تا به حال شده است از خریدتان پشیمان شده باشید؟ بدون اینکه منتظر شما بمانیم از طرف شما پاسخ میدهیم که بله؛ قطعا این اتفاق برایتان افتاده است. واکنش شما پس از پشیمانی از خریدتان چه بوده است؟ احتمالا یا آن محصول را پس داده اید و پولتان را گرفته اید یا اگر گیر یک فروشنده “جنس فروخته شده به هیچ عنوان پس گرفته نمیشود” افتاده باشید، آن را تعویض کرده اید. یک احتمال دیگر نیز ممکن است افتاده باشد، با خودتان گفته اید حالا کاری است که شده و آن کالا را نگه داشته اید اما اگر بخواهید یا نخواهید همه مثل شما منصف نیستند؛ به این منظور که گاها یک سری افراد، کالای سالمی را تحویل گرفته اند اما به هر دلیلی آن کالا دچار مشکل میشود و به جای اینکه خودشان را مقصر بدانند، به سراغ فروشنده رفته و ادعا میکنند کالا از اول خراب بوده است. در این شرایط اگر شما فروشنده باشید واکنشتان چه خواهد بود؟ قسم خواهید خورد که جنس سالم بوده است؟ حتی ممکن است خودتان نیز فکر کنید اشتباه کرده اید و کالا معیوب بوده است اما به جای افسوس و قسم، ما به شما پیشنهاد میکنیم به فکر چاپ فاکتور باشید. با ما همراه باشید تا در این مورد بیشتر بدانیم.
فاکتور چیست؟
فاکتور در واقع سندی بین مشتری و فروشنده است که وجود آن، اثبات میکند که چند کالا، تحت چه شرایطی، در چه زمانی و با چه قیمتی بین طرفین معامله شده است. آیا شما ممکن است یک خانه را بدون امضای سند به فروش برسانید؟ دیگر اجناس نیز هیچ فرقی با خانه یا ماشین ندارند! همانطور که شما دلتان نمیخواهد برای خانه یا ماشین معامله شده تان مشکلی پیش بیاید، باید نسبت به تمامی اجناسی که میفروشید نیز همین احساس را داشته باشید و فاکتور به شما کمک میکند بتوانید به این مقصد برسید.
آیا تمام فروشندگان باید فاکتور داشته باشند؟
پاسخ کوتاه است؛ بله. دلایل آن هم زیاد هستند. اولین و مهمترین دلیل نیز، ماده 19 قانون مالیات میباشد که طبق آن، فروش کالا بدون ارائه صورتحساب جایز نمیباشد و کالاهای مشمول مالیات، اگر بدون صدور فاکتور رسمی به فروش برسند، جزو کالاهای قاچاق محسوب میشوند. مطمئنیم که نمیخواهید دچار گره های قانونی بشوید، پس همین امروز اقدام به چاپ فاکتور برای کسب و کار خود کنید.
چاپ فاکتور چه نکاتی دارد؟
حال که با فاکتور و ضرورت وجود آن آشنا شدید، به بحث اصلی برمیگردیم؛ اینکه چاپ فاکتور چه نکاتی دارد که باید رعایت بشوند؟ در ادامه به بررسی تمام نکات خواهیم پرداخت.
انتخاب نوع فاکتور
قبل از اقدام برای چاپ فاکتور، ابتدا باید نیاز خود را بشناسید. ما چندین نوع فاکتور داریم که انتخاب آن ها، بستگی به موارد مختلفی مانند نوع کسب و کار شما، محصولاتی که میفروشید، مشمول مالیات بودن یا نبودن محصولات، قیمت کالاها و … دارد. در ادامه با آن ها به صورت مختصر آشنا میشویم.
- فاکتور رسمی دارایی (مالیاتی): این نوع فاکتور همانطور که گفتیم، فاکتور رسمی سازمان دارایی میباشد و کالاهای مشمول مالیات قطعا باید از این نوع فاکتور استفاده کنند.
- فاکتور تحریر: ساده ترین نوع فاکتور است که شامل یک برگ برای نوشتن و یک برگ زیرین است که برای انتقال روی برگه دوم، باید از کاربن استفاده کنید.
- فاکتور کاربن لس: این فاکتور ها از نظر کارایی مانند فاکتورهای تحریر هستند با این تفاوت که دیگر نیازی به کاربن برای انتقال نوشته ها روی برگه دوم نیست و تنها با اندکی محکم تر فشردن خودکار، اثر نوشته روی برگه دوم به جا خواهد ماند.
- فاکتور دسته چکی: این فاکتور ها به صورت تک برگ و در سایز یک سوم A4 برای ارائه به مشتریان غیر رسمی یا مواردی که خود شما نیازی به فاکتور ندارید مورد استفاده قرار میگیرد.
- فاکتور آماده: نوعی از فاکتور است که هنگام خرید به مشتری داده میشود و در بسته های 10 عددی به فروش میرسد.
استاندارد سازمان دارایی
همانطور که گفتیم، طبق قانون، ارائه فاکتور الزامی است؛ بنابراین چاپ فاکتور، باید مطابق استاندارد سازمان امور مالیاتی کشور تنظیم شود. در ادامه لیستی از ویژگی های این استاندارد را بیان خواهیم کرد.
- ابعاد فاکتور: این ابعاد باید در سایز کاغذ A4 یا A5 باشد.
- رنگ فاکتور رسمی: رنگ بندی شامل 6 رنگ میشود که بسته به تعداد برگ فاکتور، باید به آن افزوده شود و شامل رنگ های سفید، صورتی، آبی، سبز، زرد و طلایی است.
- شماره گذاری فاکتور دارایی: این شماره گذاری باید به صورت دیجیتال و یا شماره گذاری ملخی با رنگ قرمز باشد.
- مشخصات فاکتور رسمی: شامل شماره سریال، مشخصات فروشنده، مشخصات خریدار، مشخصات کالا، نحوه فروش، توضیحات اضافی، مهر و امضای فروشنده و مهر و امضای خریدار میباشد.
طرح فاکتور
فقط فاکتور رسمی است که دارای یک طرح آماده است ولی تمام فاکتورهای دیگر، قابلیت شخصی سازی مطابق میل شما را دارند. برای انتخاب طرح فاکتور، شدیدا به شما پیشنهاد میکنیم از رنگ ها و فونت های کار شده روی برند یا مغازه تان استفاده کنید، چرا که این کار باعث میشود برند شما راحت تر در خاطره ها بماند. شرکت سیناپکینگ با بیش از 20 سال سابقه، دارای نمونه کارهای بسیار جذابی برای انواع فاکتور میباشد که میتوانید با بررسی آن ها، دید بسیار جامع تری برای انتخاب طرح فاکتور پیدا کنید.
نکته دیگر اینکه معمولا حداقل تعداد چاپ فاکتور، 1000 عدد میباشد که ضربدر تعداد برگه ها میشود. یعنی اگر شما یک فاکتور دو برگه سفارش دهید، 2000 عدد فاکتور دریافت خواهید کرد.
مزایای چاپ فاکتور چیست؟
در این قسمت بار دیگر مزایای چاپ فاکتور را برای شما بیان میکنیم تا اگر هنوز هم برای چاپ فاکتور مردد هستید، جای تردیدی برایتان نماند.
- دچار هرگونه مشکل که ناشی از اعتراض مشتری نسبت به کالای فروخته شده است نمیشوید.
- میتوانید موجودی محصولات خودتان را نظارت کنید و نسبت به تمدید آن اقدام.
- میتوانید پرفروش ترین محصولات خود را به راحتی شناسایی کنید.
- میتوانید به راحتی سود خود را محاسبه کنید.
- اگر شریک دارید، درباره فروش محصولات و تعداد آن ها با شریک خود به مشکل برنخواهید خورد.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کردیم تا شما را با نکاتی که باید هنگام چاپ فاکتور در نظر بگیرید آشنا کنیم. مطمئنا با در رعایت کردن این موارد، به مشکلات متنوعی که در این زمینه ممکن است برای شما پیش بیاید برخورد نخواهید کرد. همچنین اگر سوالی در این زمینه داشتید میتوانید با شماره 02134278 تماس بگیرید تا کارشناسان سیناپکینگ به صورت کاملا رایگان شما را راهنمایی کنند.