همه ما مکالمات خصوصی داریم که میخواهیم از آنها محافظت کنیم! چه یک مکالمه عاشقانه باشد، چه اتفاقات مربوط به دفتر کار و چه احساساتی که با دیگران به اشراک میگذاریم، به هیچ وجه دوست نداریم که کسی پیام های ما را ببیند یا اینکه از آن ها برای تبلیغات استفاده شود. تا زمانی که از یک برنامه پیام رسان رمزگذاری شده استفاده نکنید، نمیتوانید از این مشکل بزرگ جلوگیری کنید. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب امن ترین پیام رسان های سال 2022 را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
نحوه انتخاب یک برنامه پیام رسان ایمن
برنامه های پیام رسان زیادی در بازار وجود دارد، اما همه آنها به اندازه ای که ادعا میکنند ایمن نیستند. همه برنامههای موجود که از رمزگذاری انتها به انتها استفاده میکنند را برای شما آوردهایم، این رمزنگاری به این معنی است که هیچ کس نمیتواند مکالمات “مخفی” شما را ببیند، مگر اینکه کلید خصوصی برای رمزگشایی پیام شما داشته باشد.
مهمتر از همه، این بدان معناست که حتی ارائه دهنده خدمات نمیتواند پیام های شما را ببیند (مثل کارمندان پیام رسانها، هکرها یا مقامات دولتی). با این حال، ویژگیهای دیگر آنها میتواند باهم متفاوت باشد. ما در این مطلب جوانب مثبت و منفی 6 پیام رسان پرطرفدار و مطمئن از امن ترین پیام رسان های رمزگذاری شده را بررسی کردیم و آن ها را به ترتیب رتبه بندی کردهایم.
استفاده اکثر کاربران از آن را میتوان از نکات مثبت آن به حساب آورد. پیش فرض نبودن رمزگذاری، رمزگذاری نبودن مکالماتی که در گذشته انجام شده است و دنبال کردن رفتار شما را میتوان از جنبه های منفی آن دانست.
میلیاردها نفر از فیس بوک و سرویس های پیام رسان آن استفاده میکنند، اما تعداد کمی از آنها میدانند که برنامه آنها رمزگذاری انتها به انتها را ارائه میدهد.
جالب است که فیس بوک این ویژگی را ارائه داده است، اما هنوز هم دلایل زیادی وجود دارد که این برنامه را در رتبه های پایین امن ترین پیامرسان ها قرار داده است. غول شبکههای اجتماعی هنوز دادههایی مانند افرادی که برای آنها پیام میفرستید یا چند بار از برنامه استفاده میکنید را جمعآوری میکند. فراموش نکنیم که در سال 2018، فیس بوک به دلیل چندین مورد نقض داده، اعتبار خود را از دست داده است.
روشن بودن رمزگذاری به صورت پیش فرض از نکات مثبت iMessage به عنوان یکی از امن ترین پیام رسان ها است. جمعآوری اطلاعات کاربر بر اساس رفتار آنها و رمزگذاری نکردن سایر دادههای حساس مانند شمارههای تلفن همراه یا دادههای ذخیره شده در cloud نیز از نکات منفی آن میباشد.
تردیدی نیست که محصولات امنیتی اپل از اعتبار خوبی برخوردار هستند. با این حال، هنوز هم یک سری آسیب پذیریها را دارد و از امن ترین پیام رسان بودن فاصله دارد. اطلاعاتی مانند شمارههای تلفن همراه و لیست های تماس ذخیره میشوند. این برنامه همچنین قادر به رمزگذاری فراداده شما و هر داده همگام سازی شده با iCloud نیست. اگر کسی فضای ابری شما را هک کند به دستگاه شما دسترسی خواهد داشت.
4) پیام رسان تلگرام
امکان حذف همیشگی پیامها و داشتن رابط کاربری آسان از ویژگی های خوب آن محسوب میشود. منبع باز نبودن، نداشتن رمزنگاری پیشفرض و استفاده از پروتکل رمزگذاری مخصوص نیز از نکات منفی آن میباشد.
بیش از 100 میلیون نفر از تلگرام استفاده میکنند. درست است که استفاده از این پلتفرم آسان است، بسیاری از ویژگی های اضافی را ارائه میدهد و موظف به ارائه اطلاعات کاربر به سازمان های اطلاعاتی نیست با این حال، نمیتوانیم به اندازهای که تلگرام ادعا دارد به آن اعتماد داشته باشیم و آن را امن ترین پیام رسان سال 2021 بدانیم.
عجیب به نظر میرسد که این برنامه پیام رسان امنیتی گرا به طور پیش فرض رمزگذاری آن روشن نیست. بسیاری از افرادی که از تلگرام استفاده میکنند از این موضوع آگاه نیستند و این با ادعاهای تلگرام سازگار نیست.
پروتکل رمزگذاری تلگرام نیز دارای نقص است. این پروتکل توسط یک تیم داخلی که تجربه کمی در رمزنگاری دارند ساخته شده است و توسط متخصصان امنیت سایبری توصیه نمیشود. این برنامه همچنین منبع باز نیست، بنابراین کد توسط اشخاص ثالث کنترل نشده است. این شرکت همچنین هیچ گزارش شفافی ارائه نمیدهد.
3) پیام رسان Wire
متن باز بودن، مطابق بودن با قوانین اتحادیه اروپا و قابلیت استفاده در اکثر مرورگر های اینترنت از نکات مثبت آن میباشد. جمع آوری برخی از اطلاعات کاربران میتواند نکته منفی آن باشد.
در نگاه اول، Wire تمام ویژگیهای یک برنامه پیام رسان کاملاً امن را دارد. این برنامه رمزگذاری، انتها به انتها را ارائه میدهد، با تمام قوانین اتحادیه اروپا و قوانین حریم خصوصی مطابقت دارد، منبع باز است و موظف نیست داده های خود را برای نظارت سازمان های دیگر به اشتراک بگذارد. به علاوه، میتوانید از آن در محبوب ترین مرورگرها مانند فایرفاکس، کروم ،سافری و اپرا استفاده کنید. با این حال، Wire برخی از داده های کاربر را جمع آوری و ذخیره میکند.
سازندگان برنامه اعتراف کردند که سوابق مربوط به تماس کاربران را ثبت کرده و متأسفانه همه آنها ذخیره شدهاند. آن ها همچنین ایمیل، شماره تلفن و نام کاربری کاربران را ذخیره میکنند. طبق ادعای مدیران این پیام رسان، این اطلاعات همگام سازی دستگاه را آسان تر میکند و پس از غیرفعال شدن حساب، حذف میشود.
2) پیام رسان ویکر Wickr
عدم نیاز به شماره تلفن یا ایمیل برای ثبت نام، متن باز بودن، حذف خودکار پروندههای به اشتراک گذاشته شده، جمع آوری نکردن اطلاعات کاربر و ارائه نسخهی حرفهای برای مشاغل را میتوان نکات مثبت wickr به عنوان یکی از امن ترین پیام رسانها دانست.
این برنامه یکی از بهترین پیام رسانهای امن در بازار است. این پیامرسان منبع باز است و دادههای کاربر یا فراداده را نگهداری نمیکند. به طور خودکار تمام مکالمات و پروندههایی را که در سیستم عامل به اشتراک گذاشته شدهاند حذف میکند. همچنین میتوانید یک تایمر برای زمان حذف آن ها تعیین کنید. مهمتر از همه، برای ثبت نام به شماره تلفن یا آدرس ایمیل نیازی ندارید، بنابراین حفظ زندگی خصوصی نیز آسان تر است.
تنها نکته منفی این است که ویکر به اندازه سیگنال یا تلگرام محبوب نیست. در ابتدا برای مشاغل و شرکت ها طراحی شده بود، به همین دلیل برای کاربران عادی استفاده نمیشد. ویکر همچنان یک نسخه حرفهای پولی ارائه میدهد که در آن میتوانید تماس های ویدیویی گروهی رمزگذاری شده داشته باشید، چیزی که در حال حاضر هیچ برنامه دیگری ارائه نمیدهد. اگر شما یک کارآفرین نیستید و میخواهید از ویکر استفاده کنید، باید دوستان خود را نیز متقاعد کنید که از آن استفاده کنند.
1) پیام رسان سیگنال (امن ترین پیام رسان سال 2022)
امکان مدیریت گفتگوهای گروهی، پیام کوتاه، صوتی، ویدیویی، اسنادی و پیام های تصویری، قابلیت ناپدید کردن پیام ها با تایمر، پروتکل سیگنال، متن باز بودن، جمع آوری نکردن اطلاعات کاربر و داده ها را میتوان از نکات مثبت آن اشاره کرد. اما ثبت نام با شماره تلفن را میتوان از نکات منفی آن دانست.
سیگنال در بین کاربران اندروید و ios طرفداران زیادی دارد. سیگنال یک پروتکل رمزگذاری دارد که اکنون به عنوان ایمن ترین پروتکل برنامه پیام رسانی شناخته میشود. این برنامه بدون تبلیغات و جمع آوری دادههای کاربر، هر آنچه که بیشتر کاربران به آن نیاز دارند را ارائه میدهد که شامل پیامک، تماس ویدیویی و صوتی، گپ های گروهی، اشتراک فایل، پیام های ناپدید شده و غیره میشود. این پیام رسان همچنین یک پلتفرم منبع باز است بنابراین هر کسی میتواند آن را از نظر آسیب پذیری بررسی کند. حتی ادوارد اسنودن، افشاگر معروف نیز این برنامه را تأیید کرد.
تنها نقصی که ما یافتیم این است که شما نمیتوانید به صورت ناشناس از برنامه استفاده کنید و برای ثبت نام حداقل به شماره تلفن احتیاج دارید. با این حال، هنوز هم پیام رسان سیگنال امن ترین پیام رسان جهان میباشد. به نظر شما امن ترین پیام رسان جهان کدام است؟ نظر خود را با دانوتک در میان بگذارید