میخواهید بدانید که تفاوت آداپتور و سوئیچینگ در چه ویژگیهایی است؟ جای خوبی آمدهاید پاسخ این سوال پیش ماست. برای این که تفاوت آداپتور و سوئیچینگ بررسی شود در وهله اول لازم است که تعریف کاملی از هر کدام ارائه شود و کاربرد آنها را بدانید، یعنی شناخت کاملی نسبت به آنها داشته باشید و در نهایت تفاوتها بیان میشوند.
آداپتور چیست؟
در واقع آداپتور یا AC Adapter یک مدل الکتریکی است که معمولا برای تبدیل ولتاژ برق به شرایط مورد نیاز، مورد استفاده قرار میگیرد.
به بیانی علمیتر آداپتورها میتوانند که جریان برق را که از ولتاژ بالایی برخوردار است و یک جریانی متناوب است را به یک جریان پایین و مستقیم تبدیل کنند. اصولا آداپتورها را در مکانهایی که ابعاد کلی و وزن نهایی محل حائز اهمیت است، مورد استفاده قرار میدهند؛ به بیان سادهتر از آداپتور زمانی استفاده میشود که دستگاه منبع تغذیه داخلی ندارد.
آداپتورها برای این که بتوانند در سیستم و مدار وظیفه خود را بهدرستی انجام دهند به ترانسفور احتیاج دارند و این قطعه در وهله اول ولتاژ بالا را به ولتاژ پایین تبدیل میکنند و سپس فرآیند تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم را برعهده دارد.
چه زمانی از آداپتور استفاده میشود؟
در حقیقت آداپتور را با نام شارژ هم میشناسند و لوازمی که باتری دارند با آداپتورها شارژ میشوند. برای مثال لپ تاپها دارای باتری هستند و از آداپتور برای شارژ کردن آن استفاده میشود.
ناگفته نماند که همیشه از آداپتورها برای تغذیه باتری استفاده نمیکنند و گاها به صورت مستقیم وظیفه انتقال ولتاژ خروجی خود را به مدار دستگاه مورد نظر برعهده دارند و در نهایت منجر به عملکرد دستگاه میشوند.
از جمله دستگاههایی که برای عملکرد خود به آداپتور احتیاج دارند عبارتاند از: پرینترها، تلفن همراه، رایانهها، دوربینهای مدار بسته، دستگاههای کارتخوان، دوربینها، دوربینهای فیلمبرداری و عکاسی، هاردها، پلی استیشنها، گیرندههای دیجیتال و…
سوئیچینگ چیست؟
سوئیچینگ یا Switched mode power supply که مخفف شده آن SMPS است و به عنوان یک مدل منبع تغذیه شناخته میشود.
از سوئیچینگ آداپتور برای تبدیل کردن توان الکتریکی به سطح ولتاژی دیگر و البته با راندمان بالا استفاده میشود. سوئیچینگ همچون سایر منابع تغذیه قادر است که به یک منبع تغذیه بزرگتر وصل شود و در نهایت یک بار با ولتاژ و جریان متفاوت را تغذیه کند.
در سوئیچینگ با استفاده از تنظیم زمان روشن و خاموش بودن ترانزیستورها ولتاژ خروجی انجام میشود. مزیتی که در سوئیچینگها دیده میشود این است که دارای راندمان بالایی هستند و در عین حال با حداقل تلفات توان همراه است. در واقع سوئیچینگها برد الکترونیکی هستند که داخل محفظه پلاستیکی قرار گرفتهاند و بیشتر کاربرد خانگی دارد چرا که ایمنی و امنیت خوبی دارد.
سوئیچینگها نوعی آداپتور هستند که از پیچیدگی بالایی برخوردار هستند و به همین دلیل قابلیت تولید کردن موجک در فرکانس، تداخل الکترومغناطیسی، تولید هارمونیک در آن وجود دارد. با توجه به معایبی که دارند از قیمت پایینتری برخوردار است که این قیمت کم نشان از کیفیت کم است که در نهایت در برخی موارد ایجاد نویز الکتریکی را به دنبال دارد.
چه زمانی از سوئیچینگ استفاده میشود؟
زمانی از سوئیچینگ استفاده میشود که محل مورد نظر به بازدهی بالایی احتیاج داشته باشد و یا این که تولید گرما یک اثر مخرب به شمار آید برای مثال مدار شارژر باتری را میتوان نام برد.
زمانی استفاده از منبع تغذیه سوئیچینگ لازم و ضروری است که به توانهای بالاتر احتیاج است. ویژگیهایی همچون بازده، انعطاف پذیری، حجم ، سایز ، هزینه و… موجب شده تا از سوئیچینگها استفاده شود.
شباهت و تفاوت آداپتور و سوئیچینگ
حال پس از شناخت این دو قطعه به بررسی تفاوت آداپتور و سوئیچینگ میپردازیم. برای ثابت نگه داشتن ولتاژ مستقیم در خروجی منبع تغذیه دو راه حل وجود دارد یعنی راه حل اول رگولاسیون خطی است و راه حل دوم رگولاسیون به روش سوئیچینگ است.
» سوئیچینگ برای این که بتواند ولتاژ مستقیم را در خروجی منبع تغذیه ثابت نگه دارد از روش و راه حل دوم استفاده میکند.
در واقع در روش دوم به دلیل این که از فرکانسهای بالا استفاده میشود یعنی حدود 50 تا 200 کیلو هرتز، میزان دور سیم پیچ کاهش پیدا میکند به همین دلیل سوئیچینگهایی که در حال حاضر تولید و ساخته میشوند وزن و ابعاد سبکتری دارند.
» در روش رگولاسیون خطی میزان اتلاف توان بیشتر از روش استفاده از سوئیچینگ است. در واقع با توجه به این مسئله مشاهده میکنیم که در روش سوئیچینگ بازده و راندمان بسیار بیشتر از روش اول است. به همین دلیل است که راندمان سوئیچینگها نسبت به آداپتورها بهتر است.
» سوئیچنگها را در فرکانس بالا استفاده میکنند به همین دلیل زمانی که طراحی میشوند اثرات الکترومغناطیسی و نویز هم بایستی لحاظ شود. با توجه به این مسئله متوجه میشویم که طراحی سوئیچینگها نسبت به آداپتورها سختتر است.
» لازم به ذکر است علاوه بر تمام تفاوتهای گفته شده میتوان گفت که هر دوی آنها منبع تغذیه هستند.
از کجا آداپتور و سویچینگ را بخریم؟
بایستی بدانید که آداپتورها و سوئیچینگها هر کدام به نوبه خود انواع مختلفی دارند و شما پس از شناخت آنها و بررسی تفاوت آداپتور و سوئیچینگ میتوانید با توجه به نیازتان و شرایط کاری یکی از آنها را انتخاب کنید و در نهایت در صدد خرید آن اقدام کنید.
سعی کنید برای خرید این محصولات به فروشگاهها و مراکز معتبر مراجعه کنید چرا که این فروشگاهها آداپتورها و سوئیچینگهای اصل و باکیفیت را به دست مشتریان خود میرسانند. قیمت پارامتر مهمی در خرید این محصولات است اما قبل از این که به قیمت محصول توجه کنید سعی کنید که کیفیت آن در اولویت شما باشد.
توصیه میکنیم به فروشگاه اینترنتی معتبر بتاترانس مراجعه کنید چرا که یکی از فروشگاههای معتبر است که در زمینه عرضه انواع آداپتورها و سوئیچینگها فعالیت میکند.
این فروشگاه تمام محصولات خود را با کیفیتی بالا تهیه میکند و در عین حال قیمت مناسبی برای آنها در نظر میگیرد بنابراین با اطمینان خاطر میتوانید به بتاترانس مراجعه کنید. زمانی که خرید خود را از این فروشگاه معتبر انجام دهید در بسیاری از هزینههای اضافی مربوط به رفت و آمد و حتی زمان خود صرفهجویی میکنید.