از آنجایی که شرکتهای بیشتری منابع خود را برای توسعه و عرضه خودروهای برقی سرمایهگذاری میکنند، تقاضا برای خودروهای برقی به تدریج در سراسر جهان افزایش مییابد. در حالی که کشور هایی مانند ایران نیز در حال انجام اقداماتی برای ترویج وسایل نقلیه الکتریکی هستند، به دلیل قیمت بالای وسایل نقلیه، نرخ پذیرش کمتر از بسیاری از کشورها بوده است. با استناد به تقاضا، محققان از IIT های مختلف اکنون یک فناوری شارژ جدید توسعه دادهاند که وعده کاهش هزینه خودروهای الکتریکی را به نصف میدهد.
فناوری شارژ داخلی خودرو های برقی
بر اساس گزارش ها، محققان IIT (BHU) Varanasi با همکاری محققان IIT Guwahati و IIT Bhubaneshwar فناوری شارژ داخلی جدید برای وسایل نقلیه الکتریکی را توسعه دادهاند. فناوری جدید برای شارژر داخلی برای خودروهای برقی نوید میدهد که نیاز به رابط الکترونیکی قدرت اضافی را که برای حالت پیشرانه در خودروهای برقی لازم است، را از بین میبرد. این امر به نوبه خود میتواند نیاز به قطعات مربوط به تولید خودروهای الکتریکی را تا 50 درصد کاهش دهد.
افزایش قیمت بنزین و گازوئیل در کشور برای مردم عادی نگران کننده است. راجیو کومار سینگ، محقق ارشد پروژه در IIT BHU در بیانیهای گفت: در میان افزایش هزینههای فرآوردههای نفتی و افزایش سطح آلودگی، خودروهای الکتریکی بهترین جایگزین برای موتورهای IC معمولی هستند.
اگرچه سینگ سودمندی و مزایای خودروهای برقی را گفت، اما همچنین اشاره کرد که به دلیل «عدم وجود زیرساخت شارژ خارج از برد با قدرت بالا»، خودروسازان در حال حاضر مجبورند یک سیستم شارژ داخلی را در خودروهای خود ادغام کنند، که منجر به افزایش هزینههای تولید میشود.
سینگ و تیمش با استناد به این موضوع، یک فناوری شارژ داخلی جدید برای خودروهای برقی ارائه میکنند که میتواند هزینههای تولید خودروهای الکتریکی را به نصف کاهش دهد. تکنولوژی جدید نیاز به یک رابط الکترونیکی قدرت اضافی را که برای حالت پیشرانه لازم است را، از بین میبرد.
شارژر پیشنهادی قابل تنظیم مجدد است که میتواند به عنوان یک شارژر برای حالت شارژ و اینورتر برای حالت پیشرانه عمل کند. کاهش هزینه در شارژر متعاقباً هزینه این خودرو ها را نیز کاهش میدهد. به این ترتیب، فناوری پیشنهادی، قیمت کمتری را برای خودروهای الکتریکی ارائه میکند.
این فناوری تأثیر قابل توجهی بر رانندگی وسایل نقلیه الکتریکی در جادهها خواهد داشت. این فناوری زیرساخت شارژ را بهبود میبخشد و از ماموریت دولت برای آوردن وسایل نقلیه الکتریکی در جاده ها حمایت میکند.
بنابراین، با این فناوری شارژ جدید، محققان IIT قصد دارند هزینه خودروهای الکتریکی را تا 40 تا 50 درصد کاهش دهند. این امر میتواند خودروسازان را به سمت تولید خودروهای برقی ارزانقیمت سوق دهد تا مشتریان بیشتری را تامین کنند و در نهایت جهان را به سمت خودروهای برقی سوق دهد.
به گفته محققان، توسعه این فناوری در مقیاس آزمایشگاهی در IIT BHU انجام شده است. در آینده قصد دارند آن را ارتقا داده و به زودی وارد بازار تجاری کنند. نظر شما در مورد این فناوری شارژ برای وسایل نقلیه الکتریکی چیست؟ آیا فکر میکنید می تواند صنعت خودروهای برقی را متحول کند؟ نظر خود را با ما در دانوتک به اشتراک بگذارید.