امروزه استفاده از چوب در طراحی دکوراسیون آشپزخانه و تولید دربهای داخلی و ورودی کاملاً مرسوم و رایج شده بطوری که تقریباً نمیتوانید ساختمانی پیدا کنید که در طراحی بخشهای مختلف داخلی یا حتی نمای آن از چوب و مشتقات چوبی استفاده نشده باشد. بهره بردن از یک درب لابی مدرن با ظاهری لوکس قطعاً باعث زیبایی بیشتر نمای بیرونی ساختمان شما خواهد شد. یک کابینت آشپزخانه یا ویترین دکوری چوبی یقیناً زیبایی خانه شما را دو چندان خواهد کرد. در مورد کمد دیواری، دربهای اتاق، سرویس و حمام و همچنین ورودی این رویه ادامه دارد. بنابر این نمیتوان نقش چوب در تزئینات داخلی ساختمان را نادیده گرفت.
چوب طبیعی بهترین انتخاب برای ساخت درب
چوب گردو یکی از مرغوب ترین چوب هایی است که بافت چشم نوازی دارد و می تواند برای طراحی و ساخت درب های ورودی گزینه ای گران قیمت اما نفیس و لوکس باشد. چوب گردو به دلیل دوام و استحکام بالا و مقاومت در برابر عواملی چون رطوبت، ضربه و خراشیدگی، در خراطی و منبت کاری و ساخت مجسمه کاربرد زیادی دارد. در کنار چوب گردو، چوب راش و بلوط، جزو چوب هایی هستند که باتوجه به قیمت مناسب تر و دوام بالایی که دارند، در تولید محصولات چوبی مختلف از جمله دربهای ورودی و داخلی و همچنین کابینت آشپزخانه بکار میروند. در نظر داشته باشید که هزینه درب یا حتی کابینت چوبی وابستگی زیادی به جنس چوب مورد استفاده دارد. وارداتی یا داخلی بودن چوب هم در کیفیت و قیمت نهایی اثر زیادی دارد.
نکاتی که قبل از خرید درب ورودی باید رعایت کنید!
اینکه چه سبکی برای درب انتخاب کنید اساسی ترین سوالی است که باید به آن پاسخ دهید. دو عنصر چوب و فلز متریال غالبی هستند که همیشه در تولید دربهای ورودی بکار میروند. اما به مراتب دربهای چوبی ورودی طرفدار بیشتری دارند تا دربهای فلزی.
پیشنهاد بیشتر متخصصان در زمینه انتخاب سبک درب این است که بر اساس سبک دکوراسیون داخلی و نوع معماری کلی ساختمان سبک طراحی درب ورودی انتخاب شود. در مورد انتخاب متریال هم شاید فلز دوام بیشتری داشته باشد اما مطمئن باشید قدرت انتخاب شما در استفاده از چوب برای مدل درب بسیار بالاتر از فلز است چون چوب آسانتر به شکل مورد نظر در میآید اما فلز چنین قابلیتی ندارد.
درب چوبی چگونه ساخته میشود؟
این مدل از درب ها معمولاً از پنل های چوبی و همچنین کلاف تشکیل می شود . کلاف ها خود نیز شامل چوب های افقی و عمودی هستند که با چسب و سایر متریال موجود به یکدیگر متصل می شوند و باعث استحکام درب می شوند . پنل های مورد استفاده در این درب ها می تواند از چوب طبیعی و یا فراورده های چوبی مانند HDF و MDF و تخته چند لایی ساخته شود .نحوه ساخت دربهای چوبی بستگی به مدل درب دارد. اما دربهای ساده از یک کلاف یا فریم چوب روسی ساخته میشوند که استراکچر اصلی درب را تشکیل میدهد که دو لایه ام دی اف با ضخامت 8 یا 12 میل روی آن پرس میشود. در قسمت میانی و مغز درب هم از شبکههای چوبی آماده (موسوم به هانیکام) یا چوب روسی به صورت شبکهای استفاده میشود. در صورتیکه سبک درب کلاسیک باشد بعد از این مراحل منبتهای روی درب با استفاده از میخ ریز و چسب چوب نصب میشود.
درب چوبی یا درب روکشی؟!
اکثر دربهایی که در فضای داخلی منزل و یا فضای اداری استفاده میشود از نوع درب های روکشی است. این نوع از درب ها معمولاً از یک کلاف چوبی مانند درب های پنلی ولی در ابعاد کوچکتر ساخته می شوند و به دو صورت توخالی و توپر طراحی و تولید میشوند . البته در ساخت درب های روکشی توخالی معمولا در قسمتی که قرار است یراق آلات ، دستگیره و قفل نصب شود یک صفحه چوبی سخت و محکم گذاشته می شود تا استحکام درب حفظ شود . همچنین برای جلوگیری از ورود سروصدا می توان از مواد پرکننده مانند پشم سنگ و همچنین یونولیت یا فوم استفاده کرد و فضای خالی بین دو طرف درب را پر کرد.
راهکار ساخت درب چوبی ارزان چیست؟
قیمت دربهای چوبی با توجه به طرح و جنس آنها مشخص میشود. به دلیل گران بودن چوب طبیعی معمولاً برای ساخت درب بجای استفاده کامل از چوب از ورقهای ام دی اف ، hdf همراه با چوب استفاده می شود که با یک لایه روکش چوب طبیعی پوشیده میشوند. این نوع روکشها علاوه بر اینکه باعث صرفه جویی در مصرف چوب و کاهش قیمت تمام شده درب میشوند، میتوانند موجب زیبایی بیشتر محیط منزل شوند. البته به دلیل ضخامت کم این روکشها و طبیعی بودن آن ها باید کمی در حفظ و نگهداری این مدل از درب های چوبی دقت بیشتری کنید و مواظب باشید که رطوبت به آنها نرسد.
در مقایسه با روکش چوب طبیعی از روکشهای مصنوعی HPL به علت ارزان و ضد آب بودن در تولید درب زیاد استفاده می شود. فرمیکا با نام اختصاری HPL ورقه ای است که از چندین لایه الیاف ساخته شده که تحت فشار و حرارت بالا توسط رزین های فنولیک و آمینو پلاستیک به هم چسبیده شدهاند
درب اچ دی اف چیست؟
این درب ها امروزه در صنعت ساختمان کاربرد بسیار زیادی دارند. ورقهای اچ دی اف به دلیل درصد بالای فیبر استفاده شده در آنها چگالی زیادی دارند که در مقایسه با ام دی اف معمولی از استحکام و مقاومت بالاتری برخوردارند و از کشورهایی مانند چین ، مالزی ، ترکیه و رومانی وارد کشورمان می شوند .ورقهای اچ دی اف سطح صاف و مسطحی دارند و میتوان با استفاده از دستگاه های CNC هر طرح و نقشی که مد نظر باشد را روی آنها پیاده سازی و حکاکی کرد که این امکان باعث زیبایی بیشتر درب های اچ دی اف و کاربرد زیاد آنها در فضاهای مختلف شده است.
درب های ضد آب ABS
دربهای ABS نوعی درب ضد آب هستند که درب خام ابتدایی از جنس ام دی اف پنج میل ساخته می شود و سپس سطح آن کاملا با ورقهای 1.2 میلیمتری ABS پوشانده می شود. دربهای ABS با توجه به مقاومت بالایی که در برابر رطوبت دارند در سرویسهای بهداشتی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند و همچنین از دیگر نکات مثبت آن هم میتوان به ضد خش بودن آنها اشاره کرد. البته نوع دیگری از درب ضد آب وجود دارد که کیفیت بالاتری نسبت به دربهای ABS دارد که نام آن درب پلی وود است. دربهای پلی وود از ترکیب پلاستیک و چوب ساخته میشوند و بسیار مقاوم هستند. این درب ها دوست دار محیط زیست میباشند چرا که با استفاده از مواد بازیافتی قابل تولید هستند و باعث جلوگیری از آلودگی زیست محیطی میشوند.