آموزش طراحی اپلیکیشن در عصر امروز، از سوی فعالان حوزه دیجیتال و تکنولوژی با علاقمندی بسیاری مواجه شده است. بسیاری از کسبوکارها به اهمیت داشتن یک پلتفرم موبایلی پی برده و چون بخش قابل توجهی از مخاطبان موبایلی در کشور ما، کاربران اندرویدی هستند، آموزش طراحی اپلیکیشن اندروید با استقبال بیشتری مواجه شده است.
در این مقاله قصد داریم راهنمایی جامع برای آموزش طراحی اپلیکیشن اندروید به شما ارائه کنیم و در ادامه به مهمترین نکاتی که در طول مسیر باید در نظر داشته باشید را یادآور شویم. اما پیش از شروع، اجازه دهید مهمترین سوالاتی که ممکن است برای شما مطرح شود را بیان کنیم:
- مراحل ساخت اپلیکیشن اندروید شامل چه مواردی است؟
- آیا امکان ساخت برنامه اندروید بدون کدنویسی وجود دارد؟
- برای ساخت اپلیکیشن اندروید باید بر چه زبانهای برنامه نویسی تسلط داشت؟
- چگونه میتوان با کمترین کدنویسی اقدام به طراحی اپلیکیشن فروشگاهی اندروید حرفهای کرد؟
در ادامه با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ پرسشهای بالا، آموزش ساخت اپلیکیشن اندروید با برنامهنویسی و همچنین بدون کدنویسی به شما ارائه کنیم.
اهمیت یادگیری و آموزش طراحی اپلیکیشن اندروید
احتمالا شما هم به دلایل مشخص افزایش نقش اپلیکیشنهای موبایل در زندگی افراد و موفقیت کسب و کارها واقف شدهاید و حالا تصمیم به انجام این کار و یا یادگیری آن گرفتهاید. شاید در نگاه اول به این نکته رسیده باشید که نباید اقشار مختلف کاربران را نادیده گرفت و میبایستی پلتفرمی برای هر دو گروه کاربران سیستم عامل اندروید و ios طراحی کرد. اما اجازه دهید نکاتی را برای شما شفاف سازی کنیم.
سیستم عامل اندروید بیش از دومیلیارد از کاربران تلفن همراه هوشمند را در سراسر جهان را به خود اختصاص داده. از طرفی در ایران نیز، تنها 10 درصد از کاربران علاقمند به سیستم عامل ios هستند.
از طرفی فرآیند ساخت و آموزش طراحی اپلیکیشن اندروید و همچنین محیط توسعه باز این سیستم عامل، موانع کمتری را متوجه شما میسازد و ساده تر تلقی میگردد. در مرحله توزیع و انتشار اپلیکیشن، باید یادآور شد که انتشار اپ در اپ استور، معمولا با پیچیدگیهای بیشتری نسبت به گوگل پلی و دیگرمارکتهای اندرویدی همراه است.
اگر نگاهی به مطرح ترین کسبوکارهای فعال نیز بپردازیم، متوجه خواهیم شد که اغلب آنها در ابتدا پلفتفرم اندرویدی خود را عرضه کرده اند و در گامهای بعد، طراحی اپلیکیشن ios به صورت نیتیو یا ساخت برنامه کلاس پلتفرم را در دستور کار خود قرار داده اند. چرا که درک نحوه شروع و توسعه اپ اندرویدی، به ساخت پلتفرمی کارآمد به شما کمک میکند.
همه این عوامل و همچنین فرصتهای شغلی و پیشرفتی چشمگیر، دلایلی قانعکننده و موجه برای شروع یادگیری و آموزش طراحی اپلیکیشن اندروید به شمار میآیند.
حالا که از مزایا و اهمیت این حوزه آشنا شدیم تصمیم داریم به صورت کلی به مراحل طراحی و ساخت اپلیکیشن اندروید اشاره کنیم. در ادامه نیز با نکات مهمی که نقش پررنگی در موفقیت بیزینس ما دارند، شما را آشنا کنیم.
مراحل ساخت اپلیکیشن اندروید
- تسلط بر زبان برنامه نویسی
- آشنایی با ابزارها و محیط مناسب توسعه
- آشنایی با کامپوننت یا مولفه اپلیکیشن
- آگاهی از فرگمنتها
- انتخاب ابزار مناسب
ساخت برنامه اندروید بدون کد نویسی
اگر به دنبال آموزش طراحی اپلکیشن اندروید بدون برنامه نویسی و کدنویسی هستید، راههای متفاوتی وجود دارد. اگرچه طراحی اپلیکیشن اندروید با برنامه نویسی و ساخت اختصاصی آن، حرفه ای تر در نظر گرفته میشود، اما امکان ساخت بدون تخصص، با کمک نرم افزارها و حتی ساخت اپلیکیشن اندروید رایگان نیز امکان پذیر است.
یکی از این پیشنهادها، آموزش اندروید استودیو و توسعه اپلیکیشن از این راه است. البته این مسیر نیز مطلقا بدون کدنویسی نیست اما به دانش برنامه نویسی پایه تر و بیسک تری نیاز دارید. یکی دیگر از مسیرها، طراحی اپلیکیشن به کمک نرم افزارها، سایتهای ساخت اپلیکیشن رایگان و فروشگاه سازها است. در این روش میتوانید با هزینه بسیار کمتر، در مدت زمان کوتاه تر و بدون کدنویسی، اقدام به ساخت و طراحی پتفرم خود کنید.
نکات فوق کلیدی در آموزش برنامه نویسی اندروید
در این بخش میخواهیم به مهم ترین نکاتی اشاره کنیم که هم گامهای آموزش طراحی اپلیکیشن به شما میآیند و هم با رعایت آنها میتوان از موفقیت پلتفرم خود در آینده اطمینان بیشتر کسب کرد
انتخاب هوشمند زبان برنامه نویسی اندروید
چنانچه آموزش ساخت اپلیکیشن اندروید با برنامه نویسی هدف شما بوده باشد، احتمالا یکی از دغدغهها، انتخاب و تسلط بر زبان برنامه نویسی مخصوص این حرفه است. مثلا آموزش ساخت اپلیکیشن اندروید با پایتون، جاوا، کاتلین و…
در حالی که XML و جاوا به طور گسترده به عنوان زبان های تخصصی برنامه نویسی اندروید در نظر گرفته میششود، گوگل در سال 2017، کاتلین را به عنوان زبان رسمی اندروید معرفی کرد و از آن زمان، به یکی از گزینههای محبوب توسعهدهندگان اپهای موبایل تبدیل شد.
علی رغم سادگی و راحتی جاوا به عنوان یک زبان آشنا، کاتلین مزایای بسیاری را به همراه دارد. به عنوان مثال برای برنامه نویسی کارهای مشابه، به کدهای کمتری نیاز خواهید داشت و در نتیجه با پیچیدگیهای کمتری مواجه هستید و درک کد، آسان تر خواهد بود. همچنین با محدود کردن اینکه کدام اشیاء به کدام یک مرجع تهی اشاره کنند، کاتلین میتواند به کاهش خطاهای اپ کمک کند.
پیش گیری از مشکلات هنگام آموزش طراحی اپلیکیشن اندروید
از آنجایی که هر اپلیکیشن موبایل متفاوت است، نمی توان استراتژی واحد برای موفقیت پلتفرم در نظر گرفت. اما میتوان با رعایت نکاتی به ظاهر ساده اما حیاتی، از بسیاری از مشکلات اپلیکیشن پیشگیری کرد. برخی از این پارامترها که برخی مشترک و برخی منحصر به پلتفرم اندروید است، عبارتند از:
سرعت عملکرد و پاسخگویی : پلتفرم شما همیشه باید در عرض پنج ثانیه به وروی کاربر پاسخ دهد. در غیر این صورت با خطا و عدم پاسخ از سیستم عامل روبهرو خواهید شد.
سازگاری با سخت افزارهای مختلف : برخلاف توسعه اپهایios، اپلیکیشنهای اندرویدی در صدها گوشی اجرا میشوند. پس بایستی از عملکرد و سازگاری مناسب در همه دستگاهها، مطمئن شد.
تست و رفع باگ متعدد : تستهای متعدد واحد و رابط کاربری و آزمایشهای خوکار، اگرچه نمیتوانند جایگزین تست آزمایش بتای زنده شوند، اما تا حد قابل قبولی به شناسایی باگهای اپلیکیشن شما کمک میکنند.
کلام پایانی و جمعبندی
بسیار خب! شما به انتهای مطالعه نکات مهم در آموزش ساخت اپلیکیشن رسیدید. در این مقاله تلاش کردیم به صورت مختصر اما جامع، راهنمایی در خصوص آموزش طراحی اپلیکیشن اندروید به شما ارائه کنیم. اما پیش از اتمام مروری کوتاه بر مطالب خواهیم داشت.
اهمیت ساخت اپلیکیشن اندروید با توجه به :
- تعداد کاربران بالا
- سادگی فرآیند توسعه
- انتشار و توزیع آسان
- فرصتهای شغلی و کسب درآمدی بالا
مراحل ساخت اپلیکیشن اندروید:
- تسلط بر زبان برنامه نویسی
- آشنایی با ابزارها و محیط مناسب توسعه
- آشنایی با کامپوننت یا مولفه اپلیکیشن
- آگاهی از فرگمنتها
- انتخاب ابزار مناسب
آموزش ساخت اپلیکیشن بدون کدنویسی
- ساخت اپلیکیشن با اندروید استدیو
- طراحی اپلیکیشن با اپ سازها و فروشگاه سازها
نکات مهم در آموزش طراحی اپلیکیشن با برنامه نویسی
- انتخاب زبان برنامه نویسی بهینه
- راهکارهای پیشگری از مشکلات در فرآیند توسعه اپلیکیشن