مطابق قانون جدید، طلاق توافقی دقیقاً چه نکاتی دارد؟ در مورد طلاق توافقی چه کنیم تا دچار مشکل نشویم؟ این مقاله نکات مهم درباره مراحل طلاق توافقی را در اختیار شما قرار میدهد که کاملاً کاربردی و مطابق با قانون جدید و رویه رایج دادگاههای خانواده است؛ بنابراین توصیه میکنیم این مقاله را تا آخر بخوانید.
مشاوره اجباری برای طلاق توافقی
در طلاق توافقی، پس از توافق زوجین در مورد مسائلی مانند مهریه، حضانت فرزندان، نفقه و سایر موارد باید از طریق سیستم تصمیمگیری برای طلاق وقت بگذارند.
زمان، هزینه و تعداد جلسات مشاوره اجباری
ابتدا زن و شوهر باید اطلاعات موردنیاز را ثبت کرده و کد رهگیری را از طریق سیستم قرار طلاق آنلاین و سیستم تصمیمگیری دریافت کنند. سپس این زوج در زمان مقرر با مدارک و کد رهگیری موردنیاز به مرکز مشاوره و غربالگری خانواده دلخواه خود مراجعه میکنند. جلسات مشاوره اولین قدم برای شروع روند طلاق توافقی است. تعداد جلسات مشاوره، ۵ جلسه است و شرکت در این جلسات الزامی میباشد. مدتزمان این جلسات حداقل ۴۵ روز است و زمان جلسات از طریق مرکزی که به آن مراجعه میکنید اعلام میشود.
قرارداد طلاق توافقی چگونه است؟
در قرارداد طلاق، زوجین باید در موضوعاتی مانند: نفقه زن و فرزند، مهریه، قصاص در دوران ازدواج و… به توافق برسند. لازم به ذکر است که اگر زوجین تمایلی به اطلاع کتبی قرارداد ندارند میتوانند موافقت خود را بهصورت شفاهی در دادگاه اعلام کنند که توسط دادگاه و واحد مشاوره یا داوری نوشته شده و به امضای زوجین یا وکلای آنها میرسد. درصورتیکه به هر دلیلی درخواست طلاق منجر به توافق نشود، توافق بین همسران کاملاً بیاثر است و درصورتیکه مواردی مانند بخشش (پرداخت یا مهریه) داشته باشد قابل استناد نیست.
نفقه در طلاق توافقی
نفقه یکی از موارد مهمی است که بر عهده مرد است و مرد باید آن را با توجه به شرایط همسر مانند شرایط زندگی و غیره بپردازد. میزان پرداخت نفقه برخلاف مهریه، مشخص نیست؛ اما نوع پرداخت، میزان و زمان آن باید مشخص شود. در صورت عدم توافق، دادگاه حکمی صادر نخواهد کرد.
تبصره در طلاق توافقی
لازم است در صورت درخواست قصاص از طرف زن، در مورد قصاص و همچنین نفقه، توافق لازم با شوهر حاصل شود. در غیر این صورت، زن و شوهر با تصمیم دادگاه مبنی برعدم صدور حکم روبرو میشوند.
حضانت و ملاقات فرزندان در طلاق توافقی
نکته دیگری که در طلاق توافقی وجود دارد این است که در چنین طلاقی میتوان بهطور کامل درباره حضانت فرزندان به توافق رسید. همانطور که میدانید حضانت قبل از ۷ سالگی با مادر و پس از ۷ سالگی با پدر است، اما در صورت بروز اختلاف در این مورد، دادگاه این موضوع را حل میکند. همچنین باید بین زن و شوهر در مورد ملاقات با کودک و نفقه او، توافق کامل وجود داشته باشد.
توافق بر مهریه در طلاق توافقی
برای زوجین بسیار مهم است که مهریه و دارایی خود را تعیین کرده و در مورد آنچه بهعنوان مهریه با خود آوردهاند به توافق لازم برسند و برای اثبات آن میتوانند به موارد موجود در لیست مهریه و فاکتورهای خرید اشاره کنند.
هزینههای طلاق توافقی به چه صورت است؟
هزینه طلاق توافقی، علاوه بر هزینه جلسات مشاوره اجباری که در بالا ذکر شد در سال ۱۴۰۰ شامل موارد زیر است:
- هزینه دادرسی حدود ۲۰۰ هزار تومان است.
- هزینه مشاوره یا داوری در دادگاه که بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان، بسته به پرونده است.
- هزینه ثبت در دفتر طلاق از ۸۰۰۰۰۰ تومان به بالا میباشد.
گواهی عدم بارداری در طلاق توافقی
در برخی از شعبههای مجتمعهای قضایی، گواهی عدم امکان سازش بهشرط داشتن گواهی عدم بارداری برای زوجین صادر میشود. در صورت یائسگی یا باکره بودن همسر، نیازی به ارائه گواهی عدم بارداری نیست.
پشیمانی یکی از زوجین پس از طلاق
اگر یکی از زوجین از ادامه کار قبل از صدور حکم طلاق پشیمان باشد (گواهی عدم سازش)، حکم طلاق توافقی صادر نخواهد شد، حتی اگر آنها توافقنامه را امضا کرده یا دادخواست تنظیم کرده باشند. اگر پس از صدور حکم طلاق، مرد اظهار پشیمانی کند و برای ثبت و اجرای طلاق به اداره ثبت مراجعه نکند، ثبت طلاق امکانپذیر نخواهد بود مگر اینکه زن حق وکالت مرد در طلاق را داشته باشد. همچنین اگر زن از طلاق پشیمان شود، بر امکان ثبتنام، تأثیری نخواهد گذاشت و اگر شوهر راضی نباشد میتواند به دفتر مراجعه کند.
نتیجه و جمعبندی
در صورت داشتن هرگونه سؤال یا مشکل در مورد طلاق میتوانید از تجربه وکلای مجرب یک موسسه حقوقی مشهور استفاده کنید. ما در تمام مراحل به شما کمک خواهیم کرد. موسسه گروه وکلای پارسای، این افتخار را دارد که در بسیاری از پروندههای امور خانوادگی، ارث و وکالت در طلاق ، طلاق توافقی برنده شود و با نهایت دلسوزی و تعیین بهترین شیوهها، به حل مشکلات حقوقی شما عزیزان کمک کند. 44033677-021 – 34214441-021