برای ثبت شرکت دانش بنیان در اصفهان اولین و ضروریترین قدم ثبت شرکت است. بعد از ثبت باید درخواستی به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبنی بر تقاضای دانش بنیان شدن فرستاد. بعد از بررسی کارشناسان مربوطه در صورت دارا بودن شرایط لازم مورد حمایت دانش بنیان قرار خواهند گرفت.
در ادامه برای آنکه بدانید چگونه شرکت ثبت شده را به شرکت دانش بنیان تبدیل کنید ، باید با تعریف شرکت دانش بنیان و نوع خدمات و محصولات شرکت های دانش بنیان بیشتر آشنا شوید. طبق ماده 1 قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات:
شرکتها و مؤسسات دانش بنیان، شرکت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط تشکیل می شود. به عبارت دیگر ایده ها و دانش فنی که به تولید محصول یا خدمات منجر می گردد و دارای نوآوری و گام ابتکاری و پژوهشی باشد.
چگونگی ثبت شرکت دانش بنیان
در این بخش از مقاله چگونگی ثبت شرکت دانش بنیان تشریح شده است. در صورت داشتن ابهام و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان مجرب این موسسه تماس حاصل فرمایید.
در ابتدا لازم است شرکت به صورت عادی، همانند دیگر شرکت ها و موسسات، در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد . سپس از طریق سامانه ثبت شرکت دانش بنیان به نشانی http://www.daneshbonyan.ir ثبت نام کرده و مورد بررسی قرار گیرند. شرکت ها و موسساتی که معیارهای آیین نامه تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان را داشته باشند، بعد از طی مراحل ارزیابی تایید می گردند. پس از تایید به صندوق نوآوری و شکوفایی کشوری معرفی می گردند. پس از معرفی باید طرح آنها در اختیار این صندوق قرار بگیرد تا بتوانند از تسهیلات صندوق و حمایت دولت برخوردار شوند.
شرایط ثبت شرکت دانش بنیان
برای ثبت شرکت دانش بنیان ، ابتدا باید یک شرکت در قالب یکی از انواع شرکت ها مانند شرکت با مسئولیت محدود، شرکت سهامی خاص، موسسات غیرتجاری و یا انواع دیگر شرکت ها را به ثبت و سپس برای دانش بنیان نمودن این شرکت اقدامات لازم را انجام دهید. همچنین اگر شرکت ثبت شده ای دارید می توانید موضوع فعالیت خود را متناسب با شرکت های دانش بنیان تغییر دهید و سایر مراحل را جهت دانش بنیان نمودن به انجام رسانید.
شرایط کالاهای شرکت های دانش بنیان
یکی از معیارهایی که در فرایند ارزیابی شرکتهای دانش بنیان مورد بررسی قرار می گیرد کالاها و خدمات دانشبنیان است. این کالاها و خدمات باید در حوزه فناوریهای بالا یا متوسط به بالا باشند. یعنی دانش فنی طراحی و ساخت نمونهی آزمایشگاهی یا دانش فنی فرآیند تولید محصول به دلیل پیچیدگی فنی به سختی قابل کپیبرداری باشد. و کسب آن از موانع اصلی ورود شرکتهای دیگر به بازار باشد. یا اینکه نیازمند تحقیق و توسعه قابل توجه، توسط تیم فنی خبره برای کسب آن باشد. و یا منجر به ایجاد خواص یا کارکردهای پیچیدهای در محصول، شده باشد.
با توجه به میزان پیچیدگی دانش فنی، کالا یا خدمت حائز معیارهای بند ۱-۱، مندرج در فهرست کالاها و خدمات دانشبنیان سطح ۱ یا سطح ۲، در نظر گرفته می شوند.
خدمات زیر، بعنوان خدمات دارای معیار بند ۱-۱، پذیرفته می شود:
- خدمات فنی در زمینه دانش فنی و طراحی بر روی کالا یا خدمت حائز معیارهای بند ۱-۱
- خدمات جانبی نصب، تعمیر و نگهداری تخصصی مرتبط با کالا یا خدمت حائز معیارهای ماده ۱ و ساخته شده توسط شرکت متقاضی
- خدمات ارایه شده با استفاده از تجهیزات یا فرآیندهای در سطح فهرست کالاها و خدمات دانشبنیان سطح ۱»، حائز معیارهای ماده ۱ و ساخته شده توسط شرکت متقاضی
البته فقط تولید یکی از کالاها و یا خدمات دانش بنیان دلیل بر تایید شرکت نیست. مطابق با آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانش بنیان شرکت متقاضی باید دانش فنی طراحی یا توسعه کالاها/خدمات دانش بنیان، یا دانش فنی طراحی یا تغییر اساسی فرایند تولیدِ پیچیده آنها را مبتنی بر فعالیت های تحقیق و توسعه، کسب کرده باشد. همچنین سایر معیارهای مندرج در آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانشبنیان را احراز نماید.
مزایای ثبت شرکت دانش بنیان
برخی از مهترین مزایای ثبت شرکت دانش بنیان بدین شرح می باشد:
- معافیت از پرداخت مالیات
- بهره مندی از سود بازرگانی
- دریافت عوارض حقوق گمرکی
- بهره مندی از عوارض مالیاتی برای 15 سال
- استفاده از تسهیلات با سود کم و بازپرداخت طولانی مدت و حتی بی بهره
- حمایت از ساختن کالا های دانش بنیان
- بیمه تامین اجتماعی قرارداد ها
- تسهیلات سربازی برای افراد فعال در شرکت های دانش بنیان
- واگذاری زمین در شهرک های صنعتی
سامانه ثبت شرکت دانش بنیان
جهت دسترسی به سامانه ثبت شرکت دانش بنیان در ابتدا به پورتال daneshbonyan.ir مراجعه نمایید. از قسمت ثبت نام و ارزیابی، سامانه ثبت شرکت ها را انتخاب نمایید. یا می توانید به صورت مستقیم از طریق لینک reg.daneshbonyan.ir به این سامانه وارد شوید. متولی سامانه reg.daneshbonyan.ir معاونت علمی ریاست جمهوری می باشد. شرکت های متقاضی دریافت تاییدیه دانش بنیان باید برای ارسال درخواست به این سامانه مراجعه کرده و ثبت نام نمایند. ارسال اطلاعات شرکت و نامه نگاری ها از طریق این سایت انجام می شود.
قوانین شرکت های دانش بنیان
برای اینکه شرکتی بتواند تبدیل به دانش بنیان گردد باید شرایط شرکت های دانش بنیان را داشته باشد. برخی از مهمترین قوانین شرکت های دانش بنیان به شرح ذیل می باشد:
طبق قانون شرکت های دانش بنیان، حداقل دو سوم موسسین این شرکت ها باید دو مورد از شرایط زیر را دارا باشند:
- مدرک لیسانس یا بالاتر داشته باشند.
- حداقل سه سال سابقه مدیریت و یا فعالیت علمی داشته باشند.
- یک اختراع داخلی و یا بین المللی ثبت شده داشته باشند.
- نیمی از درآمد شرکت از دستاوردهای علمی و پژوهشی شرکت در یک ساله اخیر باشد. در صورتیکه شرکت تازه تاسیس و در مرحله تجاری سازی است، باید مشتری تضمینی داشته باشد و یا بازار هدف مشخصی داشته باشد.
- شرکت باید حداقل به مدت شش ماه برای حداقل سه نفر بیمه رد کرده باشد.
شاخص های اختصاصی که شرکت های دانش بنیان باید دارا باشند:
- تولید کننده کالاهای در حوزه دانش بنیانی باشند.
- تولیدات شرکت باید دانش بنیان باشد و آن را در قالب کالای جدید عرضه کرده باشد . دانش آن باید کاملا در دست خود شرکت و به دست آمده باشد. یعنی ایجاد و تولید دانش با استفاده از تحقیق و توسعه و کارهای علمی باشد.
شرکت هایی که شرایط فوق را داشته باشند می توانند با مراجعه به سایت شرکت های دانش بنیان برای ارزیابی شرکت ثبت نام نمایند.
برای مشاوره رایگان و رفع هرگونه ابهام می توانید با شماره 37120-031 تماس گرفته و از مشاوره کارشناسان زبده موسسه اصفهان ثبت بهره مند گردید.
موسسه اصفهان ثبت تخصصی ترین مرکز ثبتی واقع در شهر اصفهان است که تمامی امور ثبت شرکت، ثبت برند، اخترع، طرح صنعتی و اخذ کارت بازرگانی را به صورت آنلاین و فوری برای شما انجام خواهد داد.
کارشناسان و وکلای ما در شهر اصفهان همواره در خدمت شما می باشند.
031-37120
09137213400