افزایش تراکم ابرو، حدود ۴۰۰ عدد گرافت نیاز میباشد، که با توجه به تراکم مورد نظر تعداد این گرافتها، متفاوت است.
مراحل کاشت ابرو
۱- جلسه مشاوره
قبل انجام عمل کاشت ابرو، جلسه مشاوره برای فرد تعیین میشود، که در این جلسه باید انتظارات خود را از نتایج کاشت با پزشک مطرح کنید و مدلی که مدنظر دارید، نشان دهید تا پزشک با توجه به حالت چهره شما، بهترین مدل را برای شما مشخص کند و همچنین سلامت عمومی فرد بررسی میشود و در صورتی که نیاز به مصرف دارو و یا مراقبتهایی باشد در این جلسه پزشک به شما اطلاع دهد.
۲- طراحی ابرو
در روز عمل، شکل ابروی مورد نظر روی صورت ترسیم کرده و پزشک این کار را با اندازه گیری مختلف و طرح دلخواه بیمار ترسیم میکند و باید این ابروها به گونهای طراحی شود، که تقارن داشته باشد و به صورت غیرطبیعی به نظر نرسد.
۳- استخراج گرافتها
استخراج گرافتها باید از نواحی انجام گیرد که رنگ، ضخامت و اندازه موها شبیه ابرو باشد که بیشتر، موهای ناحیه پشت سر، پشت گوش یا پایین گردن میباشد، اما موهای پشت سر دارای ضخامت بیشتری بوده و معمولا به صورت چند تاری میباشد، اما موهای ناحیه پشت گوش از ظرافت بیشتری برخوردار بوده و اندازه آنها کوتاهتر میباشد و عمدتاً به صورت تک تار مو میباشند، اما چنان چه کاشت ابرو برای آقایان انجام شود، با توجه به این که ضخامت ابروهای آقایان بیشتر میباشد، میتوان از ناحیه پشت سر نیز برای استخراج گرافتها استفاده کرد.
۴- کاشت گرافت
قبل از کاشت، گرافتهای برداشت شده در زیر میکروسکوپ آمادهسازی میشود و سپس برای کاشت به جراح ارائه داده میشود و پزشک جراح و به منظور کاهش درد از بی حس کنندههای موضعی در ناحیه ابرو استفاده میکند و سوراخهایی در ناحیه ابرو، توسط تیغهای بسیار ظریف ایجاد میشود و گرافتها درون این سوراخها قرار داده میشود، برای کاشت گرافتها باید به زاویه رشد ابروها دقت شود و کاشت به گونه ای انجام شود که با زاویه آنها متناسب باشد، به همین منظور پزشک متخصص باید از مهارت و تجربه کافی در این زمینه برخوردار باشد، تا نتایج کاشت به صورت طبیعی باشد.
آیا میتوان از موهای بدن برای کاشت ابرو استفاده کرد؟
از نظر علمی امکان کاشت ابرو با موهای بدن وجود دارد، اما با توجه به اینکه امکان رشد گرافتهای استخراج شده از بدن در جای جدید کمتر میباشد و همچنین امکان فر خوردن موها وجود دارد، بنابراین نمی توان از موهای بدن استفاده کرد. به طور معمول حدود ۴۰۰ گرافت برای بهترین کاشت ابرو نیاز میباشد، در صورتی که بانک موی موردنظر پشت گوش باشد، از هر طرف حدود ۲۰۰ گرافت استخراج میشود، چنانچه برداشت گرافتها به روش FUE انجام گیرد، بدون درد و خونریزی میباشد، زیرا ابتدا ناحیه مورد نظر بی حس میشود و به دلیل اینکه برشهای کوچکی در این ناحیه ایجاد میشود، زخمها به سرعت بهبود پیدا میکند و هیچ گونه خونریزی نخواهد داشت.
چرا محل برداشت مو قبل از کاشت ابرو اهمیت دارد؟
۱- جهت رشد موهای ابرو یکسان نیست
جهت رشد موهای ابرو بر خلاف موهای سر در یک جهت نمی باشد و ابروها در قسمت سر، تنه و دم دارای زاویههای متفاوتی میباشند، که باعث فرم دهی ابروها میشود، همچنین ضخامت، طول و رنگ موها در این نواحی با یکدیگر متفاوت است، بنابراین با توجه به این مسائل، موها باید از قسمت مناسبی استخراج شود، موهای پشت گوش و ناحیه پشت سر، حالت زاویه دار دارند، به همین دلیل انتخاب مناسبی برای کاشت ابرو میباشند.
۲- تفاوت میزان رشد ابروها و موهای سر
چرخه رشد موهای سر نسبت به رشد ابروها متفاوت و طولانیتر میباشد و در صورتی که پزشک متخصص از تخصص کافی در این زمینه برخوردار نباشد و فولیکولها از منطقه مناسبی برداشته نشود، باعث میشود موهای کاشته شده با سرعت بیشتری نسبت به موهای طبیعی ابرو رشد کنند و فرد در فاصله زمانی کم، نیاز به اصلاح و کوتاهی ابروها داشته باشد.
انواع روشهای کاشت ابرو
روشهای مختلف برای کاشت ابرو استفاده میشود، از روشهایی که بیشترین تأثیر را بر افزایش تراکم ابروها و پرپشتی آنها دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد
۱- کاشت نواری یاFUT
یکی از پرطرفدارترین و قدیمیترین روشهای کاشت مو و ابرو، روش کاشت نواری یا FUTمی باشد، که در این روش اگر گرافتها از پشت گوش و پشت سر برداشت شوند، به منظور برداشت گرافتها، یک برش نواری در ناحیه مورد نظر ایجاد میشود و سپس این ناحیه بخیه زده میشود و نتایج آن به صورت طبیعی بوده و ابروها حالت وز و شانه ای پیدا نمیکنند و در صورتی که پزشک از تخصص کافی در این زمینه برخوردار باشد، زاویه رشد موها با موهای طبیعی ابرو یکسان میباشد. در این روش، کاشت گرافت توسط سوزنهای مخصوصی انجام میگیرد و جهت خواب ابروها و زاویه آنها با موهای طبیعی تفاوتی ندارد.
۲- روش غیر جراحی FUE
یکی دیگر از روشهای کاشت ابرو که به صورت غیر جراحی و غیر نواری انجام میگیرد روش FUE میباشد، که این روش قابل استفاده برای خانمها و آقایان میباشد. در این روش تارهای مو از ناحیه پشت سر برداشته میشوند، زیرا در این ناحیه، تراکم مو نسبت به سایر قسمتها بیشتر میباشد، اما کاشت به گونه ای انجام میشود که ظاهر ابروها به صورت طبیعی باشد، بنابراین نیاز به دقت زیادی دارد، نحوه برداشت گرافتهای مو در این روش به صورت مجزا میباشد و نیازی به ایجاد برش در محل مورد نظر نیست، بنابراین هیچ جای زخمی در ناحیه بانک مو، باقی نخواهد ماند و فرد بعد از انجام کاشت، میتواند به فعالیتهای روزمره بپردازد.