بهترین جایگزین برای استفاده از مصالح سرامیکی را میتوان به مصالح سمنت برد نسبت داد، این نوع از متریال ساختمانی نیز همچون متریالهای سرامیکی میتوان به روش خشک اجرا کرد، با این حال نحوه اجرای آن نسبت به اجرای سرامیک آسان تر بوده و هزینه تهیه این نوع متریال نیز به نسبت سرامیک بسیار مقرونبهصرفه است.
با این حال این رو در نظر داشته باشید که نمای سرامیک خود جلوه ای زیبا به نمای ساختمان شما میبخشد و به دلیل تنوع رنگ و طرحی زیادی که دارد قدرت انتخاب را برای شما بالاتر خواهد برد.
با این حال در بعضی مواقع ممکن است حرف آخر انتخاب متریال را بودجهی شما بزند!
از این رو در این مقاله سعی داریم به برخی از مزایای و معایب این دو متریال بپردازیم.
سمنت برد
سمنت برد به ورقهای سیمانی پیش ساخته میگویند که حاصل ترکیب سیمان، سیلیس و برخی الیاف (الیاف فایبر گلاس، مشهای فلزی، انواع الیاف پلیمری یا الیاف سلولزی) هستند.
متریال سمنت برد در بسیاری از ساختمانهایی که در سال 1401 در ایران ساخته شد، مورد استفاده قرار گرفت، چرا که این نوع متریال قابلیت استفاده در بسیاری از کاربریهای ساختمانی همچون کف سازی، دیوارهای داخلی، نمای ساختمان، سقف کاذب و … را دارد.
برای خرید سمنت برد باید به این نکته توجه کنید که از چه ضخامتی استفاده میکنید، چرا که هر یک از ضخامتهای این نوع از پنلهای سیمانی قابلیتی متفاوت دارد، برای مثال عموما ضخامتهای 8 میل در سقفهای کاذب، 10 و 12 میل را در نمای ساختمان و 18 میل را در کف سازی استفاده میکنند.
با این حال به این توجه داشته باشید که موقعیت جغرافیایی پروژه شما نیز میتواند در انتخاب ضخامت مصالح سمنت برد تاثیرگذار باشد، برای مثال اگر از این نوع متریال در نمای ساختمان در تهران بخواهید استفاده کنید، میتوانید از ضخامت 10 میل استفاده کنید، با این حال در صورتی که موقعیت جغرافیایی شما معتدل یا مرطوب باشد بهتر از ضخامت 12 میل استفاده کنید.
از این رو بهتر است قبل از خرید متریال سمنت برد خود با کارشناسان شرکت نما دیزاین که علاوه بر تولید این نوع از متریال ساختمانی، اجرای آن را نیز در بالاترین کیفیت ارائه میدهند، مشورت کنید!
سرامیک
با این که هزینه تهیه و اجرای متریال نمای سمنت برد به نسبت نمای سرامیک ارزان تر است، اما نمیتوان زیبایی بی حد و مرز و قدرت انتخاب بالا در انتخاب طرح و رنگ مصالح سرامیکی را در نظر نگرفت!!!
از جمله مزایای این نوع از متریال ساختمانی میتوان به قابلیت اجرای خشک و ملاتی آن اشاره کرد، با این حال به این توجه کنید که نوع سرامیک استفاده شده در روش ملاتی و روش خشک باهم متفاوت است، در صورتی که روش ملاتی را برای اجرای نمای سرامیک خود در نظر گرفته باشید باید از سرامیکهایی با جذب آب بالا استفاده کنید، این در حالی است که برای اجرای نمای سرامیک به روش خشک باید از سرامیکهایی پرسلانی که قدرت جذب آب کمی دارند استفاده کنید.
با این حال امروزه اجرای نمای سرامیک به روش خشک انجام میگیرد، چرا که علاوه بر بالا بردن استحکام نمای ساختمان دوام نمای ساختمان شما را نیز بالاتر خواهد برد.
از جمله محبوب ترین روشهای اجرای نمای سرامیک میتوان به دو روش زیر اشاره کرد.
اجرای نمای سرامیک به روش کلیپسی: در این روش از اجرا تایلهای سرامیک با استفاده از اتصالات نگهدارنده گیره ای شکلی به نمای ساختمان متصل میشود، از این رو نمای سرامیکی مقدار کمی از گیرههای نگهدارنده در نمای ساختمان قابل مشاهده است. این روش از اجرای نمای سرامیکی نسبت به روش کیل از هزینه ی کمتری برخوردار است.
اجرای نمای سرامیک به روش کیل: نام گذاری این روش از اجرای نمای سرامیک به دلیل وجود پیچهایی به اسم کیل است که در گیرههایی که پست تایلهای سرامیکی نصب خواهد و در نهایت به زیرسازی نمای ساختمان شما متصل خواهد شد، از این رو نمای ساختمان سرامیکی شما یکنواخت خواهد بود.
نکته: در صورتی که تایلهای سرامیکی به صورت عمودی طراحی شده باشند، اجرایی کردن آن به روش کیل ارزان قیمت تر از روش کلیپسی خواهد بود.
مقایسه قیمت سمنت برد و سرامیک
در ابتدا به بررسی زیرسازی در اجرای هر یک از متریالها میپردازیم، در اجرا نمای سمنت برد بعد از شاسی کشی باید از پروفیلهای گالوانیزه m، v و a استفاده کرد؛ با این حال در اجرای نمای سرامیکی بعد از نصب شاسی کشی نیاز به پروفیلهای آلومینیومی داریم که نقش نگهدارنده را برای تایلهای سرامیک ایفا میکنند، از این رو هزینههای زیرسازی در اجرای نمای سرامیک بیشتر از نمای سمنت برد خواهد بود، چرا که علاوه بر بالا بودن هزینههای خرید زیرسازی آلومینیومی نسبت به گالوانیزه، اجرت نصب نمای سرامیکی نیز به نسبت بیشتر از سمنت برد است، چرا که نیاز به مجریان متخصص و آشنا به نحوه اجرا دارد.
همچنین هزینهی تهیه متریال سرامیک دو برابر قیمت سمنت برد است و با توجه به ابعاد متریالهای سمنت برد که عموما 2.40*1.20 و سرامیک 0.60*1.20 است، این هزینه میتواند در مقیاس بزرگ سرسام آور باشد.
با این حال این را در نظر بگیرید که در صورتی که بتوانید هر یک از متریالهای ذکر شده را بدون واسطه از کارخانهها یا شرکتها تهیه کنید، میتوانید این هزینه را تا درصد بالایی کاهش دهید!
برای تهیه مصالح و اجرای آن از چه شرکتی کمک بگیریم؟
بهترین گزینه برای تهیه متریال، طراحی و اجرای نمای ساختمان شما، شرکت نما دیزاین است، این شرکت با بهره گیری از کادر با تجربه و خبره ی خود توانسته همواره مورد تایید بسیاری از کارفرمایان و پیمانکاران باشد.
شرکت نما دیزاین به واسطه ی سابقه 12 ساله خود در حوزه تهیه متریال، طراحی و اجرای انواع نمای ساختمان میتواند متریالهای ساختمانی شما را به صورت مستقیم و بدون واسطه از کارخانهها تهیه کند، در این صورت هزینههای تهیه متریال شما تا 15 درصد کاهش خواهد یافت.
همچنین کادر مهندسین نما دیزاین قبل از اجرای نمای ساختمان شما اقدام به بهینه سازی کلیه مصالح به کار رفته در نمای ساختمان چه در زیرسازی و چه به عنوان مصالح اصلی ساختمان متناسب با ازبیلت (نقشه وضع موجود ساختمان شما) خواهند کرد، در این صورت هزینه ی پرتی مصالح شما تا 30 درصد کاهش خواهد یافت!
برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با کادر حرفه ای نما دیزاین و نمونه پروژههای این شرکت میتوانید همین حالا به سایت نما دیزاین مراجعه کنید و برای ثبت سفارش خود یا مشاوره با شمارههای موجود در سایت تماس فرمایید تا بهترین خدمات را به شما ارائه دهند.