اگر شما میخواهید به یک گرافیک دیزاینر یا طراح گرافیک تبدیل شوید ابتدا باید بدانید که طراحی گرافیک دقیقا چه هدفی را دنبال میکند. در واقع طراحی گرافیک هنر داستان سرایی از طریق ارتباط تصویری با مخاطب است. ما از تصاویر، گرافیکها، فونتها و… میتوانیم برای ساخت یک برند و جذب مخاطب به آن استفاده کنیم و این نشان از قدرت این حوزه از هنر دارد.
اگر میخواهید یک طراح گرافیک حرفهای شوید باید یادگیری را در اولویت اول خودتان قرار دهید. مشاهده دوره های آموزش طراحی گرافیک میتواند یکی از چند مسیر برای یادگیری این حرفه باشد. علاوه بر این شما میتوانید تحصیلات آکادمیک خود را نیز در حوزه طراحی گرافیک طی کنید و به صورت پایهای و عمیق یادگیری را شروع کنید. اما گذراندن دورههای دانشگاهی یک ضرورت محسوب نمی شود و بسیاری از طراحان گرافیک حرفهای به طور خودآموز این حرفه را یاد گرفته اند.
ما در این مطلب گامهایی که برای تبدیل شدن به یک گرافیک دیزاینر حرفهای نیاز است تا طی کنید را به شما معرفی میکنیم تا بتوانید هوشمندانه وارد این حرفه شوید و آن را ادامه دهید.
گام اول: اصول طراحی گرافیک را یاد بگیرید.
برای تبدیل شدن به یک طراح گرافیک، ابتدا به درک کاملی از اصول طراحی گرافیک نیاز دارید. یک طراحی خوب با دقت بالا طراحی میشود. این امر مستلزم برنامه ریزی و تمرین زیادی است و نیاز به تخصص در به کارگیری تئوری و اصول طراحی دارد. طراحان گرافیک باید با عناصری مانند خطوط، رنگ، شکل، فضا، بافت، تایپوگرافی، مقیاس و هارمونی به طور کامل آشنا باشند و بتوانند هوشمندانه از آنها در یک طراحی استفاده کنند. جالب است بدانید که همه این عناصر بر طراحی تاثیر میگذارند و میتوانند احساس مخاطب را شکل دهند.
گام دوم: ثبت نام در دورههای طراحی گرافیک
دورههای طراحی گرافیک به شما اصول طراحی را میآموزد و به شما کمک میکند تا مهارتهای خود را از طریق کار بر روی پروژههای عملی ارتقا دهید. اکثر دورههای طراحی گرافیک موضوعاتی مانند تئوری رنگها، تایپوگرافی، چیدمان و ابزارها و نرم افزارهای طراحی گرافیک را پوشش میدهند. در واقع گزینههای مختلفی وجود دارد، از دورههای آموزشی حضوری گرفته تا دورههای آنلاین که انعطاف پذیری بیشتری دارند. فقط کافیست یک یا چند مورد مناسب خود را پیدا کرده و آنها را بگذرانید.

گام سوم: نرم افزارهای کلیدی طراحی گرافیک را یاد بگیرید.
ابزارهای مختلفی وجود دارد که طراحان گرافیک از آنها استفاده میکنند. معمولاً آنها با نرم افزارهای طراحی گرافیک مختلف کار میکنند. به عنوان مثال میتوانید با گذراندن دوره آموزش فتوشاپ یا ثبت نام در دوره های آموزش ایلویستریتور این نرم افزارها را در مدت کوتاهی به طور کامل یاد بگیرید. باید این را بدانید که به عنوان یک طراح گرافیک هرچه کار با نرم افزارهای بیشتری را بلد باشید، از شما یک طراح حرفهایتر میسازد. بنابراین در یادگیری به هیچ عنوان کم نگذارید.
گام چهارم: روی پروژههای خود کار کنید تا مهارتهای طراحی گرافیک خود را توسعه دهید.
پس از اینکه دانش کافی در مورد اصول و ابزارهای طراحی گرافیک را بدست آوردید، زمان تمرین فرا رسیده است. بهترین راه برای رشد مهارتها و تسلط بر نرم افزارهای طراحی گرافیک این است که روی پروژههای طراحی مختلف کار کنید. برای شروع، میتوانید لوگوهای شرکتهای مختلف را طراحی و پیاده سازی کنید و ببینید چقدر طرح شما به اصل طرح نزدیک شده است. سپس این کار را میتوانید با طراحی بنرهای تبلیغاتی مختلف انجام دهید. در نهایت با الهام گرفتن از طرحهای دیگر برای خود طرحهای مختلف را با خلاقیت خود ایجاد کنید و مهارتهای مختلف خود را توسعه دهید.
گام پنجم: یکسری نمونه کار جذاب برای خود طراحی کنید.
داشتن نمونه کارهای واقعی و قوی برای تمامی طراحان گرافیک ضروری است. نمونه کارهای شما میتواند شامل پروژههایی باشد که برای خودتان یا شرکتها و سازمانهای مختلف طراحی کرده اید. نمونه کارها از این جهت خیلی اهمیت دارند که اولین برداشتی هستند که کارفرمایان یا مشتریان بالقوه شما از شما خواهند داشت. بنابراین سعی کنید از سبکهای مختلف در نمونه کارهای خود قرار دهید تا بتوانید تمامی سلیقهها را به خود جذب کنید.

انواع مختلف طراحان گرافیک
شما به عنوان یک طراح گرافیک میتوانید در هر جایی کار کنید. میتوانید در یک سازمان یا شرکت و یا یک آژانس طراحی و یا به عنوان یک فریلنسر فعالیت کنید. به طور کلی انواع طراحان گرافیک را میتوان به دستههای زیر تقسیم کرد:
طراحان گرافیک داخل سازمانی
طراحان گرافیک داخل سازمانی طراحانی هستند که توسط یک برند یا شرکت معتبر استخدام میشوند. آنها تمایل دارند طیف وسیعی از مهارتهای طراحی را متناسب با نیازهای مختلف یک شرکت داشته باشند. وظایف آنها متفاوت خواهد بود و شامل همه چیز از طراحی کمپینهای بازاریابی گرفته تا تدوین گزارشهای سالانه را شامل میشود. بسته به اندازه شرکت یا سازمان طراحان گرافیک داخل سازمانی ممکن است با یک تیم خلاق از طراحان دیگر کار کنند یا ممکن است به صورت انفرادی در شرکت فعالیت داشته باشند.
طراحان گرافیک داخل سازمانی به درک عمیقی از شرکت و برندی که برای آن کار میکنند، از جمله سبک و مخاطبان شرکت، نیاز دارند. از آنجایی که این دسته از طراحان گرافیک برای ایجاد برند کار میکنند، به ایدهها و استراتژیهای طراحی بلندمدت فکر میکنند و همیشه در حال بهبود کارهای خود هستند.
آژانس طراحی گرافیک
آژانسهای طراحی گرافیک مجموعهای از طراحان گرافیک هستند که با طیف وسیعی از برندها و مشتریان کار میکنند. به طور کلی، آژانسهای طراحی گرافیک روی پروژههای کوتاهمدت با هدف کمپینهای خاص کار میکنند. کار آژانسها تمایل به سرعت بیشتری دارد و طراحان گرافیک آژانس ممکن است همزمان برای چندین برند طراحی انجام دهند.
همانطور که گفتیم، در یک آژانس چندین طراح گرافیک وجود دارد که با یکدیگر بر روی پروژههای مختلف کار میکنند و هر کدام ممکن است حوزه تخصصی متفاوتی داشته باشند. استخدام در این نوع آژانسها فرصتی عالی برای کار کردن در کنار دیگر طراحان و یادگیری از آنهاست و میتواند برای طراحان مشتاق بسیار مفید باشد.
طراحان گرافیک فریلنسر
طراحان گرافیک فریلنسر خوداشتغال هستند و همه جنبههای کسب و کار خود را، از کار طراحی واقعی گرفته تا مدیریت مشتریان و صدور فاکتور و… را اداره میکنند. آنها با مشتریان مختلف، روی طیف وسیعی از پروژهها کار میکنند. کار به عنوان یک فریلنسر انعطاف پذیری زیادی را ارائه میدهد. آنها میتوانند در هر زمان و مکانی که میخواهند کار کنند.
البته طراحان گرافیک فریلنسر باید زمانی را به بازاریابی کارهای خود و پیدا کردن مشتری اختصاص دهند. شما به عنوان فریلنسر هم میتوانید سایتهای فریلنسری مثل کارخانه Karkhane.com فعالیت کنید و هم میتوانید به طور مستقل با بازاریابی در شبکههای اجتماعی به مشتریان مورد نظر خود دست پیدا کنید.