چراغ ریلی یکی از شیوههای جدید نورپردازی و روشنایی مدرن است که میتوان در فضاهای مختلفی مانند فروشگاه، گالری، رستوران و کافه و یا حتی فضاهای مسکونی و غیره از آن استفاده کرد. چراغ ریلی را میتوان هم به صورت چراغ دیواری به کاربرد و هم چراغ سقفی. این شیوه نورپردازی به این صورت است که یک یا چند چراغ ریلی بر روی یک و یا چند خط ریل قرار میگیرند و علاوه بر حرکت در داخل ریل قابلت چرخش 360 و ساطع کردن نور به جهات مختلف را نیز دارند تا بتوان با استفاده از آن هر فضایی را به راحتی روشن کرد و نور را به هر نقطه که مورد نظر است تاباند.
برای بسیاری از کسانی که قصد نورپردازی با چراغ ریلی را دارند شاید انتخاب نوع چراغ و یا لوازم همراه آن به دلیل تنوع بالای چراغ ریلی در بازار روشنایی کار کمی پیچیده و دشواری باشد به همین دلیل در این مقاله سعی بر آن بوده تا به صورت جامع و کلی انواع و کاربرد چراغ ریلی در فضاهای مختلف را مورد بررسی قرار دهیم، همچنین در این مقاله به نکات مهم برای خرید چراغ ریلی نیز اشاره خواهد شد تا بتوانید به راحتی چراغ ریلی مناسب فضای خود را از میان گزینههای موجود انتخاب کنید.
انواع چراغ ریلی
چراغ ریلی همانطور که اشاره شد در بازار روشنایی انواع بسیار متنوع و مختلفی دارند. چراغ ریلی در بازار روشنایی از نظر شکل ظاهری، توان مصرفی، نحوه نصب، شاخصههای فنی و کیفی به دستههای مختلف و گوناگونی تقسیم میشوند. برای مثال چراغ ریلی تک فاز که برای استفاده در ریل تک فاز و چراغ ریلی سه فاز که برای استفاده در ریل سه فاز کاربرد دارد، یکی از بسیار انواع چراغ ریلی است. در ریل سه فاز شما میتوانید بعضی از چراغهای ریلی داخل ریل را روشن و بعضی از آنها را خاموش نگهدارید. چراغ ریلی COB معمولا از با کیفتترین و بهترین انواع چراغ ریلی است که کیفیت نوری بهتری نسبت به سایر لامپهای ریلی دارد و امروزه بیشتر از هر نوع دیگری مورد توجه قرار گرفته است. در واقع COB مربوط به چیپ چراغ بوده و به معنی فناوری قرارگیری چیپ بر روی برد (Chip On Board) است. چراغ ریلی COB علاوه بر کیفیت بالاتر، جلوه زیباتری نیز دارند. همچنین میتوان انواع چراغ ریلی را بر اساس توان مصرفی نیز دسته بندی کرد و بدینترتیب از دیگر انواع چراغ های ریلی می توان به چراغ ریلی 60 وات، 35 وات، 25وات و چراغ ریلی 15 وات هم اشاره کرد؛ هرکدام از این چراغ ها بسته به نوع کاربری، ارتفاع سقف و تعداد مورد نیاز برای مکان خاصی مناسب هستند. برای مثال می توان از چراغ ریلی 60 وات برای فضاهایی با ارتفاع و یا فاصلهی زیاد و همچنین روشنایی فضاهایی که به نور بیشتر برای جلب توجه بیشتر نیاز دارند مانند ویترین مغازهها استفاده کرد.
از به روزترین و محبوبترین انواع چراغ ریلی که بین معماران و طراحان بسیار محبوب است نیز می توان به چراغ ریلی دارک لایت اشاره کرد. در چراغ ریلی دارک لایت با طراحی بسیار زیبای بدنه منبع نور از فاصلهای معین قابل رویت نیست و تنها اثر نور بر فضا دیده میشود. بدینترتیب به زیبایی میتوان از این چراغ در فضاهای دکوراتیو نورپردازیهای مینیمال استفاده کرد.
اما شاید این سوال برای شما نیز پیش آید که چرا باید از چراغ ریلی برای نورپردازی فضا استفاده کنیم، به همین دلیل به برخی مزیتهای نورپردازی ریلی اشاره کردهایم و موارد زیر به شما اطمینان خاطر برای استفاده از چراغ ریلی برای نورپردازی فضایتان را خواهد داد:
- قابلیت نصب چراغ ریلی بر روی سقف و دیوار به صورت روکار، توکار و آویز
- قابلیت چرخش 360 درجه چراغ و روشنایی همه فضاها
- نصب بسیار راحت و آسان چراغ داخل ریل
- ریل چراغ ریلی می تواند در هر شکل، اندازه و در هر مکانی مورد استفاده قرار بگیرد.
- قابلیت استفاده در فضاهایی که باید با استفاده محدود از فضا، محیط بیشتری روشن شود.
- ایجاد نور با کیفیت و زیبا، مخصوصا نور موضعی و تاکیدی
- تنوع بسیار بالای چراغ ریلی و قدرت بالا برای تطبیق آن با نیاز پروژه
همه و همه از جمله مزیتها و دلایلی است که برای نورپردازی فضا و پروژه خود از چراغ ریلی استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با خرید چراغ ریلی و همچنین مشاوره رایگان نورپردازی فضای خود میمی توانید با تیم فنی اکووات در تماس باشید.