در تاریخ 27 مه 2021، غول فناوری انویدیا و محاسبات علمی تحقیقاتی انرژی ملی (NERSC)، آنچه را که آنها سریعترین ابر رایانه هوش مصنوعی جهان مینامند، روشن کردند. “Perlmutter” که سریعترین ابر رایانه برای انجام وظایف مرتبط با هوش مصنوعی (AI) نامیده میشود، به نام Saul Perlmutter اختر فیزیکدان آزمایشگاه ملی لارنس برکلی نامگذاری شده است.
بازاریابی محصولات انویدیا جزئیات Perlmutter را از طریق یک پست وبلاگ رسمی فاش کرد. هریس اظهار داشت که پرلموتر “سریعترین سیستم روی کره زمین” برای پردازش بارهای کاری از جمله 16 بیتی و 32 بیتی ریاضی با دقت مختلط است که در برنامه های مختلف هوش مصنوعی استفاده میشود.
با این حال، در ابتدا پرلموت وظیفه دارد بزرگترین نقشه سه بعدی جهان ما را ایجاد کند قبل از اینکه در آینده به پروژه های دیگر مبتنی بر هوش مصنوعی بپردازد. علاوه بر این، محققان در مرحله دوم توسعه، در اواخر امسال قدرت محاسبه هوش مصنوعی بیشتری را به سیستم اضافه خواهند کرد.
این پروژه، ابر رایانه به جمع آوری بزرگترین نقشه سه بعدی جهان مرئی تا به امروز کمک خواهد کرد. دیون هریس در پست وبلاگ نوشت: این داده ها را از ابزار طیف سنجی انرژی تاریک (DESI) پردازش میکند، نوعی دوربین کیهانی که میتواند در یک قرار گرفتن در معرض 5000 کهکشان را ثبت کند.
این ابر رایانه 6144 پردازنده گرافیکی Nvidia A100 Tensor Core را در خود جای داده است.
بنابراین، بیش از شش هزار پردازنده گرافیکی Nvidia سیستم را قادر میسازد تا پیچیده ترین کارهای مبتنی بر هوش مصنوعی را پردازش کند. پیش بینی میشود به بیش از 7000 محقق NERSC امکان دسترسی به چهار نمایشگر عملکرد محاسبات با دقت مختلط برای تحقیقات علمی مبتنی بر هوش مصنوعی را بدهد.
“ابر رایانه های سنتی به سختی میتوانند ریاضیات مورد نیاز برای تولید شبیه سازی چند اتم را در طول چند نانو ثانیه با برنامه هایی مانند Quantum Espresso انجام دهند. اما با ترکیب شبیه سازی های بسیار دقیق آنها با یادگیری ماشین، دانشمندان میتوانند اتم های بیشتری را در بازه زمانی طولانی تری مطالعه کنند.”