ترانک ها، محفظه هایی هستند که برای انتقال کابلها از جمله کابل های شبکه استفاده میشود و هدف آن جلوگیری از خرابی و بهم ریختگی است. به استفاده از ترانک برای مرتب سازی محیط های کاری ترانکینگ می گویند. ترانکینگ یکی از اصول مهم در کابلکشی و استانداردهای آن که به عنوان کابل کشی ساخت یافته است که امروزه آن را می شناسند، که امروزه آن ها را در هر محیط کاری می توان یافت. با استفاده از این ابزار، میتوانید کابلهای شبکه و سایر کابل ها را درون آن قرار داده و برای مرتبسازی و جلوگیری از خرابی آنها را به مقصد مورد نظر هدایت نمایید.
اهمیت ترانکینگ چیست؟
در آغاز بحث ترانکینگ مهم است بدانید که هیچگاه مفهوم آن از لحاظ اصول علمی تعریف نشده است، اما میتوان آن را به عنوان یک روش برای جلوگیری از بهم ریختگی و آشفتگی و ایجاد نظم در کار مدیریت شبکه در محیطهای تجاری و کاری توصیف کرد. در بعضی موارد، وجود سیمهای بینظم یک مجموعه میتواند منجر به ایجاد ناهنجاری و ناپایداری در تمرکز و راحتی کارکنان شود. از طرف دیگر، استفاده از روش ترانکینگ میتواند زیبایی و سازماندهی مناسب را در محیط کار ایجاد کند. ضمن اینکه مدیران شبکه و ادمین ها به راحتی می توانند به عیب یابی مشکلات اتصالات شبکه پرداخته و در صورت لزوم به تغییرات در شبکه آن را به راحتی روی نود های شبکه اعمال کنند.
چرا ترانک کشیدن در محیط های کاری
ترانکینگ از طریق شمول و مرتب سازی سیمها و کابل های موجود در یک مجموعه تجاری، به کارکنان امکان میدهد تا به راحتی به منظورهای مختلفی مانند جلوگیری از بهم ریختگی و آسیب دیدن سیمها، بهینه کردن استفاده از فضای مجموعه و بهبود ظاهر و نظم آن، اقدام نمایند. این روش باعث افزایش بهرهوری و کارایی کارکنان در انجام وظایف خود میشود و همچنین به جلوگیری از وقوع حوادث و مشکلات احتمالی مرتبط با بهم ریختگی کابلها کمک میکند.
در نتیجه، ترانکینگ به عنوان یک روش کاربردی و اصولی است که در صنایع و محیطهای کاری مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و به عنوان یکی از نظم دهی ساختاری و زیباییبخشی به مجموعههای بزرگ مفید و مؤثر است. به نظر می رسد یکی از روش های مدیریت کابل های شبکه در محیط های تجاری استفاده از ترانک ها به منظور عبور کابلها و راحتی جابجایی نود های شبکه و ایجاد انعطاف در پسیو شبکه می باشد. با استفاده از ترانک ضمن اینکه از خرابی و بهم ریختگی کابل ها جلوگیری می شود، این روش، یکی از اصول کابلکشی و استانداردهای شبکه است و امکان مرتبسازی و جلوگیری از خرابی کابلها و عناصر الکتریکی را فراهم میکند.
ترانکینگ در محیط کار
مزایا و کاربرد راهکارهای پسیو شبکه
برای داشتن یک سیمکشی و کابل کشی بی نقص و اصولی، حتماً نیازمند راهکارهای ترانکینگ شبکه هستیم. اما مزایای آن به شرح زیر است:
- با استفاده از محفظهها و پارتیشنهایی که داخل ترانک هاست، نویز روی کابلها به شدت کم میشود. زیرا بهتر است بدانید که زمانی که شما کابلها را از کنار هم رد میکنید، گاهی نویزهایی باعث افت کیفیت و سرعت در ارتباطات میشود. این وسیله با محفظههای داخلی خود از نویز جلوگیری میکند.
- اضافه کردن پریز برق، شبکه، تلفن و یا داده های دیگری نظیر تصویر و صوت در سیستم ساختار یافته و اصولی این وسیله دیگر مشکل و دردسری نخواهید داشت. در ساختمانهایی که به روش سنتی کابل کشی شدهاند، برای اضافه کردن یک پریز ساده نیاز به تخریب بخشی از ساختمان است که با استفاده از این وسیله این مشکل هم برطرف شده است.
- در محیطهای پر رفت و آمد و صنعتی که ممکن است ضربه یا فشارهایی به کابلها وارد شود، ترانکینگ بهترین راه برای محافظت از این سیمها و کابل هاست. پس عمر مفید کابلهای شما به شدت افزایش پیدا میکند. اگر ترانکینگهای ضد آتش و آب را انتخاب کنید، در مقابل حوادث پیشبینینشده میتوان بسیار از ضررهای احتمالی جلوگیری خواهید کرد.
- زیبایی از مهمترین مزیتهای این راهکار است.
- انعطافپذیری از مزایای دیگر این وسیله است. به طوری که شما میتوانید هر زمان که بخواهید جای کلید پریزها را عوض کنید.
تفاوت داکت ها و ترانک چیست؟
داکتها سازههایی هستند که عموماً بر روی کف یا در سقف نصب میشوند. اگرچه ممکن است به نظر برسد که داکت و ترانکینگ همبستگی دارند و هر دو برای مسیریابی و سازماندهی کابلها، و همچنین جلوگیری از خرابی کابلهای شبکه یا برق استفاده میشوند، اما چند تفاوت اساسی بین این دو وجود دارد. البته یکی از تجهیزات مهم در شبکه های ارتباطی، داکت است. اما این سازه ها عموما بر روی کف و یا در سقف نصب میشوند. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که داکت و ترانک ضمن آنکه شباهت های زیادی دارند اما چند تفاوت اساسی بین این دو وجود دارد:
- اندازه: عمومیت داکت ها برای رفع نیاز به عبور حجم کمتری از کابل ها استفاده می شود و ایده آل است که یک نوع کابل را درون آنها عبور داد. از طرف دیگر، ترانک قابلیت جداسازی و عبور راحت انواع کابل های برق، شبکه، تلفن و غیره را دارد.
- قیمت: برای افرادی که قیمت برایشان اولویت دارد، استفاده از داکت توصیه می شود زیرا ترانکینگ راهکاری است که چندین برابر گرانتر از داکت ها می باشد.
- عمر و استحکام: در اکثر موارد، ترانک ها مقاومت و استحکام بیشتری نسبت به داکت ها دارند. با این حال، این موضوع به شرکت سازنده و نوع محصول نیز بستگی دارد.
- نصب و راه اندازی: نصب و راه اندازی داکت نسبت به رقیب خود آسانتر است و کمتر شما را دچار دردسر می کند.
- عملکرد: یکی از قابلیت های ویژه ترانک ها، نصب پریز برق، تلفن و سایر امکانات مشابه روی آنها است.
انواع ترانکینگ چیست؟
ترانکینگ دیواری یک نوع ترانکینگ است که به طور خاص برای نصب بر روی دیوارها طراحی شده است و امکانات متنوعی را ارائه میدهد. این نوع ترانکینگ دارای قابلیتهایی مانند پریز برق و سایر امکانات است که بسته به نوع پروژه و نیازهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
ترانکینگ دفنی یک روش برای دسترسی به سیستمهای شبکه و کابلها در کف محیطها و ساختمانهای مختلف است که در عمقهای متغیر قرار میگیرد. این نوع ترانکینگ معمولاً از ورق گالوانیزه ساخته شده است و مزایایی نظیر مقاومت در برابر زنگ زدگی و رطوبت محیط دارد و کابلها را به خوبی حفاظت میکند. ترانکینگ دفنی، یک شبکه کابلکشی گسترده را در ساختمانهای صنعتی، تجاری و اداری فراهم میکند.
ترانکینگ برق یکی از تجهیزات ساختمانی است که در سالهای اخیر بیشتر به کار میرود و وظیفه حفاظت از سیمها و کابلهای موجود در ساختمانها را بر عهده دارد. این وسیله دارای یک محفظه بسته است که با وجود کانالها، امکان سیم کشی و کابل کشی را فراهم میکند. استفاده از ترانک ها و داکت ها به عنوان جایگزینی بهتر برای تجهیزات قدیمی، و ایجاد مسیرهایی برای مدیریت بهتر و استفاده از تجهیزات کنترل مانند تابلو برق به دلیل انعطاف پذیری بیشتر و عدم وجود مشکلات هنگام نصب و در عین حال آینده نگری و تغییرات در صورت لزوم مورد توجه قرار میگیرد. استفاده از این قطعات کاربردی، انعطاف پذیری بیشتری در کابل کشی و سیم کشی ساختمانها فراهم میکند و امکان گسترش و ایجاد مسیر جدیدی برای کابل و سیمکشی را بهبود میبخشد.