کابل تلفن نوعی کابل است که کاربرد زیادی در صنعت مخابرات دارد. از این کابلها برای انتقال سیگنالهای مخابراتی و دادههای صوتی استفاده میشود. این کابلها در خارج و داخل مجموعهها به کار گرفته میشوند و هرکدام از آنها ویژگیهای به خصوصی دارند.
کابل تلفن از زوج سیمهایی با قطر مشخص تشکیل شده است. این زوجها با رنگهایی از یکدیگر متمایز شده اند.
برای خرید کابل مخابرات یا کابل تلفن، باید استانداردهای خاصی را مدنظر قرار داد. همچنین کابل تلفن باید با توجه به نوع سیستم، محل نصب، دادههای انتقالی و دیگر موارد خریداری شود. اگر قصد خرید کابل تلفن دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله به راهنمای خرید کابل تلفن میپردازیم.
کابل تلفن چیست؟
کابلهای تلفن در دسته سیم و کابل ارتباطی قرار میگیرند. این کابلها بخش وسیعی از محصولات مخابراتی را به خود اختصاص داده اند. کابل تلفن دادههای صوتی و مخابراتی را انتقال میدهد. این کابلها هادیهای مسی دارند که با ضخامتهای 0.4 میلی متر الی 0.8 میلی متر به بازار عرضه میشوند. هرچه سطح مقطع کابل مخابرات بیشتر باشد، انتقال سیگنال در آن بهتر صورت میگیرد.
این کابلها در داخل و خارج از مجموعهها به کار گرفته میشوند. این محصولات براساس کاربردشان از تک زوج تا 200 زوج عرضه میشوند. برای تشخیص زوجهای کابل تلفن از رنگهای اصلی و فرعی استفاده میشود. این کابلها میتوانند در انواع روکشها، شیلددار یا بدون شیلد و فویل دار یا بدون فویل به بازار عرضه شوند. یکی از مهمترین موضوعات در راهنمای خرید کابل تلفن، بررسی انواع این کابلها است. در ادامه به بررسی انواع این کابلها میپردازیم.
هادی کابل مخابرات
کابلهای تلفن براساس جنسهادی در دو نوع مسی و آلومینیومی به بازار عرضه میشوند. کابلهای مسی کابلهای استانداردی هستند که انتقال اطلاعات در آنها به بهترین شکل ممکن صورت میگیرد. کابلهای آلومینیومی کابلهای غیراستانداردی هستند که انقال اطلاعات در آنها به درستی صورت نمی گیرد. با این حال در بسیاری از مکانها برای جلوگیری از به سرقت رفتن کابلهای مسی از این کابلها استفاده میشود.
نصب کابل مخابرات
کابل مسی مخابرات را میتوان به دو شکل نصب کرد:
- کابل تلفن هوایی: این کابلها دوام و مقاومت زیادی دارند، به همین دلیل در محیطهای خارجی مورد استفاده قرار میگیرند. این کابلها در برابر بارندگی، اشعههای خورشید و دیگر موارد از خود مقاومت نشان میدهند. کابلهای هوایی انعطاف پذیری کمتری دارند زیرا بر روی آنها یک لایه روکش قرار گرفته است. کابل هوایی مخابرات اغلب به رنگ طوسی ارائه میشود. به کابل هوایی، کابل outdoor نیز گفته میشود.
- کابل زمینی تلفن: کابل زمینی مخابرات روکشی به رنگ مشکی دارد و در محیطهای داخلی ساختمان به کار گرفته میشود. البته اگر بخواهیم از این کابلها در محیطهای خارجی استفاده کنیم، باید آنها را داخل لولهها به کار بگیریم. کابلهای زمینی انعطاف پذیری بیشتری نسبت به کابلهای هوایی دارند.
انواع کابل مخابرات براساس کاربرد
این کابلها براساس کاربرد و ساختاری که دارند، در چند نوع به بازار عرضه میشوند. هر کدام از این کابلها ویژگیهای به خصوصی دارند و در محلی خاص مورد استفاده قرار میگیرند. از پرکاربردترین این کابلها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کابل مهاردار هوایی SSC))
- کابل مخابراتی دوبل هوایی مهاردار
- کابل ژله فیلد کانالی تلفن (CFC)
- کابل مسی مخابراتی کانالی (CUC)
- کابل تلفن خاکی (BFC)
- کابل مسی مخابراتی توزیع (MDF)
سطح مقطع و زوج کابلهای مخابراتی
کابلهای مخابرات از نظر تعداد زوج به چند دسته تقسیمبندی میشوند. کابلهای مخابرات تک زوج یا سیم رانژه کابلهایی هستند که در ترمینال کروز جهت ارتباط پورتها به کار گرفته میشوند. کابلهای دو زوج نیز میان پریز و تلفن ارتباط برقرار میکنند. کابلهای مخابراتی تا 200 زوج ساخته میشوند. تعداد زوجهای کابل مخابرات با توجه به نوع کاربرد و محل نصب انتخاب میشود.
شیلد کابل مخابراتی
کابلهای مخابرات در انواع شیلد دار و بدون شیلد به بازار عرضه میشوند. این کابلها یک لایه شیلد یا فویل آلومینیومی در ساختار خود دارند. به این کابلها کابل مخابرات ضد نویز نیز گفته میشود.
در صورتی که کابل مخابرات در کنار کابل برق قرار بگیرد، بهتر است شیلد دار باشد. این کابلها نویز و اختلالات الکترومغناطیسی کمتری دریافت میکنند. در نتیجه انتقال اطلاعات در آنها به بهترین شکل ممکن صورت میگیرد.
سطح مقطع کابل مخابرات
این کابلها میتوانند در سطح مقطعهای 0.4، 0.5 و 0.6 میلی متر مربع به بازار عرضه شوند. سطح مقطع کابل تلفن با قدرت انتقال سیگنال در آنها رابطه مستقیم دارد. بنابراین پیش از خرید کابل تلفن به مسافت کابل کشی توجه کنید. اگر به دنبال کابلی با قدرت انتقال بالا هستید، بهتر است از کابلهای تلفن ضخیمتر استفاده کنید. این کابلها در مسافتهای طولانی افت کیفیت پیدا نمی کنند.
سخن پایانی
برای مشاهده لیست قیمت سیم و کابل و همچنین کابل تلفن میتوانید به سایت راندنو مراجعه کنید. در سایت راندنو میتوانید مشخصات فنی و ویژگیهای کابل مخابرات را با هم مقایسه کنید و به صورت مستقیم با فروشگاهها در ارتباط باشید. راندنو امکان مشاهده قیمت کابل تلفن و برقراری ارتباطی بدون واسطه را برای شما کاربران فراهم میکند.