در این مقاله قصد داریم که به نکات کاربردی و مهمی درباره هنر پتینه کاری روی دیوار و انواع آن و این که در چه جاهایی کاربرد دارد بپردازیم. به طور کلی اگر در حال بازسازی، طراحی داخلی و یا تغییر دکوراسیون منزل یا محل کار خود هستید و یا میخواهید که تغییراتی در ظاهر وسایل منزلتان به وجود آورید، آشنایی با پتینه کاری میتواند برایتان مفید باشد. پس اگر در این باره چیزی نمیدانید و یا به هر دلیلی فکر میکنید که خواندن این مطلب برایتان مفید است، پیشنهاد میکنیم که خواندن این مقاله را از دست ندهید
.پتینه کاری یکی از روشهایی است که میتوان آن را جایگزین رنگ آمیزی دانست و از جذابیت مسحور کننده آن لذت برد. فضای زندگی و فضای کار باید با طرح و نقشهایی عجین شوند که مورد پسند واقع گردند و حسی دوست داشتنی ایجاد نمایند.
پتینه از جمله روشهایی است که میتوان با استفاده از آن بر روی سقف و دیوار طرح انداخت و ظاهری متفاوت به آنها بخشید. معنای لغوی پتینه به زنگار و کهنگی اشاره دارد و به عنوان هنر کهنه کاری در بین معماران معروف است.
پتینه به سبکی از رنگ آمیزی اطلاق میشود که به کار حالتی رنگی، تورفته و کهنه میدهد. امروزه با پیشرفت علم معماری و ابداع سبکهای نوین و متریالهای جدید افکتهای مدرن به مجموعه رنگهای پتینه اضافه شدند که به آن نمای دکوراتیو میبخشد.
استفاده از رنگها و افکتهای متنوع و جذاب در اجرای پتینه تحولی نو در صنعت معماری ایجاد کرده و همواره در حال تکامل و پیشرفت است. پتینه هنری است که در آن بافتهای بصری متنوع و زیبا توسط رنگها و ابزارهای مختلف بر روی سطوح ایجاد میشوند.
این سطوح شامل دیوار، ستون، سقف و… میباشند
پتینه کاری در طراحی داخلی
پتینه کاری دیوارهای منزل از جمله پر طرفدارترین پتینه در دنیا میباشد و در دکوراسیون داخلی از اهمیت ویژهای برخوردار است. هنر پتینه کاری دیوار و تکنیکهای پتینه ساختمانی بسیار گسترده است. با این هنر میتوان یک دیوار ساده و بی روح را به دیواری زیبا و چشم نواز تبدیل نمود.
در مقایسه با رنگهای ساده که برای رنگ آمیزی سطوح استفاده میشوند، پتینه مورد استقبال بیشتری قرار میگیرد. زیرا فضای زندگی را زیباتر و دلنشینتر جلوه میدهد افرادی که ساده بودن رنگهای ساختمان را نمیپسندند و علاقهای به نصب انواع کاغذ دیواری نیز ندارند میتوانند با استفاده از پتینه دکوراسیون داخلی خود را به فضایی گرم و کلاسیک تبدیل کنید.
ویژگی های پتینه کاری

پتینه جایگزین مناسبی برای رنگ در دکوراسیون داخلی است و زیبایی آن در برابر رنگ آمیزی ساختمان بسیار چشم نوازتر میباشد. اما به دلیل قیمت بالای آن نسبت به رنگ اصولا برای دکوراتیو کردن بخشی از دیوار از آن استفاده میشود.
پتینه پایداری بالایی دارد و تا زمانی که نخواهید رنگ سطوح را تغییر دهید سالم باقی میماند.
یکی از ویژگیهای پتینه این است که در صورت زخمی شدن محل پتینه کاری به راحتی و به سرعت میتوان آن را ترمیم و لکه گیری کرد.
پتینه بر روی هر سطحی قابل اجرا میباشد از جمله سطوح فلزی، پارتیشنها، دیوار، سقف، ستون و …
موجهای روی دیوار، ترک و ناهمواریهایی که بر روی سطح وجود دارند را میتوان با پتینه پوشش داد.
سطوح پتینهای در مقایسه با سایر سطوح رنگ شده با رنگهای روشن دیرتر کثیف و کدر میشوند.
پتینه کاری دیوارهای منزل از جمله پر طرفدارترین پتینه در دنیا میباشد و در دکوراسیون داخلی از اهمیت ویژهای برخوردار است. هنر پتینه کاری دیوار و تکنیکهای پتینه ساختمانی بسیار گسترده است. با این هنر میتوان یک دیوار ساده و بی روح را به دیواری زیبا و چشم نواز تبدیل نمود.
در مقایسه با رنگهای ساده که برای رنگ آمیزی سطوح استفاده میشوند، پتینه مورد استقبال بیشتری قرار میگیرد. زیرا فضای زندگی را زیباتر و دلنشینتر جلوه میدهد.
افرادی که ساده بودن رنگهای ساختمان را نمیپسندند و علاقهای به نصب انواع کاغذ دیواری نیز ندارند میتوانند با استفاده از پتینه دکوراسیون داخلی خود را به فضایی گرم و کلاسیک تبدیل کنید
پتینه کاری با اسفنج
این روش یکی از آسانترین روشهایی است که تمام افراد میتوانند آن را انجام دهند. برای انجام آن ابتدا باید سطح را رنگ آمیزی نمود. سپس با یک اسفنج تمیز آغشته به رنگ با حالت ضربه طرح ایجاد کرد.
پتینه کاری با ورق زینتی
در این روش بعد از تمیزکاری سطح و پوشش آن با رنگ اکریلیک، چسب ورق زینتی را با استفاده از آب رقیق میکنند و آن را با قلمو یا اسفنج بر سطح میزنند.
سطحی که با چسب ورق طلا آغشته شده باید از آلودگی دور نگه داشته شود. سپس بر روی چسب، ورق زینتی قرار میدهند و به کمک پارچه روی ورقها را ماساژ میدهند تا ورق اضافی بر جا نماند.
پتینه کاری با پارچه
این روش نسبت به روش استفاده از اسفنج به زمان بیشتری برای اجرا نیاز دارد. در این روش پس از حاضرسازی و رنگ آمیزی سطح زیرین با استفاده از چند تکه پارچه آغشته به رنگ به صورت ضربهای بر روی سطح طرح ایجاد میشود.
رنگ برداری
در روش رنگ برداری پس از آن که سطح مورد نظر حاضر شد به کمک یک قلمو، رنگ رقیق را بر روی سقف یا دیوار بزنید. اما قبل از آن که رنگ خشک شود، رنگهای اضافه را باید به صورت مچالهای توسط یک پارچه بردارید. با انجام این کار ظاهر سطح به شکل مچالهای در میآید.