کارتریج یکی از مهمترین قطعات در دستگاه پرینتر است که در پرینترهای جوهر افشان و لیزری به وسیله تونر یا جوهر پر میشود. تونر یا جوهر این قطعه پس از مدتی استفاده تمام شده و نیاز به شارژ مجدد دارد. از این رو شارژ کارتریج پرینترهای لیزری و جوهر افشان از رایجترین خدماتی است که توسط شرکتهای تعمیر و پشتیبانی پرینترها ارائه میشود. اما در این میان برخی از پرینترها بهتر است که شارژ نشوند زیرا مشکلات و دردسرهای مختلف برای آنها بوجود میآید، کارتریجهای جوهری جزء این دسته هستند. در ادامه به بررسی مشکلات و دردسرهای شارژ کارتریج پرینتر جوهری میپردازیم.
مشکلاتی که برای شارژ کارتریج پرینتر جوهری به وجود میآید
معمولا کارتریجهای اورجینال دستگاههای پرینتر در برندهای مختلف مخصوصا اچ پی و کانن با کیفیت بسیار بالایی عرضه میشوند. اما برخی از افراد به علت قیمت بالای آنها توانایی خرید مجدد کارتریج را نداشته و دست به شارژ کارتریج میزنند. اما متأسفانه با دردرسرهای مختلفی روبهرو میشوند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاهش کیفیت
کارتریج پس از شارژ مجدد کیفیت اولیه را ندارد. مهمترین علت این موضوع نیز کیفیت پایین جوهر و مورد استفاده برای شارژ است که توسط افراد شخص ثالث انجام میشود. این جوهرها درجه کیفی پایینتری نسبت به محصولات اورجینال شرکت دارند. این مشکل بسیار رایج است و اگر قصد چاپ تصاویر یا اسناد مهم با کیفیت بالا دارید، بهتر است برای خرید کارتریج اورجینال اقدام کنید.
نشست جوهر به داخل دستگاه
یکی از دردسرهای شارژ کارتریج پرینتر جوهری آسیب دیدن قطعات و ریزش جوهر داخل دستگاه است. پس در صورتیکه توسط افراد غیر متخصص انجام شود ممکن است سایر قطعات دستگاه نیز آسیب ببیند.
علت این مشکل هم سوراخ شدن مخزن کارتریج جوهری برای شارژ کردن آن است. معمولا جوهر از طریق سرنگ به مخزن کارتریج تزریق میشود. در نتیجه برای پر کردن مخزن باید قسمتی از کارتریج سوراخ شود. همین سوراخها محل مناسبی برای نشت جوهر از مخزن به داخل دستگاه است.
ظاهر شدن ارورهای مختلف بعد از شارژ کارتریج
یکی از مشکلات رایجی که پس از شارژ کارتریج جوهرافشان ممکن است به وجود آید، نمایش خطاهای و کار نکردن دستگاه است. به عوان مثال بعد از اینکه کارتریج تازه نصب شده را داخل دستگاه قرار میدهید و مطمئن هستید که کارتریج را درست نصب کردهاید دستگاه پیغام خالی بودن کارتریج یا اتمام جوهر را میدهد. یکی از رایجترین ارورها در این زمان low Ink است.
این ارورها اغلب بعلت خرابی یا ایراد داشتن چیپست به وجود میآید. برای بررسی کافیست یکبار کارتریج را از دستگاه بیرون آورید و دوباره آن را نصب کنید. چنانچه باز هم این ارورها وجود داشته باشد و چاپگر پرینت نگیرد باید برای ریست کردن، تعویض چیپست کارتریج یا حتی خرید آن اقدام کنید.
ریست کردن کارتریجهای جوهری مختلف متفاوت است، اما در برخی از مدلها محفظهای مخصوص وجود دارد که با وارد کردن یک سوزن داخل آن میتوانید چیست را ریست کنید. البته باید بگوییم در صورتیکه تابحال این کار را انجام ندادهاید یا در رابطه با قطعات کارتریج اطلاعی ندارید، بهتر است این کار را به یک متخصص بسپارید تا مشکل دیگری برای کارتریج بوجود نیاید.
نشت لکه و جوهر روی کاغذ
یکی دیگر از مشکلات رایجی که بعد از شارژ کارتریج پرینترهای جوهرافشان به وجود میآید، ظاهر شدن لکه جوهر روی کاغذ پرینت شده است. این مشکل اغلب بدلیل گیرکردن حبابهای هوا داخل سوراخ یا حفرههای کارتریج است. این اتفاق معمولا پس از تزریق جوهر به داخل مخزن کارتریج و حبس شدن هوا داخل آن به وجود میآید.
این حبابها جلوی جاری شدن جوهر در کارتریج را میگیرد و در زمان چاپ روی کاغذ به صورت لکه درمیآیند. در نتیجه کاغذ پرینت گرفته شده در این حالت بسیار کثیف به نظر میرسد. در این زمان باید برای رفع ایراد کارتریج باید از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
البته در برخی مواقع امکان رفع ایراد آن وجود نداشته و باید کارتریج جدید که با پرینتر شما سازگار است را خریداری کنید.
کارتریجها پس از مدتی استفاده با اتمام جوهر روبرو میشوند. در این شرایط یا باید برای خرید یا شارژ کارتریج اقدام کنید. کارتریجهای لیزری را در اکثر مواقع تا چندین مرتبه میتوان شارژ کرد در نتیجه میتوانید به راحتی پس از تمام شدن پودر، آن را با تونر جدید و با کیفیت پرکنید. اما به گفته کارشناسان این حوزه کارتریجهای جوهری نباید شارژ شوند زیرا در اینصورت مشکلات متعددی برای آنها به وجود میآید. حتی ممکن است خود پرینتر نیز خراب شدن و نیاز به تعمیر پیدا کند و چند برابر هزینه خرید یک کارتریج جدید را به شما تحمیل کند.
با این وجود در صورتیکه اصرار دارید کارتریج جوهری خود را شارژ کنید بهتر است آن را به یک فرد متخصص که مهارت بالایی در این زمینه دارد، بسپارید تا در حدامکان این کار را به شکل استاندارد انجام دهد. در این صورت آسیب کمتری به دستگاه وارد میشود. چنانچه خودتان مهارتی در این زمینه ندارید، به هیچ عنوان دست به آچار نشوید زیرا علاوه بر آسیب دیدن کارتریج ممکن است جوهر را در محیط هم پخش کرده و به افراد دیگر آسیب برسانید.