احتمالا تابهحال به طراحی سایت فکر کردهاید. وقتی یادگیری برنامهنویسی وب کار هر کسی نیست، چطور میتوانید بدون هزینههای آنچنانی، برای برند شخصی یا کسبوکارتان سایت داشته باشید؟ جواب استفاده از نرمافزارهای سایتساز است، اما کدامیک؟ در این نوشته معیارهایی که باید برای انتخاب سایتساز مد نظر داشته باشید را بررسی میکنیم.
بهطور کلی، سایتسازها برای ساختن سایت قالبهای آمادهای را به شما پیشنهاد میدهند. با استفاده از این ابزار میتوانید سایت خود را بسازید، محیط آن را به دلخواه خودتان طراحی، روی سئوی آن کار کنید و حتی در سایتتان فروشگاه اینترنتی راه بیاندازید. سایتسازهای زیادی هستند که میتوانید از بین آنها یکی را انتخاب کنید و صفر تا صد سایتتان را با آن بسازید. اما برای انتخاب سایتساز مناسب باید به این موارد دقت کنید:
کاربری آسان
سایتسازها آمدهاند تا شما بتوانید به راحتترین شکل ممکن سایت خود را بسازید و آن را طراحی کنید. پس سایتسازی را انتخاب کنید که کار کردن با آن آسان باشد. سایتسازی مناسب است که امکانات آن سرراست و در دسترس باشد و محیط کاربری آن گیجکننده نباشد. یعنی هر چیزی سر جای خودش باشد. آیکونهای آشنا داشته باشد و ترجیحا زبانش فارسی باشد.
تنوع قالبها
اولین قدم در طراحی سایت با سایتساز انتخاب قالب است. قالب سایت در واقع استخوانبندی ظاهر سایت شماست. اکثر سایتسازها قالبهای متنوعی در اختیار شما قرار میدهند و انتخاب آنها بیشتر به سلیقهٔ شما بستگی دارد. البته یک مورد دیگر هم که باید دقت کنید این است که چقدر میتوانید آن قالب را ویرایش کنید. اصلا خوشایند نیست که در طراحی ظاهر سایت حس دستوپا بسته بودن داشته باشید!
سازگاری با موبایل
این روزها بیشتر افراد با موبایلشان در وب جستوجو میکنند. بنابراین برای اینکه بیشتر افراد سایت شما را درست ببینند باید با موبایل سازگار باشد تا صفحههای آن در موبایل هم درست نمایش داده شود. در وبسایتهای سازگار فرقی نمیکند با چه دستگاهی وارد شدهاید. عناصر و محتوای هر صفحه همان است که باید باشد با این تفاوت که در هر دستگاه بهصورت خودکار طوری چیده شده است که ظاهر خوبی داشته باشد.
شخصیسازی قالب
قالبهای آماده گزینهٔ خوبی برای این است که سایتتان را سریعتر بسازید. اما اگر قرار باشد همه از این قالبهای آماده استفاده کنند سایتها همه شبیه به هم میشوند. سایتسازی خوب است که امکان ویرایش قالبها را هم به شما بدهد تا بتوانید سر فرصت قالبها را با سلیقهٔ شخصی خود طراحی و سایتتان را منحصربهفرد کنید. باید این امکان را داشته باشید که بتوانید رنگ قالبها را تغییر دهید، صفحههای جدید اضافه کنید، عکسهایتان را بارگذاری کنید و آیکونها و دکمههایی با شکل و اندازهٔ دلخواهتان در صفحهها قرار دهید.
سئوسازی
این روزها تعداد سایتها در هر زمینهای به قدری زیاد شده است که صرف اینکه برای کسبوکارتان سایت بسازید هیچ کمکی به شما نمیکند. باید بتوانید با استفاده از تکنیکهای سئو رتبهٔ آن را در موتورهای جستوجو بالا ببرید تا در صفحهٔ نتایج گوگل هم بالاتر نشان داده شود. سایتی که در جستوجوها دیده نشود، مثل فروشگاهی است که وسط بیابان بنا کرده باشید؛ بازدیدکنندهای ندارد چون کسی از وجودش باخبر نیست!
برای مثال کلمات کلیدی مناسب در هر صفحه، اضافه کردن توضیحات متا و توضیحات عکس به گوگل کمک میکند تا محتوای صفحات سایت شما را راحتتر تشخیص دهد و به آن بهتر امتیاز بدهد. سایتساز خوب باید این امکان را داشته باشد تا به شما در این راه کمک کند.
هماهنگی با جیب شما
شروع هر کسبوکاری پر است از هزینههای جورواجور. بنابراین احتمالاً اگر اول راه هستید هزینهٔ زیادی برای ساختن سایت نمیتوانید صرف کنید. پس بهتر است سایتسازی را انتخاب کنید که گزینههای متنوعی پیش روی شما بگذارد تا متناسب با نیاز الان کسبوکارتان بتوانید گزینهٔ بهصرفهتری را انتخاب کنید و برای خدماتی که نیاز به آن ندارید هزینه اضافه نپردازید. همیشه حواستان به انعطافپذیری قیمتی سایتساز باشد. اگر مثل سایت ساز ویترین امکان پرداخت قسطی یا انتخاب نوع خدماتی که میخواهید را به شما بدهد، گزینهٔ مناسبی است. اگر تمام هزینهٔ یک سال را پیشاپیش از شما بخواهد، ریسک بزرگی است، نه؟
آموزش
درست است، شما سایتسازی انتخاب میکنید که کار با آن راحت باشد. اما به هر حال ممکن است کاربرد بعضی از ویژگیها و امکانات آن را ندانید و نیاز به راهنمایی داشته باشید. پس سایتسازی انتخاب کنید که علاوه بر راحت بودن کار با آن امکان آموزش بخشهای مختلف به شما را هم داشته باشد. داشتن آموزش باعث میشود شما کاربرد بخشهای مختلف را بهتر یاد بگیرید و بتوانید از همهٔ امکانات استفاده کنید. مخصوصا بهدنبال ویدئوهای آموزشی باشید تا سریعتر یادبگیرید.
فروشگاهساز
سایتها با هدفهای مختلفی ساخته میشود. شاید شما هم مثل خیلیها بخواهید از سایتتان برای فروش محصول استفاده کنید. پس حتماً دقت کنید سایتسازی که انتخاب میکنید امکان اضافه کردن بخش فروشگاهی را داشته باشد. بعضی اوقات به سایتسازهایی که اختصاصا برای طراحی فروشگاه اینترنتی ساخته شدهاند، فروشگاهساز نیز گفته میشود.
پشتیبانی
فرض کنید سایتسازتان را انتخاب کردهاید و در حال طراحی سایتتان هستید. اگر مشکلی پیش بیاید چه میکنید؟ یا بدتر از آن اگر سایتتان را راهاندازی کرده باشید و ناگهان به مشکلی بر بخورد و از دسترس خارج شود چطور آن را حل میکنید؟ از چه کسی برای رفع آن مشکل کمک میگیرید؟ سایتساز خوب باید یک تیم پشتیبانی قوی داشته باشد تا زمانی که شما به مشکلی بر میخورید بتوانید به راحتی با آنها در تماس باشید. بهتر از پشتیبانی در زمان مشکل، تیمی است که همراه شما در بهبود کسبوکارتان کمکتان کند.
پیشنهاد ما به شما
این روزها با توجه به نیاز دنیا سایتسازهای زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. یکی از نمونههای داخلی آن سایتساز ویترین است که میتوانید همهٔ ویژگیهایی که گفتیم را در آن پیدا کنید. به کمک سایتساز ویترین میتوانید سایتتان را راهاندازی و به سلیقهٔ خودتان صفحههای آن را طراحی کنید و با تکیه بر تیم پشتیبانی، آن را پیش ببرید. اگر هم بخواهید محصولی برای فروش در سایتتان قرار دهید می توانید با استفاده از قابلیت فروشگاه ساز ویترین فروشگاه اینترنتی خود را راهاندازی کنید.