جوشکاری استیلن
جوشکاری روشهای مختلفی دارد که یکی از آنها جوشکاری استیلن میباشد. این روش از قدیم الایام دارای محبوبیت بالایی بوده و یکی از روشهایی است که میزان احتراق مناسبی را شامل میشود. شایان ذکر است بدانید از این روش جوشکاری برای انجام جوش فلزات استفاده میشود و جوشکاری فلز زمانی حاصل میشود که دو قطعه در دمایی گرم شوند که یک استخر مشترک از فلز مذاب تولید میکند. استخر مذاب به طور کلی با فلز اضافی به نام پرکننده عرضه میشود. انتخاب مواد پرکننده بستگی به فلزات جوش داده شده دارد. عزیزانی که میخواهید روش جوشکاری استیلن را آموزش ببینید، با فروشگاه اردستان همراه باشید تا شما را با این روش آشنا نماید.
ملزومات جوشکاری را از کجا بخریم ؟
فروشگاه گاز اردستان تمامی ملزومات جوش و برش و آتشنشانی رو با بهترین قیمت و کیفیت برای ارائه به شما آماده کرده است.
این فروشگاه فروش به صورت آنلاین و حضوری را فراهم کرده است و برای خرید حضوری سه شعبه بزرگ در اصفهان تاسیس کرده است.
فروشگاه صمدیه
فروشگاه ابزار اکسیژن
فروشگاه ابزارالات گاز اردستان ( شعبه اصلی )
که با مدیریت اقای امیر مهرداد بهرامی میباشد. تمامی خدمات شارژ کپسولهای آتشنشانی و کپسولهای اکسیژن و co2 را در اصفهان با بهترین کیفیت و نازل ترین قیمت انجام میدهند.
جوشکاری استیلن چیست؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم یکی از راههای قدیمی برای انجام جوشکاری، جوشکاری استیلن میباشد که نام دیگر آن جوشکاری کاربیدی است. با وجود اینکه این روش بسیار قدیمی است؛ اما چون دارای ویژگیهای منحصر به فردی میباشد، هنوز هم استفاده میشود و در صنعتهای مختلف کاربرد فراوانی دارد. این نوع جوش اکسی استیلن به هر نوع احتراق گاز سوختنی با اکسیژن که به عنوان یک منبع گرمایی برای جوشکاری باشد، گفته میشود.
در این شیوه با استفاده از شعله حاصل از سوختن گاز سوختنی با اكسیژن كه در سر مشعل ایجاد میشود و جهت ذوب فلز پایه و سیم جوش استفاده میشود. در این شیوه گاز سوختنی با اكسیژن به نسبت مناسب وارد محفظه اختلاط مشعل شده و پس از مخلوط شدن از سر نازل مشعل خارج شده و محترق میشود. همچنین به این روش جوش گاز نیز میگویند.
آموزش جوشکاری استیلن
عمل سوختن مخلوط گاز اکسیژن و استیلن در دو مرحله انجام میگردد. در مرحله اول سوختن یک حجم گاز اکسیژن با گاز استیلن ترکیب میشود.
C2H2 + O2 → 2CO + 2H
که حاصل این مرحله از احتراق گاز مونوکسید کربن و هیدروژن میباشد و در مرحله دوم محصولات احتراق با اکسیژن هوا ترکیب میشود و در نهایت میسوزد.
2CO + 2H + 3/5 O2 → 2CO2 + H2O
و مرحله دوم گاز کربن دی اکسید و بخار آب تولید میشود.
فرمول کلی سوخت اکسیژن و استیلن در فرآیند جوشکاری اکسی استیلن را میتوانید در زیر مشاهده نمایید:
C2H2 + 2/5 O2 → 2CO + H2O2
مطابق معادله فوق در فرآیند جوشکاری استیلن برای سوخت کامل گاز استیلن به ۲/۵ برابر گاز اکسیژن احتیاج دارید. که از این مقدار یک حجم اکسیژن در مرحله اول سوخت از کپسول تامین و ۱/۵ حجم دیگر از اتمسفر تامین میشود.
به طور کلی برای اینکه بتوانید یک فرایند برای جوشکاری استیلن مراحل زیر را طی کنید:
- آموزش نحوه جوشکاری
- تامین تجهیزات
- انجام دوره تستی
- انجام پروژه اصلی
مزایای استفاده از جوش گاز استیلن
طبیعتا هر روش جوشکاری که در صنعتها استفاده میشود، دارای مزایا و ویژگیهایی میباشد که آن را محبوب کرده است. مزایای روش جوشکاری کاربیدی به شرح زیر است:
- تجهیزات آستفاده آن ساده و بسیار ارزان قیمت میباشند.
- این نمونه قابل حمل و نقل میباشد.
- در این روش میتوانید به صورت نرم و سخت لحیم کاری انجام دهید.
- میزان درجه رقت آن کم است.
- برای جوشکاری ورقهای نازک، لوله های جدار نازک و لولههایی با قطر کم مناسب میباشد.
معایب جوشکاری کاربیدی

برای خرید کاربید با بهترین قیمت کلیک کنید
همانطور که هر جوشکاری دارای مزایای خاصی میباشد، در مقابل دارای معایب و نقاط ضعفی میباشد. البته شایان ذکر است بدانید این معایب بسیار نمیباشند و کم هستند. این معایب به شرح زیر است:
- سرعت جوشکاری در این روش کم است.
- حرارت ورودی به قطعه بالا است.
- جوشکاری ورقهای ضخیم فقط در کارهای تعمیراتی مقرونبهصرفه میباشد.
- امکان ایجاد آتشسوزی و انفجار وجود دارد.
- همه نوع فلز را نمیتوان با این روش جوشکاری اکسی استیلن (جوشکاری کاربیدی) انجام داد.
از چه گازهایی در جوشکاری استیلن (جوشکاری کاربیدی) استفاده میشود؟

همانطور که میدانید گازهای مصرفی به دو دسته تقسیم میشوند که به آنها گاز سوختنی و گاز عامل اشتعال میگویند. گازهای سوختنی که باید برای جوشکاری اکسی استیلن در صنعتهای مختلف استفاده میشود، بایستی دارای خصوصیات و ویژگیهای زیر باشد:
- دمای شعله حاصل بالا باشد.
- سرعت احتراق بسیار زیاد باشد.
- انرژی حرارتی بالایی تولید نماید.
- دارای کمترین اثر مخرب بر روی جوشها باشد.
- تهیه آن ساده و ارزان میباشد.
در بین گازهای موجود همانطور که اشاره کردیم، گاز استیلن دارای ویژگیهای بالا میباشد و قابل ذکر است بدانید در بین روشهای جوشکاری بیشتر از این مورد استفاده میشود. همچنین از این گاز در جوشکاری استیلن (جوشکاری کاربیدی) مورد استفاده واقع میشود.
گازهای دیگر نظیر پروپان، گاز طبیعی، گاز متیل استیلن، پروپادین، پروپیلن و… دمای بالایی تولید مینمایند. ولی سرعت احتراق آنها پائین میباشد. بعضی از گازها نیز در نسبت مناسب تنظیم شده و برای سوختن دارای خاصیت اكسیدكنندگی برای جوش میباشند. گازهای فوق برای برشكاری و لحیم كاری و همچنین كارهایی كه نیاز به نرخ انتقال حرارتی بالایی نمیباشد مورد استفاده قرار میگیرند.
وظیفه مشعلهای جوشکاری در روش جوشکاری کاربیدی چیست؟
سوال بسیاری از کاربران این است که از مشعلهای جوشکاری در صنعتهای مختلف به چه منظور استفاده میشود؟ مشعلهای جوشکاری موظف هستند تا در جوشکاری کاربیدی (جوشکاری اکسی استیلن) گاز اکسیژن و گاز سوختنی را به مقدار معین و مشخص شده را با هم ترکیب نمایند و آن را با سرعت بیشتر از سرعت احتراق گاز از سر مشعل خارج نماید.
مشعل های جوشکاری از قسمتهای زیر تشکیل شده است:
- شیرهای اکسیژن و استیلن
- دسته مشعل
- لوله اختلاط
- نازل دو نوع مشعل جوشکاری وجود دارند. نوع اول مشعلهای انژكتوری یا فشار ضعیف و نوع دوم مشعل فشار برابر میباشند.
ابزار های دیگر جوشکاری
پرطرفدارترین جوشکاری جوشکاریهای برق است که با استفاده از الکترودهای جوشکاری انجام میشود. و یکی از پرطرفدارترین الکترود ها الکترود میکا است. برای خرید الکترود میکا کلیک کنید

چه تجهیزاتی در جوشکاری کاربیدی (جوشکاری اکسی استیلن) استفاده میشود؟
به طور کلی تجهیزات مورد استفاده در جوشکاری استیل به شرح زیر است:
- نازل
- مشعل جوشکاری
- شلنگ
- فشارسنج
- سیستم تامین گاز استیلن
- رگولاتور
- کپسول گاز اکسیژن
- فلاکس در برخی موارد
- فلز پرکننده در برخی موارد