از مهمترین اجزای سیستم پیجینگ تحت شبکه اسپیکر صوتی است که انواع مختلفی دارد. در این مقاله میخواهیم تا با اسپیکر تحت شبکه شما را آشنا کنیم و انواع مختلف آن را نام برده و تعریف کنیم. هرکدام از این اسپیکرها ویژگیها و کاربردهای خاص خودشان را دارند که در ادامه مطلب به طور کامل و ویژه به تمامی این موارد خواهیم پرداخت. پس اگر میخواهید بدانید اسپیکر تحت شبکه چیست و چه کاربردی دارد در ادامه مطلب ما را همراهی کنید. برای این که بتوانیم کسبوکارهای مان را بهتر مدیریت کنیم نیاز است تا بتوانیم از کنترل راه دور استفاده کنیم. در سالهای اخیر تکنولوژی پیشرفت فراوانی داشته است. از این رو تجهیزات مختلفی که در شبکه فراهم شده است این امکان را به ما میدهند تا کسبوکارهای مان را بتوانیم بهتر مدیریت کنیم.
سیستمهای صوتی مانند اسپیکر تحت شبکه و پیجینگ تحت شبکه از جمله مواردی هستند که برای فراهم کردن این نیاز به ما کمک میکنند. اسپیکر تحت شبکه و پیجینگ به صورت برنامهریزی شده و هدفمند توانستهاند امکانات ویژهای در ادارات و مکانهای عمومی به ما بدهند. از این رو امکانات سیستمهای صوتی را میتوان پخش خودکار اذان، موسیقی، یا برای فراخوانهای مکانهای عمومی نام برد. از دیگر امکاناتی که سیستم صوتی به ما میدهد میتوان هشدار روزانه یا برقراری ارتباط ۲ طرفه را نام برد. میتوانید از هر نقطهای با یکدیگر ارتباط داشته باشید و نیازهای صوتی هر مجموعهای را برطرف کنید.
مزایای اسپیکر تحت شبکه در سیستم پیجینگ
همانطور که گفتیم یکی از اجزا و ابزار پیجینگ تحت شبکه سیستم اسپیکر تحت شبکه است. سیستم پیجینگ ابزار و دستگاه های مختلفی دارد که برای انتقال صدا در شبکه کارایی لازم را به ما می دهد. با استفاده از سیستم پیجینگ تحت شبکه می توانید صدا را در بستر شبکه به سیگنال دیجیتال تبدیل کنید. سیگنال های دیجیتال سیستم های تحت شبکه دارای نرم افزارهایی هستند که می توانند صدا را کنترل کنند. این نوع سیستم ها ابزاری دارند مانند بلندگو، اینترکام تحت شبکه، آمپلی فایر های صوتی و غیره که کار را برای ادارات و مکان های عمومی جهت مدیریت هرچه بهتر آسان می کنند.
سیستم صوتی تحت شبکه چیست
سیستم صوتی تحت شبکه یا همان اسپیکرهای آی پی باعث می شوند تا صدا در قالب دیجیتال از یک مکان به مکان دیگر در بستر اینترنت منتقل شود. سیستم های صوتی تحت شبکه با پیشرفت تکنولوژی و نیاز های روز دنیا با کارایی های ویژه جایگزین سیستم های سنتی شدند. با استفاده از اسپیکر ip یا به طور کلی پیجینگ تحت شبکه افراد به راحتی می توانند صدا را در بخش های مختلف ارسال و کنترل کنند.
مزایای بلندگو تحت شبکه
با استفاده از سیستم پیجینگ تحت شبکه می توانید تعداد زیادی داده را از طریق یک کابل به جایی که می خواهید انتقال بدهید. برای اینکه بتوانید چندین کانال فشرده صوتی منتقل کنید پهنای باند قابل استفاده است. با استفاده از پهنای باند صدا می تواند در مسافت های طولانی و بدون تخریب سیگنال منتقل شود. بدون محدودیت و تداخل الکترومغناطیسی با استفاده از سیستم پیجینگ می توان صدایی با کیفیت مناسب برای هر جا که می خواهید پخش کنید. برای اینکه بتوانید صوت را در یک مکان عمومی پخش کنید حتماً نیاز نیست که از کامپیوترها استفاده کنید بلکه اسپیکر تحت شبکه و پیجینگ تحت شبکه این کار را برای شما و تنها با استفاده از یک گوشی هوشمند انجام می دهند. صدای اسپیکر تحت شبکه بسیار واضح و رسا و بدون نویز است.
عملکرد اسپیکر تحت شبکه
شما با استفاده از آی پی و تجهیزات موجود در شبکه می توانید یک سیستم صوتی یا پیجینگ را پیاده سازی کنید که با استفاده از شبکه می تواند صدا را انتقال دهد. اسپیکر تحت شبکه یا پیجینگ تحت شبکه با شبکه هایی مثل LAN و WAN قابل پیاده سازی است و حتماً نیاز نیست که کابل کشی های قدیمی و سنتی استفاده شود. با استفاده از سیستم تحت شبکه می توانید صدای واضح و رساتر و با قابلیت های بیشتری مانند انتقال صوت به فضای دورتر استفاده کنید. سیگنال های صوتی دیجیتال در بستر اینترنت و از طریق LAN یا WAN انجام می شود. هر بلندگوی آی پی سیستم پیشرفته خودش را دارد که در هر بلندگو تعبیه شده با استفاده از سیستم های شبکه اترنت می توانید صدا را کنترل و نظارت کنید. برای تولید صدایی با کیفیت از اسپیکرهای تحت شبکه استفاده می شود.
انواع اسپیکر تحت شبکه
بسته به ابعاد مکانی که می خواهید اسپیکر را در آن استفاده کنید از سیستم های تحت شبکه مختلفی استفاده می شود. انواع اسپیکر تحت شبکه عبارت است از: بلند گوهای تحت شبکه شیپوری ، بلند گوهای تحت شبکه ستونی ، بلند گوهای تحت شبکه سقفی و آمپلی فایر تحت شبکه.
- بلندگو های تحت شبکه شیپوری
این نوع بلندگو ها توان ۵۰ تا ۳۰۰ وات دارند که از VLAN و DHCP پشتیبانی می کنند. همچنین از پروتکل SPI پشتیبانی کرده و با تمامی مراکز تلفن تحت شبکه سازگار خواهند بود. این بلندگو ها قادر هستند نویز و اکو را حذف کنند. همچنین بلندگو های تحت شبکه شیپوری بر روی دکل و ستون ها نصب می شوند.
- بلند گوهای تحت شبکه ستونی
این نوع بلندگوها در توان های ۱۰ تا ۶۰ وات قابل استفاده هستند. از VLAN و DHCP و پروتکل SIP استفاده می کنند. بلندگو های تحت شبکه ستونی ساده و ضد آب هستند نویز و اکو را حذف کرده و با تمامی مراکز تلفن تحت شبکه سازگار هستند.
اسپیکر تحت وب ستونی
بلندگو های تحت شبکه سقفی
این نوع بلندگو ها نیز در توان های ۵ الی ۳۰ وات استفاده می شوند. بلندگوهای تحت شبکه سقفی مانند ۲ بلندگوی قبل که معرفی کردیم برای نصب روی دکل ستون و دیوار مناسب بوده و از VLAN و DHCP و پروتکل SIP پشتیبانی می کنند. همچنین این نوع بلندگوها نویز و اکو را حذف کرده و صدای واضح و با ورسایی که می دهند می توانند بسیار کارساز باشند و با تمامی مراکز تلفن تحت شبکه سازگار خواهند بود.
اسپیکر سقفی تحت شبکه
آمپلی فایر تحت شبکه
در نهایت آمپلی فایر ها در توان های ۲۰۰ تا ۸۰۰ وات خدمات می دهند. مانند تمام بلندگوها از VLAN و DHCP و پروتکل SIP پشتیبانی کرده و بر روی ۲ طرف ستون و دیوار نصب شده و با تمامی مراکز تلفن تحت شبکه سازگار خواهند بود. فرقی که آمپلی فایر های تحت شبکه با دیگر اسپیکرها دارند کاهش سیم کشی آنالوگ و کاهش هزینه های نگه داری است.
وسایل و تجهیزات سیستم صوتی تحت شبکه
با استفاده از سیستم صوتی تحت شبکه مزایای ویژه ای می توانیم نام ببریم که همگی آن ها را در بالاتر اشاره کردیم. اما این سیستم ها وسایل و تجهیزاتی نیز نیاز دارند. از جمله این وسایل می توان ترمینال یا گیت وی، آمپلی فایر، بلندگو، میکروفن و سرور کامپیوتر تحت شبکه را نام برد. همه آنها برای راه اندازی یک سیستم صوتی با کیفیت و کار راه انداز ضروری هستند.