به غیر از بیت کوین و NFT، کلمه دیگری که اخیراً در اینترنت مرسوم شده است متاورس است. این اساساً یک اصطلاح علمی تخیلی است که شرکت های فناوری معتقدند میتواند آینده اینترنت را آنگونه که ما میشناسیم تبدیل کند. با این حال، مدیرعامل سابق سونی و مخترع پلیاستیشن فکر میکند که Metaverse بیمعنی است و هدستهای AR/VR «آزاردهنده» هستند.
متاورس شبه واقعی در دنیای مجازی است
در مصاحبه اخیر با بلومبرگ، کن کوتاراگی، مدیر عامل سابق سونی که اغلب به عنوان “پدر پلی استیشن” شناخته میشود، ایده Metaverse را زیر پا گذاشت. کوتاراگی به این نشریه گفت که مفهوم Metaverse “هیچ تفاوتی با سایت های تابلوی پیام ناشناس” ندارد، زیرا افراد باید به عنوان آواتارهای دیجیتالی خود در یک محیط مجازی ظاهر شوند.
کوتاراگی در این گفت و گو گفت: حضور در دنیای واقعی بسیار مهم است، اما متاورس مربوط به شبه واقعی سازی در دنیای مجازی است و من نمیتوانم این کار را انجام دهم. “شما ترجیح میدهید به جای خود واقعی خود یک آواتار صیقلی باشید؟ او در ادامه افزود که اساساً هیچ تفاوتی با سایتهای تابلوی پیام ناشناس ندارد.
اکنون، برای کسانی که کن کوتاراگی را نمیشناسند، این مرد کار خود را با سونی در دهه 1970 آغاز کرد. بعداً، او مخفیانه با مردم نینتندو کار کرد تا یک تراشه صوتی برای سیستم بازی 16 بیتی بعدی خود بسازد، که باعث خشم مدیران سونی شد.
با این حال، کوتاراگی مدیر عامل وقت سونی را متقاعد کرد تا با همکاری نینتندو یک کنسول بازی با برند سونی بسازد که بتواند کارتریج های SNES و بازی های سیدی را اجرا کند. این امر منجر به اختراع نینتندو پلی استیشن شد. اگرچه این دستگاه به دلیل درگیری بین شرکتها راه خود را به بازار مصرف نکرد، اما یکی از مدلهای آن به پر قیمتترین کنسول بازی تبدیل شد که تا به حال در یک حراجی در سال 2020 فروخته شد، زیرا به مبلغ هنگفت 360000 دلار فروخته شد.
اکنون، با آمدن به تبلیغات Metaverse، آن را تبدیل به یک کلمه کلیدی در صنعت فناوری کردهایم. اگرچه این ایده هنوز در مراحل اولیه خود است زیرا بیشتر به هدست های AR/VR و محیط های مجازی دقیق متکی است، شرکت هایی مانند متا (که قبلاً فیس بوک نامیده میشد)، مایکروسافت و نیانتیک به شدت منابع خود را برای توسعه این ایده سرمایه گذاری میکنند. ما حتی شاهد بودیم که نایک با خرید یک شرکت مبتنی بر NFT که محصولات مجازی برای Metaverse توسعه میدهد، وارد بازار شد.
با این حال، طبق گفته کوتاراگی، متاورس ایدهای بیهوده است زیرا مردم را از دنیای واقعی جدا میکند. او اشاره کرد که هدستهای AR/VR که ابزارهای کلیدی برای دسترسی به Metaverse هستند، از ابزار های خطرناک هستند. کوتاراگی گفت: “هدست شما را از دنیای واقعی جدا میکند، و من نمیتوانم با آن موافق باشم. هدست ها به سادگی خطرناک هستند.”
نظر شما در مورد اظهارات کوتاراگی چیست؟ آیا شما هم فکر میکنید که ایده متاورس بیمعنی است و یک تبلیغ تجاری دیگر است؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.