همانطور که میدانید، در صنعت چوب به ساخت و تولید انواع محصولات چوبی مانند مبلمان، کابینت، سرویس خواب، میز و صندلی، کمد، وسایل تزیینی و دکوری و غیره پرداخته میشود. این محصولات تنوع بسیاری در طرح و مدل دارند که افراد براساس نیاز میتوانند هر کدام را انتخاب کنند. این در حالیست که نجاران باید برای ساخت این وسایل چوبی به نحوه ساخت و انتخاب نوع چوب توجه بسیاری کنند. به دلیل اینکه بتوان از سازههای چوبی در هر محیطی، داخلی یا خارجی استفاده کرد.
اما مشکلی که ممکن است پس از مدتها برای سازهها و وسایل چوبی پیش بیاید، رنگ پریدگی آنها میباشد. برای رفع این مساله میتوان از انواع روغنها و موادی استفاده کرد. این مواد میتواند کاربردهای بسیاری برای نجاران و افراد داشته باشد تا جلوه کار چوبی را چند برابر کنند. در ادامه مطلب به معرفی انواع پوشش دهنده چوب میپردازیم، پس با مطالب زیر همراه باشید.
رنگ کردن و پوشش دهی چوب
در صنعت چوب از هنرهای بسیاری مانند منبت کاری، پیکرتراشی، معرق کاری و غیره برای اجرای طرح روی چوب استفاده میشود. نجاران و هنرمندان برای اجرای طرح روی چوب از ابزارهای بسیاری استفاده میکنند تا بتوانند به طرح مورد نظر با ظرافت خاص برسند. پس از آن برای جلوه دادن بیشتر به چوب طراحی شده باید از موادی استفاده کنند تا طرح به صورت براق و زیباتر دیده شود. از این رو آنها میتوانند از انواع رنگ و پوشش دهنده چوب استفاده کنند زیرا این ماده باعث براقیت چوب و نمایان شدن بهتر طرحهای چوب خواهد شد که جلوه طبیعی کار نیز حفظ میشود.
انواع پوشش دهنده چوب شامل واکس، شلاک، جلا دهنده پایه آب، روغن، لاک الکل، وارنیش و غیره میباشد که افراد نسبت به نیاز، نوع سازه و کیفیت میتوانند آنها را استفاده کنند. هر کدام از این مواد درجههای مختلفی از لحاظ کیفیت، دوام، ترمیم و کاربرد دارند؛ بنابراین باید بدانید برای چه کاری از چه نوع موادی استفاده کنید. برای استفاده راحتتر و کاربردی رنگ و پوشش دهندهها باید حلال مناسب آن مانند تینر روغن و بنزین را استفاده کنید تا به صورت رقیق شده در بیاید.
روغن چوب
روغن چوب معمولا پوششی ضد آب به چوب میدهند. برای همین از آن روی قایقهای دست ساز، وسایل دکوری و تزیینی و موارد مشابه دیگر استفاده میکنند. این روغن زمانیکه روی حرارت قرار میگیرد، دوام بیشتری پیدا میکند و سریع خشک میشوند. همچنین روغن در برابر تیرگی و کپک مقاوم است و جلوه زیبایی به وسایل چوبی میدهد. برای همین گزینه مناسبی برای جلا دادن انواع کفپوش، کابینت، اسباب بازی، مبلمان و غیره است. این نوع پوشش دهنده میتواند باعث براقیت و جلوه دادن بیشتر چوب شود.

واکس چوب
عواملی مانند آب و نور میتوانند آسیب جدی به سطح کار چوبی وارد کنند، تا حدی که کارایی و جلوه آن را از دست بدهد. نور محیط باعث رنگ پریدگی چوب و آب باعث بلند شدن سطح چوب خواهد شد. برای جلوگیری از این مشکلات میتوان از واکس چوب استفاده کرد. خاصیت استفاده از واکس چوب روی سطوح چوبی باعث ایجاد مقاومت در برابر گرد و غبار، آب و نور میشود.
با این کار شما اطمینان بیشتری در نگهداری از وسایل چوبی قدیمی و عتیقه خود خواهید داشت. واکس مادهای غلیظ و جامد است، بنابراین قبل از استفاده از آن باید در دمای محیط قرار بگیرد تا کارایی خوب آن حین کار به چشم مشاهده شود. بعضی از واکسهای موجود در بازار خاصیت جلوگیری از نفوذ آب به سطح چوب را ندارند اما نوع با کیفیت و مرغوب این ماده میتواند پاسخگوی این نیاز برای مشتریان باشد.
رنگ چوب
نکته مهمی که باید قبل از رنگ کاری چوب به آن توجه کرد، صاف و سیقلی شدن سطح آن است. رنگ چوب را باید به صورت کاملا یکنواخت و روان روی چوب زد تا رد قلمو یا هر ابزار دیگر نماند. افراد برای رنگ کردن میتوانند از پیستوله یا قلمو برای رنگ کردن وسایل چوبی استفاده کنند اما باید به نکاتی توجه کنند تا کار تمیز انجام شود.
یکی از این موارد رنگ کاری با قلمو در جهت بافت و الیاف چوب است تا رنگ بهتر روی کار بخوابد و تمام بافت چوب رنگ بگیرد. نکته دیگر در رنگ کاری چوب از طریق پیستوله است که باید طبق اصول خاصی انجام گیرد تا هنگام پاشیدن رنگ دچار مشکل نشوید. رنگ چوب را باید چند مرتبه انجام دهید تا کاملا یکدست و یکنواخت شود. نکته مهم دیگری که در هنگام رنگ کاری چوب باید به آن دقت کرد، درست کردن رنگ به صورت یک جا و نگهداری آن در ظرف در بسته است.
وارنیش
جلا دهنده وارنیش جزء رزین با دوام میباشد که از طریق روغن خشک شونده تغییر ماهیت میدهد. زمانیکه وارنیش برای جلا دادن محصولات چوبی استفاده میشود، در برابر رطوبت، حرارت و موادی که میتوانند به این محصولات آسیب وارد کند، مقاومت خاصی میدهد. میزان روغنی که به عنوان حلال برای این نوع جلا دهنده در نظر گرفته شده، به سه دسته پر روغن، میان روغن و کم روغن تقسیم میشود. میزان روغن بیشتر میتواند انعطاف و نرم تر شدن جلا دهنده وارنیش باشد تا کارایی بیشتری در زمان استفاده مشاهده شود.
از آنجایی که این نوع جلا دهنده در انواع مختلفی تولید شده است، کاربرد متفاوتی نیز دارد. وارنیش آلکیدی از انواع جلا دهندههای پر کاربرد است که علاوه بر نجاری برای مصارف خانگی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. وارنیش فنولیک با ترکیب روغت چوب برای جلا دادن سطوح خارجی در نظر گرفته میشود. وارنیش نوع اورتانی از چوب در برابر حرارت، ساییده شدن محافظت میکند و دوام بیشتری به آنها خواهد داد.
چسب چوب
از سری محصولات کاربردی که هم در کارگاهها و هم در هر خانهای مورد نیاز میباشد، چسب چوب است که جهت چسباندن چوب، مقوا، کاغذ، چرم، پارچه، چوب پنبه، پلاستوفوم و دیگر مواد سلولزی به کار برده میشود. چسب چوب در کارگاههای نجاری بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. مایع چسب چوب سفید رنگ بوده و مانند عسل غلیظ است و نیازی به حل کردن چسب چوب با آب نخواهید داشت. این ماده به راحتی میتواند دو قطعه چوبی را به گونهای به هم متصل میکند که اگر بعد از خشک شدن چسب چوب بخواهید دو قطعه را از هم جدا کنید، راهی جز شکستن چوب نخواهید داشت.

لیست قیمت انواع پوشش دهنده چوب
همانطور که در این مقاله گفته شده انواع پوشش دهنده چوب وجود دارد که هر کدام با توجه به نوع و امکاناتی که دارند از قیمت متفاوتی برخوردار میباشند. شما میتوانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی چوبینر انواع متنوعی از روغن، رنگ و جوهر چوب را مشاهده نمایید. جهت کسب اطلاعات لازم درباره قیمت خرید می توانید از طریق راه های زیر با چوبینر ارتباط برقرار کنید:
09021235626 – 02166563048 – 02634647972
Choobiner.ir