خب برای رسیدن به هزینه های راه اندازی سوله، قبل از استعلام قیمت سوله باید چند نکته را بدانید:
- در درجه اول حتما باید ابعاد سوله خود را مشخص کرده باشید (بعد از شمردن موارد یکی یکی توضیح میدهیم که دلیل هر کدام چیست)
- محل نصب سازه شما مشخص شده باشد
- روش ساخت را مشخص کرده باشید
- کاربری سوله خود را بدانید
- و چند مورد دیگر که بعد از توضیح موارد بالا به ادامه موارد میگردازیم.
ابعاد سوله یکی از موثر ترین بخش هایی است که هزینه های راه اندازی سوله را مشخص میکند، اما منظور از ابعاد صرف دانستن مساحت مورد نیاز نیست، زیرا با داشتن تنها مساحت، به هیج عنوان نمیتوان قیمتی را متصور شد.
منظور از ابعاد:
- دهانه سوله
- ارتفاع کنار سوله
- طول سوله
دهانه سوله به عرض سوله گفته میشود که دارای ستون میانی نباشد. به عنوان مثال دهانه ۵۰ متر بدون ستون میانی یعنی عرض ورودی سوله ۵۰ متر باشد و هیچ ستونی در محدوده ۵۰ متر نباشد در صورتی که اگر تصور کنید که میخواهید ۵۰ متر را با یک ستون میانی بنا کنید، بهتر است گفته شود دو دهانه ۲۵ متر به هم چسبیده.
حال نکته ای که باید برای دهانه سوله و تاثیر آن در هزینه های راه اندازی سوله گفت، این است که:
هرچقدر دهانه سوله عریض تر شود قیمت اسکلت فلزی در آن سازه افزایش خواهد داشت اما هزینه ها در بحث دیوار و فنداسیون کمتر میشود و در کل بهتر است که در این باره بیشتر بدانید و ابعادی را انتخاب کنید که برای شما چه از لحاظ ساخت و چه در بحث بهره وری بهینه تر باشد.
برای اطلاعات بیشتر در این رابطه لطفا مقاله ساخت سوله را بخوانید.
بعد از آن نوبت به ارتفاع میرسد که منظور از ارتفاع کناره سوله، ارتفاع حداقل سوله از داخل است. نکته قابل تامل این است که برای کاربری های صنعتی حداقل ارتفاع بهتر است از ۶ کمتر نباشد زیرا ممکن است در آینده دچار محدودیت در تغییر کاربری، فروش و یا اجاره شوید. اما در کل این نکته هم قابل تامل است که هرچقدر ارتفاع سازه بلند تر باشد هزینه های راه اندازی سوله هم بالاتر میرود، همچنین در آینده و در زمان بهره برداری با توجه به ارتفاع بلند، اتلاف انرژی هم بیشتر میشود.
ما در مقاله ای قیمت حدودی دهانه های مختلف سوله را نهاده ایم تا شما بتوانید حدود قیمت و هزینه های راه اندازی سوله را بدانید و بتوانید تصمیم بهتری در رابطه با ابعاد سوله بگیرید. همچنین در این مقاله راه های استعلام قیمت را بازگو کرده ایم و تمامی روش های کلاهبرداری سوله سازان را توضیح داده ایم. برای مطالعه و بازدید این مقاله لطفا بر روی کلمه هزینه ساخت سوله کلیک فرمایید.
تاثیر طول سوله بر هزینه سوله
قیمت سوله به دو حالت داده میشود:
طبیعتا هرچقدر طول سوله بیشتر باشد قیمت کل بیشتر میشود اما طول سوله تاثیر چشم گیری بر روی قیمت هر متر مربع آن ندارد، مگر اینکه طول سوله بسیار کم باشد. اگر طول سوله بیشتر از ۵۰ متر باشد دیگر طول سوله بر قیمت هر متر تاثیر قابل توجهی ندارد و در بسیاری از موارد هیچ تاثیری بر قیمت ندارد.
حال چرا هرچقدر طول کمتر باشد هزینه هر متر مربع آن بیشتر میشود؟
زیرا در سوله اجزاء ثابتی هست که هیچ تغییری در ابعاد و تعداد آن ها نیست (مثل والپست) والپست ها در دهانه سوله (اول و آخر سوله) کار میشوند. فرقی نمیکند طول سوله ۶ متر باشد یا ۶۰ متر، به هرحال این والپست ها هستند و اگر مساحت سوله کم باشد وزن آنها در تقسیم به هر متر مربع بیشتر میشود و در نتیجه قیمت هر متر مربع افزایش پیدا میکند.
تاثیر محل نصب بر قیمت سوله
این نکته را بدانید که در اینجا به هیچ عنوان هزینه حمل ملاک ما نیست، اما چطور محل نصب بر قیمت تاثیر دارد؟
هر سازه ای که میخواهد ساخته شود باید قبل از ساخت محاسبات آن انجام شود. حال منظور از محاسبات چیست؟
سازمانی هست به نام سازمان نظام مهندسی که وظیفه این سازمان قانون گذاری برای مراحل ساخت و نظارت بر اجرای صحیح و استاندارد سازه ها میباشد، این سازمان آیین نامه هایی را تعیین میکند که باید سازه با آن استانداردهای از پیش تعیین شده ساخته شود و جالب است که بدانید که قسمتی از این آیین نامه ها برای هر شهر، مختص به همان شهر میباشد. برای اینکه بهتر و عامیانه تر بخواهم با شما صحبت کنیم مثالی میزنم:
چند مورد از این آیین نامه ها در رابطه با سرعت باد، میزان بارش برف، و قدرت زلزله در آن شهر و منطقه است. به این معنا که :
مثلا بار برف در شهر دماوند در هر متر مربع ۲۰۰ کیلوگرم تعریف شده، این یعنی باید سازه ای که برای دماوند ساخته میشود بتواند ۲۰۰ کیلوگرم برف را در هر متر مربع خود تحمل کند اما این مورد برای شهر مشهد ۱۵۰ کیلوگرم میباشد و همچنین برای هر شهر بار برف، باد و زلزله تعیین شده. و به طبع هرچقدر این بارها بیشتر باشد وزن سازه به دلیل استفاده بیشتر از فولاد بیشتر میشود و هزینه های راه اندازی سوله بیشتر میشود، برای همین قیمت ساخت در هر شهر با شهر دیگر متفاوت است.
پس مورد دیگری که میتوان در اینجا تاکید کرد اینست که اگر به دنبال سوله دست دوم هستید باید بدانید که سوله ای که خریداری میکنید، ساخت آن بر اساس بار های اعلامی شهر محل نصب شما باشد و استقامت آن کمتر از آیین نامه های شهر محل نصب شما نباشد. مثلا سازه ای که برای احداث در تهران طراحی شده به هیچ عنوان نمیتوان به دماوند انتقال داد.
حالا که حرف به سوله دست دوم رسید این نکته را هم بگویم که اگر در فکر سازه دست دوم هستید لزفا بر روی کلمه سوله دست دوم کلیک کنید و با تمامی موارد این سازه ها و کلاهبرداری ها در این خصوص آشنا شوید