چسب 5 سانتی یکی از پرکاربرد ترین انواع چسب های موجود در بازار است. در حوزه های مختلف صنعتی، این چسب کاربرد دارد. بدون وجود این چسب ها، بسیاری از فعالیت های کاری در حوزه های صنعتی دچار مشکل میشود، مواردی که شاید در نگاه اول بی اهمیت به نظر بیایند. غیر از مصارف متنوع صنعتی، چسب 5 سانتی در مصارف خانگی و منازل هم محل استفاده است. در این مطلب انواع مختلف این چسب ها و مشخصات آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
چسب 5 سانتی
به طور کلی، چسب 5 سانتی دارای دو نوع شفاف (شیشه ای) و کارتنی (کاغذی) است. این دو نوع چسب پرکاربرد ترین انواع چسب های 5 سانتی موجود در بازار را شامل میشود. چسب 5 سانتی شفاف یا شیشه ای
این نوع از چسب ها به خاطر پوشش مناسب و میزان چسبندگی بالا و همچنین ظاهری که به بسته بندی میبخشد یکی از پرکاربردترین انواع چسب های موجود در بازار را شامل میشود. قدرت چسبندگی بالا، آسانی استفاده و ضخامت پائین که موجب یکنواختی بر روی سطح مورد استفاده میشود از ویژگی های عمده این چسب محسوب میشود.
انواع مختلف چسب شفاف
- چسب نواری 40 و 50 یاردی که معمولا در منازل استفاده میشود.
- چسب نواری 72 یاردی به خاطر پوشش کامل محل های مورد استفاده در صنایع کوچک بسیار پرکاربرد است.
- چسب نواری 90 یاردی در صنایع بزرگ تر، یکی از پرکاربردترین چسب ها است.
بهتر است پیش از خرید چسب، حتما از میزان چسب مورد نیاز و نوع چسبی که موارد کاری شما را پوشش میدهد اطلاعات لازم را کسب کنید. شرکت آریانا با مشاورین خود آماده ارائه مشاوره های لازم برای خریدهای جزئی و عمده شما است.

موارد استفاده از چسب 5 سانتی شفاف یا شیشه ای
- موارد استفاده ساده: چسباندن کاغذ و مقوا و جعبه های پستی.
- موارد استفاده صنعتی: از چسب شیشه ای در کارخانه ها در سطوح کلان برای پوشاندن نقاط باز، شیشه ها و به طور کلی فضاهایی که نمیخواهیم با سطح خارجی در تماس باشند استفاده میشود. برخلاف تصور عموم، چسب شفاف در حوزه های صنعتی کاربرد بسیار بالایی دارد.
مزایای چسب 5 سانتی شفاف
قدرت چسبندگی: این چسب با وجود سادگی استفاده، از قدرت چسبندگی بالایی برخوردار است. البته محل استفاده چسب باید کاملا تمیز باشد و در صورت وجود گرد و غبار، قدرت چسبندگی آن به شدت تنزل پیدا میکند.
بی خطر بودن: این چسب به خاطر سادگی و ابتدایی بودن مواد مورد استفاده در تولید، کاملا بی خطر بوده و هیچ گونه ماده شیمیایی مضر یا رنگی که برای سلامتی خطر داشته باشد در آن ها استفاده نشده است.
موارد مهم در هنگام خرید
1.میزان چسبندگی: البته اغلب چسب های نواری موجود در بازار از قدرت چسبندگی مناسب و ابتدائی لازم برخوردار هستند، اما بهتر است که در صورت استفاده صنعتی، حتما قدرت چسبندگی آن را مدنظر قرار دهید. برای این منظور، حتما به برند محصول توجه کنید.
2.اجزای چسب: چسب 5 سانتی از یک حامل یا رویه و یک ماده چسبان که درواقع روی حامل کشیده شده درست میشود. اگر قرار است در محیطی صنعتی از چسب استفاده کنید حتما به این موارد توجه داشته باشید و از فروشنده بخواهید که توضیحاتی را در این باره ارائه دهد.
3.تاریخ تولید: به طور کلی، عمر چسب هایی که باز نشده اند بالاست. با این حال اگر از زمان تولید چسب مدت زیادی گذشته باشد و محیط نگهداری آن هم مناسب نبوده باشد، امکان آن وجود دارد که چسب، تاثیر و کارآیی خود را از دست داده باشد.
چسب کاغذی 5 سانتی
این دست از چسب ها، در مقایسه با چسب شفاف از میزان چسبندگی پایین تری برخوردارند و در موارد کاربردی خاص از آنها استفاده میشود.

انواع چسب کاغذی
چسب کاغذی با وجود قدرت چسبندگی پایین، مواردی کاربردی ویژه ای را مورد پوشش قرار میدهند. این چسب به خاطر پوشش کاغذی خاص در مقابل اشعه خورشید، آب و خوردگی بسیار مقاوم است. گاهی از این چسب به صورت ترکیبی با دیگر چسب ها نیز استفاده میشود.
چسب کاغذی منعطف
این دسته از چسب ها، مقاومتی مناسب در برابر آب دارند. در حوزه های صنعتی از این چسب به همراه برخی چسب های آبی که اصطلاحا پرکن خوانده میشوند استفاده میشود.
چسب کاغذی پلی اتیلن
این دست از چسب های 5 سانتی، مقاومت مناسبی در برابر آب دارند.
مزایای چسب کاغذی 5 سانتی
1.سبکی: این چسب ها به خاطر استفاده از کاغذ، بسیار سبک بوده و این ویژگی کاربرد آن در فضاهای مختلف و بسته بندی اسباب و وسایل را آسان میسازد.
2.قیمت مناسب: چسب کاغذی به طور کلی یکی از ارزان ترین چسب های نواری موجود در بازار میباشد. این ویژگی در کنار برخی مزایای مثبت دیگر باعث شده که به یکی از پرفروش ترین چسب ها تبدیل شود.
3.کاربردی بودن: هرچند چسب کاغذی از قدرت چسبندگی پایینی برخوردار است اما به خاطر ویژگی خاص، یعنی همان کاغذی بودن، در مقابل برخی موارد خوردگی خاص، یا در مقابل آفتاب و آب، حدی از پوشش را حاصل میکند.
نتیجه گیری
در صورتی که برای مصارف صنعتی خود نیاز به چسب های 5 سانتی دارید، بهتر است ابتدا نوع نیاز خود را به طور دقیق مشخص کنید و بر حسب آن نیاز اقدام به خرید کنید.