سرورهای ابری باعث شدهاند تا شرکتها و سازمانها بتوانند با هزینه کمتری نسبت به سرورهای مجازی و فیزیکی از ظرفیت بیشتری استفاده کنند. با استفاده از سرورهای ابری، میتوان با بهره مندی از منابع سخت افزاری منعطف نیازمندیهای خود را برآورده کرد و برای کاربران سرویسهایی با کیفیت بالا و پایدار ارائه داد.
علاوه بر این، با استفاده از امکاناتی همچون ایجاد کلاستر، می توان بار ترافیک را به صورت توزیعشده بین سرورها تقسیم کرد و از عملکرد و پایداری بیشتری برخوردار شد.
سرورهای ابری به کاربران امکان میدهند تا برای هر پروژه یا برنامهای که اجرا میکنند، محیطی مستقل و اختصاصی بسازند. به این ترتیب، هر فضا به صورت جداگانه از سایر محیط ها به کار گرفته شده و از نظر امنیتی و استقرار، نیز اعتبار بالاتری دارد.
با استفاده از سرورهای ابری، کاربران میتوانند از چالش ها و محدودیت های مدیریت ظرفیت (Disk)، قدرت پردازشی (CPU) و حافظه رم رها شده و برای رسیدن به هدف خود از ویژگی های جانبی نیز بهره ببرند.
از دیگر مزایای استفاده از سرورهای ابری، این است که کاربران نیازی به نگهداری و پشتیبانی فیزیکی از سرورها ندارند و میتوانند برای نگهداری و پشتیبانی، از خدمات ارائه شده توسط ارائهدهندگان سرویسهای ابری استفاده کنند.
در اینجا انتخاب مراکز داده یا datacenter ها (جایی که تجهیزات مربوط به سیستمهای کامپیوتری و شبکهای در آنجا نگهداری شده و اجرا می شوند) از اهمیت بالایی برخوردار می شود.
دیتاسنترها دارای تجهیزات پیشرفتهای هستند که از طریق آنها میتوان از پردازش، ذخیره سازی و انتقال دادهها به صورت ابری (مجازی) استفاده کرد. دیتاسنترها دارای مجموعهای از سرورها و تجهیزات شبکه ای بوده و هدف غالب آنها ارائه خدمات با کیفیت و امن به مشتریان است.
انتخاب دیتاسنتر مناسب در قابلیت هماهنگی، انعطاف پذیری، مقیاس پذیری و دسترسی در هر زمان و مکان به اطلاعات سرور نقش مهم ایفا می کند. این مراکز از جمله اصلی ترین عاملهای زیرساختی هستند که در ارائه خدمات ابری مورد استفاده قرار میگیرند.
در ایران می توان به دیتاسنترهای زیر اشاره کرد:
- شرکت ایرانسل (دیتاسنتر ابر آنلاین)
- شرکت تلکام ایران (دیتاسنتر)
- مرکز داده شرکت آسیاتک (Asiatech)
- مرکز داده شرکت پارس آنلاین (Pars Online)
- مرکز داده شرکت آواتک (Avatech)
- مرکز داده شرکت فناوران آیتی (IT-VA)
- مرکز داده های وب
- و…
سفارش سرور ابری در مبین نت
اما امروزه توجه کاربران زیادی (متقاضیان سرور ابری) به زیرساخت های قدرتمند جلب شده و در بین دیتاسنترها، مبین نت به یک گزینه محبوب تبدیل شده است.
مبیننت یکی از ارائهدهندگان خدمات اینترنت پرسرعت در ایران است که امکانات گستردهای برای مشتریان خود فراهم میکند. این شرکت خدمات مختلفی مانند اینترنت پرسرعت (ADSL و VDSL)، اینترنت پرسرعت تلفن همراه (3G و 4G)، خطوط اختصاصی، خدمات ابری، خدمات دیتا سنتر و همچنین خدمات اینترنت اشیا (IoT) را ارائه میدهد.
با این وجود در صورتی که قصد خرید سرور ابری مبین نت را دارید، توصیه می کنیم که از طریق میزبان کلود اقدام به ثبت سفارش کنید.
میزبان کلود یکی از برترین ارائه دهندگان سرورهای ابری در ایران است که در کنار سایر دیتاسنترها، امکان ساخت سرور ابری در مبین نت را نیز اضافه کرده است.
تفاوت در این است که به کمک میزبان کلود شما می توانید با استفاده از یک پلتفرم منسجم و با رابط کاربری جذاب، به راحتی یک ابرک ایجاد کرده و آن را مدیریت کنید.
علاوه بر این میزبان کلود امکانات جانبی بسیار کاربردی ای را نیز برای شما فراهم کرده است؛ از جمله:
- امکان ساخت فوری سرور ابری (در کمتر از یک دقیقه)
- امکان تغییر منابع در هر لحظه
- امکان استفاده از کلید خصوصی و شبکه خصوصی
- امکان بهره مندی از فایروال
- قابلیت Rescue mode
- قابلیت OS reload
- قابلیت Snapshot و بسیاری دیگر
در مورد تفاوت دیتاسنترها در خصوص سرورهای ابری، میتوان به این موارد اشاره کرد:
۱. محل دیتاسنتر: دیتاسنترها به شکل فیزیکی در مناطق مختلف جهان قرار گرفتهاند. برخی از آنها در مناطق مهم تر نظیر مرکز شهر تهران و برخی دیگر در مناطق با هزینه کمتر و در نزدیکی به منابع انرژی و جایگاه شبکه قرار گرفتهاند.
۲. امکانات: دیتاسنترها دارای امکانات مختلفی مانند نگهداری دادهها، شبکههای خصوصی، فایروالها، نگهداری سرور و غیره هستند. تفاوت در امکانات هر دیتاسنتر میتواند بسته به نیازهای مشتریان متغیر باشد.
۳. هزینهها: هزینههای استفاده از دیتاسنترها در سطوح مختلفی میتواند متفاوت باشد. برخی از دیتاسنترها قیمت پایینی دارند، در حالی که برخی دیگر قیمت بالاتری دارند. همچنین، برخی دیتاسنترها برای امکانات بیشتری که ارائه میدهند، هزینههای اضافی دریافت میکنند.
اما شاید مهمترین عامل، قدرت زیرساختی و رسیدگی تیم پشتیبانی آنها باشد که باید به تمام این موارد دقت ویژه ای داشت.