این روزها طراحی دکوراسیون و نورپردازی اهمیت بسیار ویژهای در ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری دارد. به همین منظور المانهای متنوعی برای تکمیل فرآیند طراحی دکوراسیون و نورپردازی تولید و عرضه میشوند. از آن جمله انواع چراغهای دکوراتیو دیواری است. اما پیش از آنکه درباره مزایا، انواع و کاربردهای چراغ دیواری دکوراتیو توضیح بدهیم، بهتر است بهطور کلی چراغ دکوراتیو را تعریف کنیم.
چراغ دکوراتیو چیست؟
چراغ دکوراتیو از مهمترین المانهای نورپردازی ساختمانهای مدرن به شمار میرود. نورپردازی تزیینی، اکنون در بسیاری از ساختمانها نقش اساسی ایفا میکند. بنابراین چراع دکوراتیو در وهله اول به منظور تکمیل فرآیند دکوراسیون ساختمانها و زیباتر شدن فضاها به کار میرود و در درجهی ثانوی به نوردهی آن توجه خواهد شد. اما گاهی اوقات نیز چراغهای دکوراتیو به منظور جلوه دادن بیشتر به مبلمان و اثاثیهای از آندست، مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین توضیحات، انتخاب چراغ دکوارتیو لزوما باید متناسب با نوع طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان باشد.
مزایای چراغهای دیواری دکوراتیو چیست؟
به طور کلی چراغهای دیواری دکوراتیو دارای ویژگیهایی هستند که در زیر به صورت فهرستی مختصر ارائه میکنیم:
- قیمت مناسبی دارند
- انرژی بسیار کمی مصرف میکنند
- سبب صرفهجویی در هزینههای برق میشوند
- حدود ۸ برابر لامپهای معمولی نوردهی دارند
- از طول عمر بسیار بالایی برخوردارند
- پرتاب نور بسیار مطلوب و استانداردی دارند
- از نظر ظاهری بسیار شیک و متنوع هستند
- جنس مقاومی دارند و به راحتی نمیشکنند
- در طیف رنگی گستردهای ساخته میشوند
- از مواد سمی که موجب آسیب رسیدن به طبیعت میشود در ساخت آنها استفاده نمیشود
- گرمای زیادی تولید نمیکنند زیرا چیزی در حدود ۹۰ درصد انرژی مصرفی را به نور تبدیل میکنند.
کاربردهای چراغ دیواری دکوراتیو
چراغهای دیواری دکوراتیو دستهای از تجهیزات روشنایی هستند که اصولا به منظور تکمیل دکوراسیون داخلی و نورپردازی مکانهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. در واقع این نوع چراغ دیواری دکوراتیو از نظر روشنایی بخشی به محیط خیلی مورد توجه کاربران نیست بلکه بیشتر به عنوان یک المان تزیینی شناخته میشود. چراغ دیواری دکوراتیو در قسمتهای مختلف خانهها کاربرد دارند؛ برای نمونه میتوان برای تززین و نورپردازی نشیمن و یا میز غذاخوری از آنها بهره برد. همچنین از چراغ دیواری دکوراتیو برای فضاهای خارجی ساختمانها مانند تراس و حیاط نیز استفاده میشود. گاهی دیده میشود که چراغهای دیواری دکوراتیو مکمل طراحی نمای ساختمانها نیز میباشند.
انواع چراغ دیواری دکوراتیو
به طور کلی چراغهای دیواری دکوراتیو دارای دو نوع چوبی و فلزی است. این دو نوع متفاوت، هر کدام از مشخصات خاصی برخوردارند. بسته به سلیقه و شرایط محیطی، هر کدام از انواع چراغهای دیواری دکوراتیو که از آنها یاد کردیم میتوانند زیبایی منحصربفردی را به فضا ببخشند. بدیهی است که چراغ دیواری دکوراتیو از نوع چوبی، از جنس چوب ساخته میشود، بنابراین سبب ایجاد گرما و صمیمیت زیادی در محیط خواهد شد. در مقابل، چراغ دیواری دکوراتیو از نوع فلزی نیز در اقسام گوناگونی عرضه میشود و به دلیل همین تنوع بالا، برای استفاده در مکانهای متعدد و متفاوت مناسبت خواهد داشت.
در ضمن از آنجا که این نوع چراغهای دیواری از فلز ساخته میشوند، مقاومت بالایی در برابر تغییرات جوی دارند. برای نمونه چراغ دیواری فلزی در مقابل رطوبت مقاوم است، بنابراین بهترین گزینه برای نصب در محیطهای باز خواهد بود. اما چراغ دکوراتیو چوبی، مقاومت بالایی در برابر رطوبت نخواهد داشت و در اثر برخورد آب به این نوع چراغها بدنه خارجی آنها دچار مشکل خواهد شد. هر یک از انواع چراغهای دیواری دکوراتیو، میتواند کاربردهای ویژهای داشته باشد. برای مثال چراغهای دیواری دکوراتیو چوبی عموما در فضاهایی مورد استفاده قرار میگیرند که طراح دکوراسیون ساختمان بر روی یک عنصر به خصوص در فضا توجه ویژه ای دارد و از طریق چراغ دیواری دکوراتیو قصد دارد توجه ها را به عنصر مورد نظرش جلب کند. اما برخی دیگر از انواع چراغ های دیواری دکوراتیو وجود دارند که در راهروها و راهپلهها مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع چراغهای دیواری نیز در کنار تامین نور به زیبایی فضا نیز کمک خواهند کرد. برای این منظور عموما از چراغهای دیواری فلزی استفاده میشود. بنابراین برای انتخاب بهترین چراغ دیواری دکوراتیو از میان انواع مختلف این محصولات، بهتر است به محیط مورد نظر و ویژگیهای چراغ ها دقت نظر داشته باشید.
یک نکته حیاتی در نصب چراغ دیواری دکوراتیو
در فرآیند نصب چراغ دیواری دکوراتیو، ابتدا باید محل نصب و فاصله آن از کف زمین را تعیین نمایید. بر اساس استاندارد موجود، بهتر است فاصله چراغ از کف ساختمان در مورد چراغهایی که در محوطههای باز نصب می شوند، بین 220 تا 250 سانتیمتر باشد؛ در این صورت میتوان به صورت کاملاً بهینهای از نور تولید شده در محیط استفاده کرد و یک المان زیبا را نیز در عین حال به فضا اضافه نمود.
کلام آخر
امروزه ابعاد خانههای آپارتمانی بسیار محدود شده است، بنابراین این هنر طراحان است که با استفاده از چراغهای دیواری دکوراتیو، فضایی خاص و زیبا ایجاد کنند تا ساکنان از تماشای آن لذت ببرند. در واقع با شناخت الگوهای مختلف و متفاوت چراغ دیواری دکوراتیو، طراحان میتوانند به این هدفگذاری نزدیک شوند و توامان نورپردازی و دکوراسیون داخلی ساختمان را به تناسبی چشمگیر با دیگر المانها و حد غایت زیبایی برسانند. چراغ دیواری دکوراتیو میتواند از ورودی ساختمان تا خصوصیترین فضاهای خانه کاربردهای متنوعی داشته باشد.