معمولاً تشخیص تفاوت تین کلاینت و زیرو کلاینت میتواند برای عدهای از افراد کمی گیجکننده باشد به همین دلیل ما در این مطلب تفاوتهای اصلی و جزئی را به زبانی ساده شرح دادهایم تا بتوانید بهراحتی آنها را درک کنید. اصلیترین تفاوت آنها در این خلاصه میشود که تین کلاینت چه کاربردهایی دارد و در مقابل زیرو کلاینت چه کاربردهایی دارد. همچنین این تفاوتها را میتوان در نحوه عملکرد آنها هم مشاهده کرد. البته موضوع تنها به این دو مورد منتهی نمیشود و مسائل دیگری هم تین کلاینت و زیرو کلاینت را نسبت به یکدیگر متمایز میکند. پس در ادامه آنها را با جزئیات بیشتر بررسی خواهیم کرد.
پنج تفاوت اصلی تین کلاینت و زیرو کلاینت
مجموعاً میتوان تفاوت تین کلاینت و زیرو کلاینت را در عملکرد، کاربرد، نحوه اتصال، قیمت و زمان بهروزرسانی تقسیمبندی کرد. همچنین هر کدام از این موارد موضوعات بیشتری را در برمیگیرند و تفاوتهای این دو دستگاه را واضحتر میکنند. قبل از بررسی این دلایل بهتر است مختصراً بدانید که تین کلاینت نوعی سیستم یا کامپیوتر کوچک میباشد در حالی که زیرو کلاینت دستگاهی مبتنی بر سرور است. هر دو میتوانند در بعضی از مسائل تشابه بسیاری داشته باشند اما تفاوتهای اصلی آنها به شرح زیر است:
عملکرد: مهمترین تفاوت تین کلاینت و زیرو کلاینت در این است که تین کلاینت میتواند بدون وابستگی مانند یک کامپیوتر یا پی سی معمولی عمل کند در حالی که زیرو کلاینت حتماً باید به یک سرور مرکزی متصل شود. به عبارتی دیگر میتوان از تین کلاینت در راستای یک کامپیوتر کامل استفاده کرد اما در خصوص زیرو کلاینت اینطور نیست.
کاربرد و استفاده: چون تین کلاینت میتواند مانند یک پی سی عمل کند، پس میتواند در راستای اهداف بسیاری کاربرد داشته باشد. همچنین این دستگاه مستقلاً از قابلیت اجرای نرمافزارهای گوناگونی از جمله مجموعه مایکروسافت آفیس برخوردار است اما توانایی اجرای بعضی از نرمافزارهای خیلی سنگین را ندارد. در حالی که زیرو کلاینت میتواند نرمافزارهای دسکتاپ مجازی خود را اجرا کند و این نرمافزارها میتوانند نرمافزارهای سنگین را هم شامل شوند.
نحوه اتصال: اتصال در تین کلاینت تا حدودی مثل نحوه اتصال پی سی یا کامپیوتر است اما اتصال در زیرو کلاینت از طریق پروتکلهای مخصوص از جمله پروتکل ICA، PCO/IP و RDP انجام میشود.
قیمت: هر دوی این دستگاههای پیشرفته نسبت به پی سی از قیمت مناسبی برخوردار هستند. با این وجود بازهم میتوان گفت که زیرو کلاینتها کمی ارزانتر میباشند.
آپدیت یا بهروزرسانی: با اینکه در هر دو دستگاه زیرو کلاینت و تین کلاینت آپدیت یا بهروزرسانی بسیار آسان است اما زمان آنها تفاوت دارد. به عبارتی بهروزرسانی در زیرو کلاینت نسبت به تین کلاینت کمی بیشتر زمان میبرد.
در مجموع این تفاوتها مخصوصاً کاربرد و عملکرد، دو دستگاه را نسبت به یکدیگر تمایز میبخشند اما به غیر از اینها چند مورد ساده دیگر هم باعث تفاوت بین تین کلاینت و زیرو کلاینت شدهاند.
تفاوتهای ساده اما مهم تین کلاینت و زیرو کلاینت

همانطور که اشاره کردیم اختلاف یا تفاوتهای تین کلاینت و زیرو کلاینت میتوانند جوانب دیگری را هم در برگیرند که آگاهی از آنها به شما در درک کامل فرقهای این دو سیستم کمک میکند. این تفاوتها شامل سیستم عامل، استفاده از تین کلاینت در حالت زیرو کلاینت، حافظه و امنیت است.
- استفاده از تین کلاینت در حالت زیرو کلاینت: بعضی از تین کلاینتها مثل مدلهایی از تین کلاینت اچ پی قابلیت استفاده در حالت زیرو کلاینت را هم دارند اما زیرو کلاینتها تنها میتوانند در حالت خود مورد استفاده قرار گیرند.
- حافظه و امنیت: با وجود اینکه هر دو دستگاه از سیستمهایی هستند که از امنیت بسیار بالایی پشتیبانی میکنند اما زیرو کلاینتها به دلیل نداشتن حافظه مجزا امنیت بیشتری را ارائه میدهند.
- سیستم عامل: اکثر تین کلاینتها از سیستم عامل یا OS (Operating System) لینوکس و مایکروسافت ویندوز پشتیبانی میکنند و میتوانید مدل دلخواه را بر روی آنها نصب کنید اما زیرو کلاینتها قابلیت پشتیبانی از سیستم عامل را ندارند.
در نهایت تفاوتهای تین کلاینت و زیرو کلاینت به زبان ساده این موارد را در برمیگیرد و حال شما میتوانید با استفاده از این اطلاعات تصمیم بگیرید که کدام یک را انتخاب کنید.
زیرو کلاینت بهتر است یا تین کلاینت؟
تشخیص اینکه زیرو کلاینت بهتر است یا تین کلاینت کاملاً وابسته به نیاز و زمینه مصرف شما است. در نتیجه میتوانید با آگاهی از تفاوتها و کاربردهای تین کلاینت و زیرو کلاینت شخصاً هر کدام را نسبت به دیگری ترجیح دهید. برای مثال زیرو کلاینتها میتوانند برای آژانسهایی با مصارف پیچیده یا ساده بهترین باشند و تین کلاینتها میتوانند برای اداراتی با محاسبات و مصارف روزمره عالی باشند.
مدلهای باکیفیت تین کلاینت و زیرو کلاینت
دو نمونه معتبر و صد البته باکیفیت از این سیستمها، تین کلاینت اچ پی مدل T630 و زیرو کلاینت اچ پی مدل T310 G2 هستند که هر دو عملکرد قابلتوجهی را ارائه میدهند.
- تین کلاینت اچ پی مدل T630: یکی از جدیدترین مدلها در دنیای تین کلاینتها، تین کلاینت اچ پی مدل T360 است که با مصرف برق بسیار پایین و قیمت به صرفه توجه خیلی از افراد را به خود جلب کرده است. این مینی کامپیوتر محبوب دارای یک پردازشگر چهار هستهای، هارد پرسرعت 2 SSD 32 گیگابایتی و مزایای گوناگون دیگری میباشد که استفاده از آن را سهولت میبخشند.
- زیرو کلاینت اچ پی مدل :T310 G2 یکی از بهترین نمونهها در میان انواع زیرو کلاینت، زیرو کلاینت اچ پی مدل T310 G2 میباشد که با قیمتی مناسب، طراحی جذاب، چندین پورت کاربردی، پشتیبانی از رزولوشن بالا و غیره نسبت به بسیاری دیگر از دستگاهها برتری پیدا کرده است.
هر دوی این مدلها با وجود تفاوتهایی که نسبت به یکدیگر دارند از نمونههای برتری هستند که با اعتماد به آنها میتوانید بهرهگیری از قابلیتهای چشمگیر را تجربه کنید.
خرید تین کلاینت و زیرو کلاینت

پس از تصمیمگیری در انتخاب تین کلاینت یا زیرو کلاینت نوبت به خرید مناسبترین مدل از بهترین فروشگاه میرسد. خرید تین کلاینت یا خرید زیرو کلاینت چون قیمتهایی ارزانتر از پی سی دارند، هر دو از خریدهای به صرفه و اقتصادی هستند. اما در اینجا مسئله بسیار مهم پیدا کردن فروشگاهی معتبر و رسمی برای خرید هر یک از آنها میباشد. شرکت تین سیس با داشتن بیش از یک دهه تجربه انواعی از سیستمها را با شرایطی ویژه در اختیار شما قرار داده است.
شرکت تین سیس علاوه بر ارائه مدلهای گوناگون تین کلاینت و زیرو کلاینت، انواع گستردهای از مینی پی سی، آل این وان و برد رسپبری پای را پوشش میدهد. همچنین نهتنها مناسبترین قیمتها را در این فروشگاه مشاهده خواهید کرد، بلکه برخی از این نمونههای باکیفیت دارای تخفیف هم میباشند. در نهایت میتوانید با توجه به تفاوتهای مطرحشده در خصوص تین کلاینت و زیرو کلاینت، مدل مورد نظر خود را در فروشگاه تین سیس انتخاب کنید و بهآسانی آن را سفارش دهید.
برای آشنایی بیشتر با شرکت تین سیس، به وب سایت آنها به نشانی اینترنتی https://thinsys.ir مراجعه کنید.