ایمپلنت دندان، یک روش جدید در فرآیند کاشت دندان میباشد. از طریق کاشت ایمپلنت میتوان بسیاری از مسائل مربوط به دهان و دندان مانند پوسیدگی دندان، شکسته شدن و بیماری لثه را کاهش داد. استفاده از تکنولوژی پیشرفته در حوزه دندانپزشکی بسیاری از مشکلات مربوط به دندان را قابل درمان کرده است. یکی از این تکنولوژی های پیشرفته استفاده از ایمپلنت دندان است. این روش بر خلاف روشهای قدیمی مانند استفاده از دندان مصنوعی، نما و ظاهری طبیعی به دندانها میبخشد.
در واقع ایمپلنت پایه محکمی برای دندان از دست رفته ایجاد مینماید، تا آنها هماهنگ با دندانهای طبیعی به عملکرد خود ادامه دهند. این یک روش درمانی بسیار خوب و مطمئن برای جایگزینی دندانهایی است که درمان عصب کشی دندان برایشان نمیشود انجام داد و از دست رفتهاند.
اکثر افراد اگر از سلامت جسمی برخوردار باشند و عمل جراحی خاصی در دهان خود انجام نداده باشند، میتوانند از محسنات ایمپلنت دندان بهره مند شوند. باید توجه داشت که این افراد باید لثه های سالم و استخوان قوی در فک خود داشته باشند و مرتب بهداشت دهان و دندان را رعایت نمایند . در این بین افراد سیگاری و افرادی که از اختلالات مزمن کنترل نشده، مانند دیابت و بیماریهای قلبی رنج میبرند، یا در حال پرتودرمانی در ناحیه سر و گردن قرار دارند، قبل از اینکه اقدام به کاشت دندان به این روش، باید با دندانپزشک خود درباره شرایط و وضعیت جسمانی شان صحبت نمایند.
درمان ایمپلنت دندان چگونه انجام میشود؟
اولین مرحله در درمان ایمپلنت دندان، تهیه یک برنامه درمانی برای برطرف کردن نیازهای خاص شخص شما است. در واقع در این برنامه درمانی، متخصص ایمپلنت به طور خاص بهترین گزینه را برای شما مورد بررسی قرار میدهد. در قدم بعد، برای کاشت ریشه دندان از یک پیچ کوچک ساخته شده از تیتانیوم استفاده میشود. پیچ کوچک درون استخوان فک دندان از دست رفته، قرار میگیرد.
به مرور زمان استخوان فک در اطراف پیچ فلزی شروع به رشد میکند . زمانیکه که پایه فلزی به استخوان فک متصل شد، یک بخش تاجی اتصال کوچک نیز به آن متصل میشود، تا دندان جدید را محکم و ایمن نگه دارد. برای ساخت دندانهای جدید، دندانپزشک قالبی از دندانهای شما را مبنا قرار میدهد، پس از آن یک دندان جایگزین به پایه متصل میشود. دندانپزشک همچنین رنگ روکش دندان های جدید را با رنگ دندان های طبیعی درون دهان شما مطابقت میدهد. از یکطرف ایمپلنت درون استخوان فک محکم میشود و از طرف دیگر دندان های جایگزین نیز دقیقاً ظاهری مانند دندان های طبیعی با همان ظاهر و عملکرد را به فرد میدهند.
مزایای ایمپلنت دندان چیست؟
- ایمپلنت دندان از نظر شکل ظاهری مثل دندانهای خود شماست، بنابراین برخلاف روش های قدیمی مانند استفاده از دندان مصنوعی ظاهر صورت شما را تغییر نمیکند.
- استفاده از ایمپلنت باعث میشود تا شیوه گفتار بهبود پیدا کنند و دندانها به راحتی روی یکدیگر حرکت کنند و این باعث میشود برخلاف دندان مصنوعی در حین ادای کلمات کمتر دچار جابجایی دندانی شده و به راحتی بتوانید صحبت کنید.
- خوردن راحت تر غذا از دیگر مزایای ایمپلنت دندان است. از آنجا که کاشت دندان به این روش مانند دندان های طبیعی عمل مینماید، پروتزهای به کار رفته باعث میشوند، تا شما بدون درد و با اطمینان غذا بخورید.
- ایمپلنت دندان باعث زیبایی لبخند شما میشود و کمک میکند تا هنگام خندیدن حس بهتری داشته باشید.
- ماندگاری ایمپلنت ها بسیار زیاد است و شما سالیان طولانی میتوانید با مراقبت خوب از آنها استفاده کنید.
- از دیگر محاسن استفاده از این روش بهتر شدن سلامت دهان و دندان است. ایمپلنت های دندانی با پشتیبانی از دندان نیازی به تراش سایر دندانها ندارند. از آنجا که دندانهای اطراف برای حمایت از دندان کاشته شده تغییر نمیکنند، تعداد بیشتری از دندان های شما دست نخورده باقی میماند، به همین دلیل کیفیت سلامت دهان و دندان برای مدت طولانی تری محافظت میشود.

قبل از ایمپلنت دندان چه اقداماتی باید انجام داد؟
همانطور که گفته شد گروهی از دندانپزشکان متخصص وضعیت دهان فک و صورت شما را مورد بررسی قرار میدهند، تا پروتز دندانی مناسب را طراحی نمایند. به همین دلیل مراحل ایمپلنت علاوه بر دندانپزشک به پریودنتیست و متخصص ایمپلنت نیز نیاز دارد. برای بررسی صحیح و کامل از وضعیت دندانها، فک و لثه، دندانپزشک از شما میخواهد رادیوگرافی و سیتی اسکن را از دندان های خود انجام دهید. ممکن است برای جلوگیری از عفونت قبل از جراحی دندانپزشک آنتی بیوتیک را برای شما تجویز کند. هنگام مراجعه برای اجرای ایمپلنت باید در مورد هر نوع مکمل و داروی مصرفی با پزشک خود مشورت نمایید.
آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟
قبل از جراحی، دندانپزشک برای کاهش و کنترل درد گزینه های بیحسی مانند بی حسی موضعی و عمومی را بر اساس سابقه پزشکی و جسمی تان برای شما در نظر میگیرد. البته امکان دارد ناراحتی بسیار کمی را در حین جراحی بیمار احساس کند. بعد از کاشت دندان ممکن است درد خفیفی احساس خواهید کرد، که این درد از طریق داروهای مسکن معمولی نیز قابل درمان میباشد.
عوارض استفاده از ایمپلنت دندان چیست؟
مانند دیگر روشهای جراحی ممکن است بعد از انجام ایمپلنت دندان فرد ناراحتی هایی مانند تورم لثه صورت کبودی درد و خونریزی را تجربه نماید. البته این موارد به ندرت اتفاق میافتند. در صورت بروز هر یک از مشکلات عنوان شده، بلافاصله باید با دندانپزشک خود تماس بگیرید. گاهی نیز ممکن است محل کاشت دندان دچار عفونت گردد. انجام ایمپلنت دندان در فک بالا ممکن است، باعث باز شدن حفرههای سینوسی شده و مشکلات سینوسی به همراه داشته باشد. آسیب عصبی به لب ها، لثه ها و چانه از دیگر عوارض این روش درمانی است، که باعث میشود شما در این نواحی احساس بیحسی و ناراحتی نمایید.

مراقبتهای بعد از ایمپلنت دندان
- بعد از انجام جراحی بهتر است، مدتی از خوردن غذاهای سخت پرهیز کنید.
- بهداشت دهان و دندان را به طور منظم لازم است. پس از کاشت دندان باید همانند دندان های طبیعی از مسواک و نخ دندان استفاده کنید. همچنین باید از مسواک های مخصوص برای تمیز کردن جرم های اطراف دندانها، لثه و پیچ های فلزی استفاده کرد.
منبع : dencareclinic.com